Matei, un an ... aproape 2 *campanie antiabuz(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Anca, daca tu la cei care isi violenteaza copiii ai de gand sa le bagi pe gat AP-ul, actiunea voastra e moarta din fasa. Faptul ca tu personal ai convingerea ca pe lumea asta exista AP-ul si nimic altceva nu va vor ajuta sa faceti nici macar un pas marunt pt a convinge parintii ca se poate si altfel.

"Altfelul " ala e, in primul rand, o descoperire personala, nu o teorie bagata pe gat.

Ariadnabr spune foarte bine : parintilor violenti trebuie sa li se arate in primul rand cum sa-si canalizeze furia, unde sa gaseasca ajutor si trucuri pt a depasi momente dificile fara violenta. Asta este pasul 1. Abea apoi se poate trece la nivelul urmator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Neatza

Sibylle, nici eu nu sunt de acord cu pedeapsa menita sa invete minte... Adica tot umilire ii zice. Nu cunosc metodele lu Supernany, dar am sa caut pe net. Eu sunt pro dezvoltarea naturala, fiecare in ritmul lui. Fara obligat/pedepsit/recompensat pt stat pe oala la 6 luni, etc.

Hai ca abia m-am trezit, am primit desenul de la Sofia Sabinei si o sa il urc pe net imediat ce ajung la comp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Sybille, aici nu e vorba de AP. Am raspuns strict ideii de a trimite parintii pe siteuri gen supernany. Trucurile de care vorbesti ma duc cu gandul la sfaturile din Cosmopolitan despre cum sa cuceresti un barbat in 10 pasi. Nu poti avea o relatie bazata pe trucuri. Asadar, furia n-o canalizezi prin trucuri ci prin intelegerea fenomenului. Trucul ala, in cel mai bun caz reuseste sa tina aburul in oala fara supapa cand supapa e tocmai intelegerea si acceptarea comportamentului copilului drept unul normal pentru varsta respectiva.
Cum faci asta? (Si) cu articole pe blog despre comportamentul copiilor pe fiecare categorie de varsta in parte.

Exemplu. Un bizon are un copil de 2 ani jumate care traieste the terrible twos la maxima intensitate.
Degeaba ii zic eu tatalui sa numere pana la 10 si sa inspire adanc daca nu-i spun pe blog de ce se manifesta copilul asa si de ce e important sa traverseze criza asta cu cat mai multa seninatate si intelegere din partea parintilor.

Mergi la inceput

Noi suntem la terrible twos si nu e simplu... Dar jur ca daca o iau in brate si o iubesc, se linisteste. Oricum la primul tantrum am dat fuga la Noe, deci am apelat la
cineva !

Mergi la inceput

Kay, nu mai cauta, iti spun eu.
Nany asta e un soi de dictator ce vine in casele oamenilor sa disciplineze familia.
Cum? Prin taierea drepturilor copiilor si investitea parintilor in rol de autoritate suprema.

Am vazut o faza care mie mi-a ridicat pielea pe maini. Supernany asta hotarase ca o fetita e suficient de mare incat sa doarma singura. Asa ca i-a interzis mamei sa se mai lase prada santajului emotional al fetitei. Rezultatul, mama a lasat-o sa planga pana la resemnare, in timp ce nany o consola duios pe mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

anca, pt aia de-si bat copiii super nany pare apogeul psihologiei si ceva mult prea bland.
one step at the time....
edit, am vrut sa spun ca de fapt eu cred ca nu trebuie amestecate alte situri, dar nici bagat de la inceput mai mult decat se poate inghiti.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina, daca tot il trimiti pe om undeva, nu-l trimiti la supernany. Ca ajunge din lac in put. Il trimiti intr-un loc unde sa-l luminezi (prin cateva articole edificatoare) de ce se poarta copilul asa.

Mergi la inceput

Deci ne trebuie articolele ! Si simplu, nu vrea sa X, ce fac? Si pam, articolul. Sau ia jucariile altor copii in parc, cazul lui matei - raspuns. Un fel de faq-us mai detaliate...

Conchita, esti pe receptie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Felicitari pentru initiativa, implicare si campanie

Sugestie pentru materiale usor de folosit: autocolante pt masini, pentru scari de bloc, vitrine magazine, cabine de proba magazine, toalete mall-uri

inspiratie: in campaniile ecologice se folosesc autocolante pt masini cu diverse sloganuri: "eu nu arunc gunoi pe strada" "fii un sofer responsabil" http://www.umbrelaverde.ro/fii-un-sofer-responsabil.html

Cred ca toate persoanele de pe DC ne-am pune pe masina un autocolant asa cum il avem pe cel cu bebe la bord, am pune la scarile blocurilor in care locuim ... sunt mai greu de dezlipit decat afisele pe care multe persoane "de bine" le rup

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

STOP, stop : nici eu nu am zis ca sunt de acord cu pedeapsa ca umilire. Dar nu complicati prea mult lucrurile ca n-o sa iasa nimic.

Mergi la inceput