Despre toleranta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

E o parere personala, desi sint si studii care demonstreaza ce spun acum... Am spus ca raul este facut si ca nu se mai poate face nimic, pentru ca cei care purtau in ei spiritualitatea si traditia s-au stins incet, in rezervatii, iar cei care sint astazi nu mai sint si nici nu mai pot fi ce au fost odinioara datorita fisurilor din evolutia lor. Imi veti spune ca da, dar progresul ii obliga oricum sa ajunga in societate, ca doar nu poti trai in padure pina, in cort in anul 2010. Iar eu cred ca ar fi existat un progres si la ei, fara indoiala, pe toate planurile, dar era al lor, al modului lor de a privi viata si de a trai. Ca sa se repare raul, ar trebui ca fiecare trib sau amestec de trib sa primeasca un pamint al lor, sa fie lasati sa migreze in functie de anotimp si de necesitati, tinerii de astazi sa se intoarca la traditii, sa le refaca, sa faca copii si sa-i creasca in acest spirit... si poate, peste o generatie sau doua, vom putea vorbi de recunoasterea lor, asa cum sint, nu cum ar vrea sa fie societatea, cu comunitatile lor, cu modul lor simplu dar incarcat de spiritualitate de a trai. Vezi tu posibil asa ceva? Eu nu, pentru ca nici pentru unii dintre noi, care nu sint capabili sa se integreze in 'societatile moderne' nu mai vad cale de intoarcere... dar daca am vrea, noua ni s-ar permite - dovada ca sint unii mai tari care o fac dar lor nu! Asa vad eu lucrurile, de fapt, mai mult le simt, dar asta nu inseamna ca nu ma pot insela.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Dar este bine oare sa fim toleranti ? Eu, uneori, imi reprosez ca am fost mult prea toleranta si asta mi-a daunat mie si familiei mele. Am acordat de multe ori prezumtia de nevionavatie, n-am vrut sa cred in defectele altora, am fost toleranta ... si asta s-a intors impotriva mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Acum am inteles.Ai dreptate tu cred dar speranta imi da totusi ghes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

am citit o carte despre Gandhi si am remarcat faptul ca, inclusiv la el multe dintre actele initiale au fost conduse de vointa, astfel si-a educat altruismul, toleranta, empatia. Si-a impus anumite canoane, anumite percepte morale de la care nu a abdicat.

Referitor la tigani si la societate-toleranta, sa recunoastem ca oamenii nu sunt asa cum ne place sa credem ca sunt. Nu suntem toleranti decat cu cei foarte dragi, nu avem empatie pe cat speram sa avem. Ne straduim si reusim mai mult sau mai putin.
Suntem animale si instinctele primare/instinctele de conservare primeaza in viata, noi si cei dragi sa fim bine, daca avem timp si bani facem caritate (nu toti dar marea majoritate), intoarcem capul cand vedem ceva ce nu ne place (oameni sau animale chinuiti(e), napastuiti de soarta)si atata timp cat noua si celor dragi ne/le este bine suntem multumiti.A se intelege ca nu generalizez, dar eu asa vad ca sunt majoritatea oamenilor si ca, religia banului este singura care ne domina. De restul...cand avem disponibilate.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Deus, imi place ce ai scris la semnatura: devii ceea ce practici! Cam asa sint si oamenii! Ca la teorie sintem neintrecuti, noi, oamenii! Cu practica stam mai prost... nu ma scot din afara, eu sint prima care ma dau exemplu negativ la aceasta observatie.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

A fi tolerant e frumos. A fi intolerant e execrabil. Ce te faci insa atunci cind toleranta ta(unora) se intilneste cu intoleranta altuia (altora)? Intoleranta poate fi tolerata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Ce te faci insa atunci cind toleranta ta se intilneste cu intoleranta altuia? Intoleranta poate fi tolerata?

pai da...ca daca nu tolerezi inseamna ca esti la fel de intolerant

glumesc...acum intr-o nota mai serioasa, toleranta asta este discutabila, ea se raporteaza fara doar si poate la context, la principiul pe care respectivul il incalca: etic, civic, moral, de bun simt sau ce-o mai fi...

eu pot foarte bine (si nu am nici o problema) in a tolera un homosexual care se pupa in public cu partenerul lui dar mi se urca legiunea de pitici capsatzi direct pe scoartza daca un fumator vine, se aseaza pe banca linga mine si isi aprinde tigara (s-a intimplat acum 3 ani cind asteptam trenul in gara Bucuresti, a venit o tiganca si exact asta a facut , am crezut ca o iau la suturi!!)

pentru una lume (inclusiv io), poluarea sonica (in spetza, manelele) e la fel de grava ca poluarea fizica, respectiv fumul de tigara...vi se pare normal ca pe unul sa-l tolerezi (manelistul) si pe celalalt sa-l trimit la plimbare (fumatorul)?
personal i-as trimite la origini pe amindoi dar eu recunosc deschis ca am o mare problema cu toleranta...dar ma tratez, sau incerc

revin: toleranta este o ingaduire tacita a celui de linga tine, impotriva simturilor si trairilor tale...ca atunci cind esti intr-un autobuz plin dar in loc sa-ti faci loc dind din coate, te strecori usurel sau stai pe loc pur si simplu fiindca n-ai incotro. chit ca ala de linga tine pute a transpiratie

io azi la coafor cu foliile pe cap asteptind sa mi se "coaca" suvitzele, imi sorbeam capuccino si ma uitam pe revista in liniste...pe scaunul de linga mine, o duduie cam de virsta mea, poate un pic mai batrinica dupa cum arata ...nene, avea femeia aia o limbaritza ...jur ca nu i-a tacut gura o secunda cit a tuns-o si coafat-o baiatul ala, si avea si un tzignal de catza cu o turatie de moara hodorogita...mi-a facut capul prashtieeeeeeeee!! de nenumarate ori am vrut sa-i zic ceva de dulce dar mi-am muscat limba pina la singe, in sinea mea insa dialogam cu spume: "you can't shut up, can you? I pity your husband, bitch..." si tot felul de texte de-astea dulci...am suportat-o cu stoicism ca nu puteam sa ma cobor la mintea ei si chiar ma gindeam daca nu cumva eu sint aia defecta care tace ca melcu...spunea cineva inainte: e greu sa nu judeci, sintem oameni si mintea te duce singura pe caile deja cunoscute - de a judeca intr-un fel - insa ceea ce conteaza e
comportamentul

Long story short: in anumite situatii pot si sint toleranta, in altele nici nu pot si nici nu vreau sa fiu toleranta; nu pot lasa pe oricine sa se cace in capul meu in numele tolerantei; sint niste limite totusi...cred ca fiecare si le stie pe ale lui.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Allure eu nu sunt o super sensibila si nici o super ingaduitoare cred dar asa ceva :

Citat:
citat din mesajul lui Allure
de nenumarate ori am vrut sa-i zic ceva de dulce dar mi-am muscat limba pina la singe, in sinea mea insa dialogam cu spume: "you can't shut up, can you? I pity your husband, bitch..."

nu pot lasa pe oricine sa se cace in capul meu in numele tolerantei; sint niste limite totusi...cred ca fiecare si le stie pe ale lui.

nu mi-ar trece prin cap si nici nu mi se pare cea mai fericita manifestare pe un forum public.
Scuze daca te -am suparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

si daca mie mi- a trecut prin cap, este o problema?
inteleg ca n-avem voie nici sa gindim, nici sa spunem ce gindim...whoa!
eu credeam ca faptele conteaza in viata, nu ce-ti trece prin cap intr-un moment de madness.
sa reamintesc ca vorbim de toleranta?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput