Despre toleranta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

"Varietatea oamenilor este de fapt manifestarea lui Dumnezeu in diferite forme, conflictele ce apar se datoreaza de fapt neintelegerii acestei diversitati."
poate ca nu ne straduim suficient sa intelegem diferentele, educatia ne invata sa iubim anumite lucruri, sa acceptam un tipar si ne este greu/imposibil sa vedem , acceptam o alta varianta

Copiii sunt toleranti si parintii le modeleaza gusturile, ideeile - asa este de cand este lumea...si totusi ma gandesc ca, noi, adultii trebuie sa fim atenti la manifestarile naturale si sincere ale copiilor si sa invatam de la ei. Avem multe de invatat.Ei se cearta si nu poarta ranchiuna, ei spun ce gandesc, ei tolereaza orice forma fizica si nu o eticheteaza, ei accepta orice mediu fara nazuri, ei se bucura de orice moment ca si animalutele, ei respecta natural orice meserie, etc.

Mi-am adus aminte cum intr-o zi in fata blocului meu era o tiganca bagata pana la brau in tomberon. Faza la care eu mi-am dat ochii peste cap si copilul meu mi-a spus "oare poate sa iasa doamna din gunoi? sa nu cada" De atunci din pacate si-a auzit de multe ori "nu te baga in aia ca te faci ca un tigan, nu pleoscai ca si taranii sau tiganii, etc.,noi , bunicii si colegii de la gradi i-am schimbat toleranta referitoare la tigani.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui arboria

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Deci a fi tolerant inseamna a nici nu gandi ca cineva e intr-un anume fel?(negativ, se-ntelege)

Cand gandesti despre cineva in orice fel, iar rezultatul este incadrarea intr-o categorie (pui eticheta), asta inseamna altceva decat toleranta.

Of doamne, dar spune-mi tu cum ma pot opri din gandit? Nici tu nu poti, nimeni nu poate face asta. Etichete punem pentru ca vedem lumea prin ochii nostri care sufera de subiectivism.Unele lucruri ne plac, altele nu, astfel incat gandim si reactionam in consecinta. Asta e omul!

Gandesc despre anumite persoane ca sunt nesimtite, de exemplu. Cu ce le-ncalca gandul meu dreptul de a-si manifesta in continuare ´´nesimtirea´´? Cu ce exact am fost intoleranta?

Cred totusi ca avem prea mari asteptari de la noi insine daca ajungem sa ne reprosam pana si gandul.

Toleranta este un act pe care-l faci constient,pe nivele, care de cat e in stare. Nicio definitie din lume nu poate reda exact starea de a fi tolerant.
Este o regula a societatii pentru a convietuii fara sa ne scoatem ochii unii altora. Dar de certat, avem voie sa ne certam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

Unde am spus sa nu mai gandim? Ma refeream la ce rezulta din gandire.

Cand etichetezi pe cineva, abia atunci te-ai oprit din gandit.

Da, sintem subiectivi cu totii. Eu iti recunosc subiectivitatea si o respect.

Si ma si retrag de la subiect, pentru ca, in subiectivitatea mea, am impresia ca vorbim despre definitii diferite ale aceluiasi concept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Of doamne, dar spune-mi tu cum ma pot opri din gandit? Nici tu nu poti, nimeni nu poate face asta. Etichete punem pentru ca vedem lumea prin ochii nostri care sufera de subiectivism.Unele lucruri ne plac, altele nu, astfel incat gandim si reactionam in consecinta. Asta e omul!

Gandesc despre anumite persoane ca sunt nesimtite, de exemplu. Cu ce le-ncalca gandul meu dreptul de a-si manifesta in continuare ´´nesimtirea´´? Cu ce exact am fost intoleranta?

Cred totusi ca avem prea mari asteptari de la noi insine daca ajungem sa ne reprosam pana si gandul.

Toleranta este un act pe care-l faci constient,pe nivele, care de cat e in stare. Nicio definitie din lume nu poate reda exact starea de a fi tolerant.
Este o regula a societatii pentru a convietuii fara sa ne scoatem ochii unii altora. Dar de certat, avem voie sa ne certam.

LadyJ, ganditul n-a ucis pe nimeni inca, doar faptele rezultate din gandit. prin urmare, poti schimba patternul de gandire din "ala e nesimtit" in "fapta lui e lipsita de consideratie, nesimtita". fapta, nu omul. omul poate ca are o zi proasta azi, vezi femeile la PMS. nu putem fi catalogati doar dupa o fapta, doar dupa o fateta a personalitatii noastre, doar dupa muzica pe care o ascultam (Hanibal din Tacerea mieilor era un sofisticat, in fond). admiti ca nu e nimeni 100% sfant sau diavol? daca da, atunci ai raspunsul la definitia tolerantei - individualizezi o trasatura, nu generalizez grupuri de oameni pe care, in fond, nici nu-i cunosti. iar trasatura aia nu o pui la zid si-o impusti, ca in general trasaturile rele functioneaza in cerc vicios si se multiplica si mai rau sub expunere improprie la lumina si bolovani. poti s-o tratezi uman, aia e singura solutie de schimbare.

