Matei- Campanie antiabuz *3*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Fetelor, vreau si eu sa impart fluturasi, dar pentru autorizatia de la primarie nu am timp sa umblu . S-a anuntat cineva din Timisoara pentru obtinerea autorizatiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Bebelusi, asta era si ideea mea, sa merem mai multe undeva si sa primim reducere. Dar acum nu pot sa plec nicaieri... Cel putin cateva zile.

Natalia, deianira a zis ca vrea sa mai participe la imparteala, para mai era cineva, tre sa ma uit pe capitolele anterioare. Poate va pot ajuta eu la Timisoara, nu ptomit nikic dar incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Kay hai sa vedem despre cate tricouri este vorba si intrebam si in alte orase nu?Eu sunt dispusa sa ma interesez in sibiu, numai sa stiu de cate tricouri e vorba....poate in provincie sunt mai ieftine

Mami puiutului Vlad Mihai

Cutiuta cu bijuterii

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

1.fluturash una din fete (eu as spune spate)

STIATI CA abuzul asupra unui copil poate cauza:
intarzieri/deficiente în dezvoltarea fizica normala?
tulburari de identitate, orientare, dinamica sexuala?
tulburari ale comprtamentului alimentar(anorexia, bulimia)?
tulburari ale somnului (hipersomnie, somnolenta, insomnie, cosmaruri, retrairea traumei în timpul somnului)?
perpetuarea comportamentului abuziv (copiii abuzati au un risc mare de a deveni ei insisi abuzatori cand devin adulti prin preluarea si imitarea modelului negativ)?
comportamente agresive fata de sine si fata de ceilalti (automutilare, tentative de suicid, consum exagerat de alcool / droguri, acte de violenta, antisociale – agresiuni, talharii, violuri, furturi, limbaj agresiv, violent, vulgar)?
tulburari afectiv emotionale (impulsivitate, violenta, depresie si izolare sociala, neîncredere in sine si în ceilalti, culpabilizare, anxietate, formarea unei imagini de sine negative
sc#259;derea, deteriorarea stimei de sine, devalorizarea personala)?
tulburari de adaptare relationare si integrare sociala (dificultati profesionale, nerealizare profesionala, incapacitate de constituire a unui cuplu stabil, tensiuni în relatia de cuplu, in viata de familie, repetarea modelului negativ, tulburari de relationare si comunicare, neincredere in ceilalti, abandon si esec scolar)?

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

un vis pentru ei, pentru micutzii mai putin norocosi

www.asociatiamame.com/ro/implica-te/persoana-fizica.htm" target="_blank">invitatie F230
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mi se pare o idee foarte, foarte buna.
cand imi voi lista fluturasii, voi pune pe o parte din ei si textul de mai sus.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

1.fluturash una din fete (eu as spune spate)

STIATI CA abuzul asupra unui copil poate cauza:
intarzieri/deficiente în dezvoltarea fizica normala?
tulburari de identitate, orientare, dinamica sexuala?
tulburari ale comprtamentului alimentar(anorexia, bulimia)?
tulburari ale somnului (hipersomnie, somnolenta, insomnie, cosmaruri, retrairea traumei în timpul somnului)?
perpetuarea comportamentului abuziv (copiii abuzati au un risc mare de a deveni ei insisi abuzatori cand devin adulti prin preluarea si imitarea modelului negativ)?
comportamente agresive fata de sine si fata de ceilalti (automutilare, tentative de suicid, consum exagerat de alcool / droguri, acte de violenta, antisociale – agresiuni, talharii, violuri, furturi, limbaj agresiv, violent, vulgar)?
tulburari afectiv emotionale (impulsivitate, violenta, depresie si izolare sociala, neîncredere in sine si în ceilalti, culpabilizare, anxietate, formarea unei imagini de sine negative
sc#259;derea, deteriorarea stimei de sine, devalorizarea personala)?
tulburari de adaptare relationare si integrare sociala (dificultati profesionale, nerealizare profesionala, incapacitate de constituire a unui cuplu stabil, tensiuni în relatia de cuplu, in viata de familie, repetarea modelului negativ, tulburari de relationare si comunicare, neincredere in ceilalti, abandon si esec scolar)?

