PRIETENE FARA TITLU (62)
Raspunsuri - Pagina 18
asteryaro spune:
Buna dimineata si haideti la cafea si la inviorare!
Chiar, cate dintre voi au prins cand pe timpul scolii, intruna din pauze, se facea OBLIGATORIU inviorare, in "careu"? Hehe, ce vremuri...
Moni , Razvan al meu , de cand se trezeste si pana se culca, NU MAI TACE , se joaca singurel, imagineaza jocuri, acum e pasionat de dragoni. Ieri i-a cumparat tat-su un mc meniu de la Mc Donalds, am pastrat sucul si dragonul cu doo capete, iar mancarea a dat-o el cu manuta lui "unui copil necajit", la biserica. (Desigur, eu l-am invatat, dar nu va spun, ce patruns este de situatie. Ma intreaba daca acel copil are mama si tata, daca are jucarii...).
Ei, si dragonul ala i-a facut ieri toata ziua, e inebunit practic dupa el. Nu va mai spun ca ii pierduse o aripa, si da-i jaleeeeee, noroc ca am gasit-o.
Moni, macaraua cat loc sa ocupe mai? As fi strans alte tampenii de pa aici, numai sa fie el fericit! Inca mai sper, este de la "Dickie", cei de la Quelle n-o mai au , Alina de la ei a cumparat-o.
Ieri a fost pt. prima data cnad mi-a spus si Razvan "dar eu m-am plictisiiiiiit" , eram la socru la curte; el era, de fapt, super obosit de la livada finilor.
Gata si cafeaua, merg sa-l rezesc pe strumf, de azi suntem scolari cu lectii. Imi place vinerea, cand are pauza, il simt si pe el mai relaxat. Insa lectiile, desi el nu intelege asta, il ajuta enorm.
Gata, ca m-am laudat destul, o sa pun si poze, va doresc o saptamana frumoasa si fara raceli.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
Bee spune:
Buna fetele.
Noi tot cam bolnavi. Tavi e in continuare cu respiratia in pioneze: haraie, suiera, respira greutz si repede. Da MOni, nu e grav daca ai inima tare sa suporti sa numeri de cate ori respira pe minut, cate secunde nu respira si sa te bucuri ca trage aer in piept dupa ce nu respira cateva secunde. Pentru ca in spital ii pot face exact ce-i fac eu acasa: aerosoli cu adrenalina. Sau sa-i faca dexametazona pe branula sau, sau sa fim mai in siguranta. Sa-l bag cu bronsiolita si sa-l scot cu vreo alta bazdaganie? Nu multumesc. Mai bine nu dorm la mine acasa decat sa nu dorm in spital.
Astery, in afara de tuse, la laringita aia periculoasa a lui Razvan mai scoate vreun sunet ceva. Al meu face ceva ca un chitait sau suierat, cand se agita si incearca sa respire. Ca de asta s-a si speriat doctorita cand eram cu el la camera de garda. Te cred ca de vinerea si la voi incepe weekendul. Si eu ma mai relaxez cand stiu ca mai sta si Radu acasa. Zilele astea am dormit si ziua si noaptea cu randul: unul doarme, unul nu. Sanatate sotului tau.
Moni, spor la treaba pe ziua de azi, vad ca ai drumuri. Tudor e super precoce ca s-a ridicat deja. Cu sedinta noastra cu parintii......
www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2
monica70 spune:
Buna dimineata.Si eu la cafea.
Eu raportez iar o noapte cam nedormita.Pe la 1,30 l-a apucat pe Tudor o tuse urata de a sarit si husbandu' din somn speriat ca ce a patit de l-a apucat asa brusc tusea.A tot tusit si s-a invartit vreo jumate de ora,dar culmea nu s-a trezit deloc pana pe la 7,45.De pe la 7 insa iar a inceput sa tuseasca.Bineinteles ca am adormit si eu azi-noapte dupa ce s-a potolit,dar a avut grija sa sa se trezeasca si Diana sa mearga la wc .
Dimineata Tudor a baut ok laptele ,nu era infundat deloc la nas,dar dupa aia cand l-am aspirat ... e clar de la ce-a tusit !
In rest e neschimbat,ce jucarii,sau macar aia noua? Nuuuu el e incontinuu la mine la raftul cu bibliorafturi si dosare
Dar sa va mai zic tot de el ca deja stie cum sa coboare de pe canapea sau din pat: de pe stand pe burta isi lasa picioarele in jos si coboara frumusel,ramanand in picioare si tinandu-se cu mainile de pat ! Si Diana asa facea,dar mi se pare ca era ceva mai marisoara.Si tot fix ca ea ,e tare prudent: daca merge in patru labe prin pat si ajunge la margine cu fatza, incepe sa se smiorcaie si sa "ceara" ajutor,de teama sa nu aterizeze.In schimb cand se rostogoleste e periculos,ca atunci nu isi ia masuri de prevedere si poate cadea intr-o secunda.
Noa am putut scrie din cauza ca i-am dat niste hartii sa le smotoceasca,altfel n-aveam cum.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
monica70 spune:
BRANDUSA vad ca ai scris.Explica-mi si mie cum e cu numaratul ala ca si mie mi se pare ca respira cam repede Tudor.Sau cel putin azi-noapte respira zgomotos,cand dormea.De obicei nu il auzeam.E drept si ca el mai mult gafaie fiind in continua miscare si intr-un continuu efort sa faca ceva ...
Revin ca-s cu el in brate acum si trage tot de pe-aici
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Am trimis-o pe fata la gradinita si eu la servici. Am stat sapatamana asta cu ea, dar a ramas cu o tuse dimineata si seara. Si muci. Macar bine ca am scapat de antibiotic...sau sa nu zic hop pana nu sar. Va multumesc la toate pentru urari, adevarul ca e ca fost fain, dar ieri si alataieri ne-am certat (mai mult eu) ca ma batea gandul sa anulez concediul la mare. Ma rog, acum nu vorbim. A, si nu sunt chestii grave, nimicuri, dar din orice imi sare tzandara. Din orice.
Bee, imi pare rau sa aud de Petru. Ai curaj sa stai cu el acasa? Io recunosc ca internarea la spital a fost salvatoare, nu puteam sa stau acasa, mi-era frica. Dar daca tu deja stii cum sa-i aplici tratamentul, merge. De ce n-o mai tii pe Anuta acasa? Daca zici ca tuseste asa de tare? Greseala mea a fost ca mi-am trimis copilul dupa cateva zile la gradinita, ziceam ca gata, e vindecat...pe naiba, s-a acutizat problema si am ajuns sa o tin acasa mai mult.
Iti trebuie nervi tari sa manageriezi situatia, mai ales daca si sotul e la fel de "copil", la al meu nu-i mai dau voie sa se planga. Nu ma intereseaza, pur si simplu.
Moni, sa fii atenta la respiratia rapida si suieratoare. Nu cred ca Tudor are probleme, or fi mucii care s-au adunat, dar l-a vazut pediatra? A primit tratament? si lui si sanatate!
Zilele astea i-am scos Dianei cu bb-ul atatia muci cat n-a avut de cand s-a nascut. Ma rog....
Ora de engleza e 20 RON. La noi vine o data pe saptamana, asa ca a gandesc sa-i bag un curs de desen/pictura. Mama baietelului de langa noi, Luca, a terminat artele plastice. Sa vedem.
Astery, asa deci cu declinarile. Haha. Si Diana zice casteluri, in loc de castele si mai are cateva greseli, dar cu rabdare se poate corecta. Avem timp...ohoo. Sanatate si sotului, ia tratament sau sta doar cu aerosolii?
Anamaria, tu urmezi un curs de reflexoterapie? Super, cand vii in Timisoara o sa te rog sa ma ajuti si pe mine, poate asa ne vedem! Ce-ti face blondina?
Lili, cum mai e cu despagubirile? Am ramas la faza aia cand erai bulversata de pagubele produse. Nu ami stiu ce ai mai scris, parca Nicolasti-a facut surpriza sa te roage sa-i citesti o carte veche...Diana isi aminteste ce am facut acum un an jumatate, ceva absolut insignifiat, am ramas cu gura cascata. Deci, nu te mira.
Eu am cumparat 3 carti din cele recomandate de Daniela (ea ce mai face oare?), nu-s groase, in schimb sunt minunat colorate. Povestile...hm, cam simplute si oricat ii plac Dianei cele cu zane (mai nou) astea nu prea au atras-o.
Mira, de ce nu vii matale sa iti faci dintii aici? Si prietena din Germania (tot cu 3 copii) vine in Timisoara sa-si repare dantura, cu tot cu asigurarea beton pe care o are...e mai ieftinache la noi. copilasilor!
Denisa, LA MULTI ANI, FATA DRAGA! MUUULTA SANATATE, NOROC SI DRAGOSTE ITI DORESC!!
Va las ca am de lucru la greu.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Iarasi eu,o pauza de cafea.Am rezolvat treaba in oras ,am mai bagat si un ocol pana in Kaufland sa iau lapte praf si cereale strumfului.E atat de cald afara Taica-meu l-a scos pe Tudor,mami mi-a mai smotruit prin bucatarie si acum se streseaza sa il adorma pe Tudor ca sa-si poata vedea linistita serialul Io imediat fug iar ,sa o scot pe Diana de la gradi de data asta.
Tudor n-a mai tusit deloc ,dealtfel de obicei numai cand era la orizontala tusea si predominant dimineata la trezire.Azi-noapte nu stiu ce acces de tuse asa aiurea a avut ...
