extrauterina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikisen spune:

Rala ma bucur f mult ca ai reusit natural pt ca si eu sunt cam in aceeasi situatie doar ca mie,cand am avut SEU in 2008, mi-au extirpat si trompa si de atunci tot incerc, dar nimik...
Dar vad ca se poate asa ca voi spera in continuare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stellina spune:

felicitari rala,vream sa te intreb ai facut 2 extrauterine pe aceasi trompa?

Mergi la inceput

merci pt incurajare<3<3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Stellina,
Pana nu demult cautam cu disperare macar un caz de sarcina normala pe aceeasi parte unde o data fusese o extrauterina. Ajunsesem la concluzia ca nu se poate, ca si daca trompa s-a pastrat e deja compromisa, si ca in cel mai bun caz nu ramai insarcinata deloc, iar daca ramai e aproape sigur extrauterina.
Dar hai sa iti spun, cu cateva luni in urma citeam din intamplare aici pe forum despre o fata cu o singura trompa (prima pierduta dupa o extrauterina), care pe trompa ramasa a avut una dupa alta 2 sarcini extrauterine. Fiind deja patita, le-a descoperit pe ambele la timp si le-a tratat medicamentos, acestea s-au resorbit si nu a mai fost nevoie de alta interventie.
Apoi au urmat 3 (nu una, nu doua!) sarcini normale, din nefericire una s-a oprit din evolutie, dar, retine, aceasta fata are acum 2 copii perfecti.
Nu mi-a venit sa cred ca am inteles bine, am intrebat-o si mi-a confirmat. Povestea e pe aici pe undeva, dar nu mai stiu exact la care topic.
Deci se poate si asa...

Mami de Alexandra (18.02.2006)

Mergi la inceput

Buna draga mea,sunt de acord cu tine....chiar daca trompa ramasa este degenerata se poate ramane insarcinata...dar este un risc enorm,eu la prima sarcina can a inceput primul semn care ma deranja mam dus la urgenta si ma-u internat pe o perioada de 7 zile...faceam eco de 3 ori pe zi dar nu reuseau sa vada daca este o extrauterina ...ma-u tinut pana an ultimul moment in care au decis viitorul trompei mele...deci este un risc enorm daca faci din nou extrauterina pt ca sunt multi medici incopetenti care sa decida la timp intreruperea sarcini cu metroxtare pt ati salva trompa...deci eu nu risc voi face a 2 fiv.salutari gabriela

Mergi la inceput

Bunaseara mamelor si viitoarelor mame...e mult timp ca nu va scriu..am reusit sa fac a doua tentativa de fiv rezultat negativ...in decembrie o sa fac al treilea tentativ de fiv...cine stie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci1418 spune:

buna!!! ne-am dorit foarte mult un bebe, am lucrat la el cam 9 luni si ceva insa nimic, pina cand am vazut si eu cele doua liniute insa nu mam bucurat mult de ele caci la un control mi sa spus ca am o sarcina extrauterina, unde a urmat operatie si am ramas fara trompa stanga, asta a fost acuma in octombrie 2011, medicul mia zis ca nu am voie sa raman insarcinata decat dupa un an, ca sa se prinda oeratia, acuma am urmat un tratament pentru eliminari, si dupa CM urmeaza sa ma duc la control,apoi mia zis medicul ca dupa jumate de an sa ma duc sami verifice trompa ramasa sa vada daca nu a fost infundata, cam asta e istorioara mea neplacuta, vreau sa stiu daca cineva a trecut prin asa ceva si ce a facut... totusi un an de zile e foarte mult sa astept... mii frica si mie de o a doua sarcina extrauterina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

marci,un an mi se pare prea mult sa astepti.
cred ca 3-4 luni sunt suficiente pentru recuperare dupa operatia clasica.
HSG este etapa fireasca in cazul femeilor care au avut SEU...vor sa verificie starea trompei ramase.
cu o singura tompa...este firesc, sansele de a concepe natural scad la 50%...iar din cei 50% riscul de a face o noua SEU este foarte mare.
nu-ti spun lucrurile astea ca sa te descurajez sau ca sa te sperii dar consider ca e mai bine sa stii cum stai si cu ce arme lupti.
desigur ca poti fi si una din exceptiile care confirma aceasta regula si sa obtii o sarcina intrauterina dupa acest episod.
numai bine

stellina,ce vrei sa spui cu "tentativa" de FIV???
adica ai intrerupt procedura din diverse cauze sau o numesti tentativa doar pentru ca ai avut un rezultat negativ???

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci1418 spune:

Samira, am citit mult pe net despre extra si sansele lor... de aia si ma interesez caci mii frica de o a doua extrauterina, am doua prietene care ambele au avut extra si au ramas fara o trompa si acuma sunt insarcinate, insa ele nu au avut operatie ca la mine taietura pe burta in orizontala... si au putut ramine dupa trei luni de la operatie gravide, insa la minei alt ceva si si din cauza operatiei medicul mia zis ca sa astept un an, un an jumate...eu socot ca un an e suficient desi, dar ma inerveaza ca fiecare medic are parerele lui si nu se intampla ca sa fie doua pareri la fel, si nu stii pe cine sa mai crezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaramona spune:

si mie mi-a spus dr sa stau un an intr-e extrauterine..si cum am pierdut amandoua trompele am facut fiv reusit iar acum am un baietel de o luna jumate..asa ca curaj si multa rugaciune

Mergi la inceput