poti sa fii contra furtului, dar daca hotii sunt discriminati, sa zicem, ai capabilitatea umana sa le aperi drepturile, chiar daca le desfizi faptele.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, dar drepturile umane, nu cel de a fura sau a omori... totusi!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

A le apara drepturile hotilor nu inseamna ca esti tolerant insa. Inseamna ca aplici o dreptate in care crezi.Inseamna ca faci un act justitiar.Pai, ce tolerezi aici? Ai fi tolerant daca din contra, ai accepta ca ei sa fie linsati cu pietre de altii care cred ca asta este solutia.Atunci ai fi tolerant in sens negativ fata de minoritatea celor care arunca cu pietre.

In Romania, nu stiu cum e prin alte parti insa aici exista destui care se bat cu pumnul in piept si accepta orice din partea oricui , cel putin la nivel verbal accepta ,pe motiv ca sunt toleranti. Dreptul majoritatii la liniste, la curatenie, la un trai fara temeri inutile, la libertatea de a-l denunta pe cel care ma deranjeaza cu ideile lui periodic, fara a fi catalogat intolerant cade in fata ideii de toleranta a minoritatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Cristian Tabara si Mircea Badea
unul tolerant si bunut ca painea calda, unul luptator aprig, intolerant cine nu-i ca noi(el si antenistii sau manechina lui) sunt prosti, grasi etc.
Primul, cred ca prin bunavointa si incercari de a educa, prin exemplu personal poate sa schimbe mai multe , MB cred ca e trist in sufletul lui, este greu sa fii tot timpul contra si sa vezi ca nimic chiar daca dezaprobi constant, tot nu se schimba dupa chipul si asemanarea...

Iasmin08 - saracul amarat, iti dai seama ce viata, ce educatie, ce sanse are la un viitor normal...

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Iasmin, unde ti-e mesajul??? am revenit special sa copiez ultimul paragraf pentru sertarul cu nestemate, demult nu am mai citit ceva atat de profund pe dc.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Iasmin, unde ti-e mesajul??? am revenit special sa copiez ultimul paragraf pentru sertarul cu nestemate, demult nu am mai citit ceva atat de profund pe dc.

abdominabila

nimic

Conchita, iarta-ma, iti explic mai bine in PM

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

LadyJ, ganditul n-a ucis pe nimeni inca, doar faptele rezultate din gandit. prin urmare, poti schimba patternul de gandire din "ala e nesimtit" in "fapta lui e lipsita de consideratie, nesimtita". fapta, nu omul. omul poate ca are o zi proasta azi, vezi femeile la PMS. nu putem fi catalogati doar dupa o fapta, doar dupa o fateta a personalitatii noastre, doar dupa muzica pe care o ascultam (Hanibal din Tacerea mieilor era un sofisticat, in fond). admiti ca nu e nimeni 100% sfant sau diavol? daca da, atunci ai raspunsul la definitia tolerantei - individualizezi o trasatura, nu generalizez grupuri de oameni pe care, in fond, nici nu-i cunosti. iar trasatura aia nu o pui la zid si-o impusti, ca in general trasaturile rele functioneaza in cerc vicios si se multiplica si mai rau sub expunere improprie la lumina si bolovani. poti s-o tratezi uman, aia e singura solutie de schimbare.

poti sa fii contra furtului, dar daca hotii sunt discriminati, sa zicem, ai capabilitatea umana sa le aperi drepturile, chiar daca le desfizi faptele.

abdominabila

nimic

Conchita, eu nu vorbeam de grupuri de oameni. Eu nu generalizez.
Omul este suma gandurilor si faptelor sale. Eu daca vad un parinte ca-si altoieste copilul nu ma gandesc ´´fapta lui e nesimtita´´, sorry, nu pot. Ma gandesc ca el e un nesimtit si un idiot.Il cataloghez, ii pun semn. De ce fac asta? Pentru ca eu ca om rezonez cu omul, nu stau sa ma gandesc ca o fi avut ala vreo zi proasta si i-a iesit hocus pocus o fapta nesimtita.
Fapta aia vine din el, din gandurile lui, comportamentul il defineste.

A ne judeca unii pe altii este absolut UMAN. Ca e rau, ca e bine..asta e altceva.

De asta spun, e totusi o exagerare sa avem pretentia de a ne controla orice gand cu privire la cineva, doar pentru ca e bine sa fim toleranti. Toleranta n-are a aface cu gandul meu, ci cu comportamentul meu. Deci ALEG daca gandul meu devine comportament sau nu.

Repet, toleranta e greu de definit la nivel individual.

Mergi la inceput