INGRID deci e la gradi Diana deja.Tusea stii si tu ca mai dureaza o vreme de obicei.Legat de curs de desen chiar e un subiect pe DC pe tema asta si ziceau fetele ca nu e bine sa fie dati, ca sa nu le strice profesorii stilul Zici ca nu prea au atras-o pe Diana cartile alea? Sunt curioasa astea ce i le-am luat eu cum ii vor placea Dianei mele.Pana acum n-am dat gres,toate cartile ce i le-am luat i-au placut,mi le-a adus mereu la recitit,inclusiv fabulele Dar poate o fi si ea genul cum zicea Daniela de ai ei,ca ii place orice ... acum chiar cartea de telefon nu cred ca ar interesa-o
Am plecat sa ma imbrac,revin mai incolo,ca poate dupa-masa il trimit pe husband cu ei pe-afara sa mai fac ceva la acte si-atunci mai bag niscaiva pauze
CRISTINA uitam: logic ca tin minte inviorarea de pe vremuri de la scoala.Doar am o varsta respectabila
Denisam spune:
Salutare,
V-am pus niste poze sa va delectati si promit sa revin mai incolo sa detalize, sunt tare in urma cu diverse si nu prea am spor ca o am pe EMma in vacanta acasa cu mine si eu trebuie sa caut si job.
Dar tare bine ne-a prins saptamina de vacanta, totul a fost super la ski si cand ziceam ca ne-am revenit dupa drumul de 10h, ne-a lovit raceala pe Alex si pe mine ma tine putin gatul.
Trebuie sa recuperez si poze, deocamdata doar pe Tudorica l-am vazut ce progrese baga.Va pup,mai pun poze cand mai primesc ca si filmulete, eu am fost tare codasa de data asta legat de poze.
www.dropshots.com/maryd
Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani
Bee spune:
Ingrid, wow 200 mii ora de engleza, e super! Noi cred ca vom face engleza acasa. Adica eu cu ea si cu "tatal lor" (ce mishto suna, Razvan are boala de a-mi zice "mama lui") si o sa-i dau si ceva pe PC. In Bucuresti stiu sigur ca se practica niste preturi de ametesti. Am dus-o pe Ana la gradi fiindca la ea tusea persista deja de o luna. Ideea e ca am dus-o, problema s-a agravat, am schimbat tratamentul, am ajuns si cu ea la aerosoli si puf-uri. Si acum merge la gradi, iese afara, face puf-uri cu ventolin de 3 ori pe zi si vad ca e mai bine. Sper sa treaca odata ca m-am saturat! Cum mai e Diana cu gradinita? Ce-ti mai spune? Ii place? A mea e foarte incantata sa mearga. SI o inteleg. Educatoarea e o tanti blanda si destul de tanara (pana-n 40 de ani, deci tanara nu?). Imi pare rau ca si-a cam pierdut postul la anul si o sa schimbe gradinita. Eeee, complicat, cert e ca se intoarce peste inca un an. Numai bine sa-l dau pe Razvi, ca ala nu cred ca va sta la alta mai severa.
Moni, resiratia rapida? Pai mai mult de 45 respiratii/minut sunt prea multe! Tavi avea in jur de 45/50 si era si tahicardic (puls accelerat, pe la 150 batai/minut) desi se ventila ok- mi l-au monitorizat in urgenta. Razvan cand a fost atunci in spital avea si peste 60 respiratii/minut. E urat, iti dai seama cand e rau si nu e neaparat legata situatia de tuse, de un acces de tuse sau de vreo raceala. E un complex de simptome pe care le poti vedea: aripioarele nasului se zbat, apoi "trage" de coaste (o respiratie abdominala), toate in contextul detresei respiratorii. Sper sa nu vezi niciodata asa ceva. Si la noi a fost cald, dar vant si n-am avut curajul sa-l scot pe piticul familiei.
Denisa, refacere rapida dupa concediu si drum! Sa va reveniti repede si din raceala. Si tie spor la gasit job! Vacanta la Emma, cu ce ocazie? Merg sa vizionez poze.
Astery, eu cred ca am ratat de putin inviorarea in careu. Oi fi fost in clasele primare si ne scuteau? Cu copiii necajiti.....ma bucur ca l-ai pus sa faca ceva de genul ala. Cumva trebuie sa constientizeze si ei si partea cealalta a vietii. Ai mei inevitabil iau contact cu ea la gradinita. Eu trebuie sa-i invat sa nu discrimineze, sa nu faca diferente, sa nu judece aiurea. SI asta rapid. EU am fost la gradi vineri mai mult. SI a venit o mamica cu 6 copii! 3 la scoala, una cu Ana in grupa si 2 mai mici. E o mama singura cu 6 copii! Si cea de la gradi avea manuta lovita si mergea cu ea la doctor......
www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2
monica70 spune:
Io am trimis trupa la plimbare ca maine se arata ploaie si cred ca vom fi consemnati in casa.Noroc ca pe poimaine nu va ploua,cand merg gradinarii la padure.
Cu Diana am mai zabovit un pic in curtea gradinitei la hinte si la celelalte intrumente,iar acasa l-am lasat pe Ghita sa il hraneasca pe Tudor ca sa ma joc eu cu ea.A avut chef de cuburile de lemn,asa ca le-am impartit in mod egal si am facut concurs de construit castele.A arbitrat Ghita si a castigat de ambele dati Diana DUpa aia ne-am jucat cu Tudor,adica Diana l-a luat la dans - eu il sustineam de subsori si numai ca nu chiuia de incantat sefu'.
A devenit complet schimbat de cum era pana la 5 luni Pai trage niste urlete si isterii cand il imbrac de iesit afara,sau in general cand il schimb - ca eu il fixez pe spate,el se intoarce pe burta si da-i si lupta cu el,nu va zic ce forta are Daca nu am ceva super interesant sa ii dau sa studieze nu am nicio sansa sa il schimb
Ma doare spatele si m-a luat un sooomn,ca numai de acte n-am chef E si inorat deja.Cred ca ma mai bag la un pepsi,ca cele doua cafele zilnice-s baute deja ...
DENISA am vazut pozele si inca impreuna cu Diana care m-a intrebat de ce are Emma burta asa ,evident pentru ca mananca.Pe urma s-a ofuscat ca de ce ea e deja la inot ,m-a intrebat si cati ani are si acum vrea musai si ea sa mearga la inot ... dar uite ca nici azi n-am apucat sa o sun pe profa aia.Ma bucur ca v-ati simtit asa de bine,acum sanantate tie si lui Alex si spor la gasit job nou!
BRANDUSA mai dar de la ce fac ai tai asa chestii,ca din ce mai citit pe net,bronsiolita aia nu parea ceva grav?
Eu azi i-am facut lui Tudor ceai de musetel+tei+menta si i l-am indulcit cu sirop de afina,tare mult i-a placut.Am facut amandoi si o baie de aburi in bucatarie ca am pus doua vase cu ceai de musetel sa fiarba sa avem aburi.Asta e chestie buna cand e infundat nasul,dar n-are ce sa ii strice nici la mucii lui curgatori.
Zici ca 20 lei ora la engleza e ieftin?
Matusa-mea m-a aburit ca sa nu o dau ca termina nepoata-sa cu examenele si pana la toamna ce merge la faculta in Oradea o sa vina sa mai faca ea engleza cu Diana.Ce sa zic ... astia cu biserica lor tot timpul au o gramada de activitati,asa ca nu ma bazez io.
Cu cartile ce i le-am luat in engleaza ar fi super daca as stii si eu absolut toate cuvintele de-acolo si deci pronuntia lor ... dar la care nu le stiu nu stiu nici pronuntia corecta si mi-e ca o invat gresit Diana pare interesata,dar nu o vad defel sa aiba memorie buna la asa ceva Ea cum zicea Ingrid de Diana ei ,tine minte tot felul de intamplari si de-acum doi ani de ramai masca,in schimb la de-astea gen cuvinte in engleza mai greu le retine.Clar are memorie selectiva ca mine,adica invata usor numai ce o intereseaza sau ii place
Merg sa imi pun pepsi ala si revin,poate imi mai amintesc ce mai voiams a debitez .
monica70 spune:
Gata am bagat niste cofeina si mi-am mai amintit.
INGRID ziceai de pediatra,pai l-a consultat si pe Tudor cand a venit acasa,atunci cand Diana a avut febra,cat a trecut o saptamana -10 zile ? ... ca nici nu mai stiu Asa haraia si atunci si ii mai curgea nasul.A zis ca e ok si sa nu ii dau antibiotic.
Voiam sa va zic ca i-am pregatit o surpriza lui Tudor pe cand se intoarce,am montat la patut niste aparatori mai serioase ,adica nu ca alea de cumparat ce le aveam puse,ci cele confectionate mai demult de mine si de mami: din burete si mai late.Acum poate sa evadeze doar daca si cand se vor rupe legatorile alea - nu ma indoiesc ca le va rupe la cat va trage de ele - dar macar pana atunci mai am marja de siguranta sa il las acolo.Cand le rupe le cos iar la loc si tot asa . Nu se pune dumnealui cu mine ! Adevarul e ca e mai dezlantuit decat Diana,asta desi mami zisese ca nu se poate asa ceva ,acum a vazut ca se poate si mai rau Ea era convinsa ca Tudor va fi linistit tare de fire,dar eu sincer ma asteptam sa se dezlantuie din moment in moment si nu m-am inselat vad.