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

www.asociatiamame.com/ro/implica-te/persoana-fizica.htm" target="_blank">invitatie F230
Nimic nu-i intamplator!

Mi se pare o idee foarte, foarte buna.
cand imi voi lista fluturasii, voi pune pe o parte din ei si textul de mai sus.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

si mie, numai ca pentru foarte multi, o palma nu este bataie si o bataie nu este abuz.

poate la inceputul textului alinukai, trebuie precizat:
"o palma este bataie, o bataie este abuz." si dupa aceea restul.

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

sau: "o palma inseamna bataie, bataie inseamna abuz"

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

aveti dreptate fetelor..poate intr-adevar cuvantul bataie ar tb sa fie explicit enuntat

acesti fluturasi, mesajul de pe ei, tb sa ajunga la cat mai multi oameni, sa fie inteles de cat mai multi ..indiferent de cultura, educatie, nivel de intelegere a lucrurilor

Eu incercam ca, prin cuvantul ABUZ sa cuprind toata gama de agresiuni care pot fi:
-active si pasive

in orice carte de specialitate se poate gasi urmatoarea clasificare:

ABUZUL ACTIV
-atitudinea si actiunea ostila, deliberata, agresiva a celui care îl comite (de regula adult), care îl are în grija.
Exista: abuz fizic, abuz sexual, abuz emotional (psihologic)

ABUZUL PASIV
-lipsa de interes fata de copil, neglijarea acestuia, nepasarea fata de el, absenta îngrijirii, sprijinului, supravegherii acestuia.

iar parerea mea este ca oricare dintre aceste abuzuri poate fi devastatoar pt copilashi...nu doar bataia!

si repet sugestia mea:

mesajele de pe fluturasi tb sa fie unitare, sa 'rimeze' (evident nu in sensul strict de rima)
titlul cu mesajul brut, scurt si cu explicatiile de constientizare (ce am pus eu cu stiati ca)
poate nu sunt cuvintele cele mai potrivite folosite in propunerile mele
dar ca si concept de BAZA eu as pune accent pe constientizare...pe explicarea repercursiunilor oricarui act de agresiune, de orice natura ar fi el, asupra copilului

adultul de mai tarziu va trai in conformitate cu aceste amintiri, cu acest background...

e nevoie de 'o minte limpede' care sa uneasca toate ideile extrem de frumoase si originale pe care le-am citit pe parcursul tuturor paginilor scrise cu atata implicare de voi si pt care va felicit pe toti!

Alinuk
Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Am mai colectat idei de la prieteni pentru titlul (sloganul) campaniei:

Nu te da mare cu unul mic!

Gandeste-te ca tu vei fi batran cand el va fi puternic ! - asta e subtila si face aluzie la faptul ca asa cum iti tratezi copiii, asa iti vor fi batranetile...acuma nu stiu daca cei care cred ca bataia e rupta din rai inteleg niste idei atat de subtile ....

Inca una,tot cam subtila: "Cum te porti tu acum cu el, asa se va purta el cu nepotii tai! - pentru ca am observat ca toti parintii care si-au altoit copiii se oripileaza cand ii vad, la randul lor, altoindu-si copiii. Abia atunci inteleg ce au facut, oare????

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

parerea mea este ca desi ar putea avea impact, mesajele de tip 'bumerang' de atentionare...

se poate intoarce impotriva ta... ce faci tu poate face si el mai tarziu...

invita la razbunare gen 'a dat?' 'da si tu!' si la perpetuarea violentei

metoda de educatie pe care personal, nu as imbratisa-o

Alinuk
Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

pentru tricouri mai ieftine, va dau un link: http://www.firelabel.co.uk . au si oferta de printare. daca se considera reclama, rog moderatorii sa stearga link-ul. il voi trimite oricum si pe pm lui kay, dar m-am gandit ca poate sunt mai multe persoane interesate

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput