Să schimbăm soarta românilor bolnavi

Să schimbăm soarta românilor bolnavi | Autor: Flavia

Link direct la acest mesaj

2/03/2010
destinatar: Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii

„Evenimentul zilei” a ini#355;iat o peti#355;ie pentru a schimba soarta românilor care au nevoie de tratamente în str#259;in#259;tate.
Românii diagnostica#539;i cu boli grave, care nu pot fi trata#539;i în #539;ar#259;, sunt plimba#539;i, uneori ani de zile, între spitale, direc#539;ii de s#259;n#259;tate #537;i Ministerul S#259;n#259;t#259;#539;ii pentru a ob#539;ine banii necesari tratamentului. Mul#539;i dintre ei nu pot supravie#539;ui acestor proceduri greoaie.
Evenimentul zilei” a identificat cel pu#539;in dou#259; prevederi legislative care ar trebui schimbate urgent.

1. discriminarea (dup#259; vârsta bolnavului, vechimea dosarului #537;i pre#539;ul tratramentului);
2. obligativitatea de a identifica trei clinici dintre care Ministerul S#259;n#259;t#259;#539;ii s#259; o aleag#259; pe cea mai ieftin#259;, ca la licita#539;ie (procedur#259; greoaie, care conduce la întârzieri, uneori fatale).

„Evenimentul zilei” cere Ministerului S#259;n#259;t#259;#355;ii s#259; renun#355;e la aceste prevederi legislative care condamn#259; la moarte mul#355;i români cu boli grave!

Autor: Evenimentul Zilei
Semneaza petitia

http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_schimbam_soarta_romanilor_care_au_nevoie_de_tratamente_in_strainatate_-p60665048.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Flavia, am schimbat eu pentru tine mesajul tau- ca sa te ajut:
2/03/2010
destinatar: Ministerul Sanatatii

„Evenimentul zilei” a initiat o petitie pentru a schimba soarta românilor care au nevoie de tratamente în strainatate.
Românii diagnosticati cu boli grave, care nu pot fi tratati în tara, sunt plimbati, uneori ani de zile, între spitale, directii de sanatate si Ministerul Sanatatii pentru a obtine banii necesari tratamentului. Multi dintre ei nu pot supravietui acestor proceduri greoaie.
Evenimentul zilei” a identificat cel putin doua prevederi legislative care ar trebui schimbate urgent.

1. discriminarea (dupa vârsta bolnavului, vechimea dosarului si pretul tratramentului);
2. obligativitatea de a identifica trei clinici dintre care Ministerul Sanatatii sa o aleaga pe cea mai ieftina, ca la licitatie (procedura greoaie, care conduce la întârzieri, uneori fatale).

„Evenimentul zilei” cere Ministerului Sanatatii sa renunte la aceste prevederi legislative care condamna la moarte multi români cu boli grave!

Autor: Evenimentul Zilei

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

Merci Yasmine,
sper doar ca toti cei acare au vizionat sa fi si semnat petitia.
Nnu am vazut ca mi-a schimbat diacriticele deci inca 1 data multumesc mult.
Flavia

Mergi la inceput