Rinduiala dupa inmormintare
Raspunsuri - Pagina 2
nikole spune:
Katya multumesc!
In tara, bunicii au dat pomelnic de 40 de zile la manastiri, este pomenita zilnic.
Dar voi merge saptamana asta la biserica de aici si voi intreba preotul ce pot face.
Iasmin, stiam de sarindare, i-au dat bunicii timp de 40 de zile, mai ales ca ea era nespovedita de vreo 5 ani, din cate stim noi.
Dar sarindarele se pot da ulterior decesului, in orice moment?
de ex, eu as putea sa-i fac aici, de acum incolo?
voi vb cu preotul, dar nu stiu cum sa-i explic eu in portugheza de sarindare...
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Da, scumpa noastra Nikole, le poti da, draga mamii, in orice moment, oricand vrei. Poti da si 7 sarindare odata, la 7 manastiri. Cand vrei si cate vrei. Daca vrei sa ii explici preotului, spune-i ca vrei 40 de slujbe pentru morti (ca sa stie despre ce e vorba) Sper ca esti bine si ca te simti mai bine. Sterge-ti lacramioara din coltul ochilor, roaga-te si da sarindare. Nu uita sa mai dai de pomana din cand in cand.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Da, scumpa noastra Nikole, le poti da, draga mamii, in orice moment, oricand vrei. Poti da si 7 sarindare odata, la 7 manastiri. Cand vrei si cate vrei. Daca vrei sa ii explici preotului, spune-i ca vrei 40 de slujbe pentru morti (ca sa stie despre ce e vorba) Sper ca esti bine si ca te simti mai bine. Sterge-ti lacramioara din coltul ochilor, roaga-te si da sarindare. Nu uita sa mai dai de pomana din cand in cand. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Ia uite...mi-ai spus sa-mi sterg lacramioara din coltul ochilor, si deodata au aparut mai multe...dar nu-i bai ca eu mi-s plangacioasa de fel...plang de fericire, emotie, tristete, regret...
in alta ordine de idei, ieri, si azi...au fost primele zile din ultimile 3 luni, in care am zambit...fara motiv(astea-s de emotie)...
mi-e mai bine...
saptamana viitoare, am sa ma ocup si de asta...o visez des, si mereu trista, in negru, o strig si nici nu se uita la mine...ciudat e ca eu sunt singura(de fapt eu si bunica mea, mama ei) care o visez mereu in negru si trista...
prietenii ei, vecinii, majoritatea care au cunoscut-o imi spun ca o viseaza bine...e mereu intr-un fel de vazduh, mereu in haine crem, inconjurata de oameni, acre mai de care ocupati cu anumite activitati..unii citesc, altii vb intre ei, altii se plimba...dar ce ciudat, 3 oameni au visat-o la fel...
asa o fi oare, acolo unde merg ei??
hmmm...ies la o plimbare in natura ...
Ana
sa ne spui si noua ce te sfatuieste preotul
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
Allan Kardec
Katya spune:
Draga Ana,sper sa-ti placa la noua biserica,daca cea din Upper Lachine e cumva in NDG,acolo e preot Stoleru,un preot exceptional,a fost cindva la Bunavestire,o sa-ti placa de el.Daca nu,mai cauta si alte biserici,sint o gramada si se tot deschid din fericire,asfel incit sa te atasezi de una si-ai sa vezi ce reconfort si putere iti vor veni prin Biserica,mai ales in aceste momente.
Draga Nikole,desi Sf Parinti ne spun sa nu luam in considerare visele,uneori totusi Domnul ingaduie ca ele sa fie revelatoare pt anumiti oameni,asfel ca ma gindesc ca,daca doar tu si mama mamei tale o visati pe mama ta intr-un anume fel,poate o fi ceva cu sufletul ei,dar numai un preot iti poate spune,sa vb si bunica ta cu duhovnicul ei,vb si tu cu preotul de-aici(sau scrie si altuia din Ro),ca ei stiu cel mai bine ce sa te sfatuiasca.
Despre cum o fi dincolo,mai reciteste din Sufletul dupa moarte,ca ai vazut acolo cine locuieste in vazduh...
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nikole
Ia uite...mi-ai spus sa-mi sterg lacramioara din coltul ochilor, si deodata au aparut mai multe...dar nu-i bai ca eu mi-s plangacioasa de fel...plang de fericire, emotie, tristete, regret... in alta ordine de idei, ieri, si azi...au fost primele zile din ultimile 3 luni, in care am zambit...fara motiv(astea-s de emotie)... mi-e mai bine... saptamana viitoare, am sa ma ocup si de asta...o visez des, si mereu trista, in negru, o strig si nici nu se uita la mine...ciudat e ca eu sunt singura(de fapt eu si bunica mea, mama ei) care o visez mereu in negru si trista... prietenii ei, vecinii, majoritatea care au cunoscut-o imi spun ca o viseaza bine...e mereu intr-un fel de vazduh, mereu in haine crem, inconjurata de oameni, acre mai de care ocupati cu anumite activitati..unii citesc, altii vb intre ei, altii se plimba...dar ce ciudat, 3 oameni au visat-o la fel... asa o fi oare, acolo unde merg ei?? hmmm...ies la o plimbare in natura ... Ana sa ne spui si noua ce te sfatuieste preotul Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nikole, nu am stiut, condoleante. Te imbratisez cu drag.
Of, cata suferinta...
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
Crinuta, multumesc...da...o avalansa de evenimente neplacute in ultimul timp, din pacate e adevarat, un necaz nu vine niciodata singur...
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana
Allan Kardec