Buna seara.Sunt insarcinata in luna a 7-a si de la firma la care lucrez pentru a putea ramane in concediul de maternitate am fost trimisa la ITM si DSP cu urmatoarele acte:adeverinta medicala,informare angajator privind starea de graviditate ,raport de evaluare si informare emise de medicul muncii.De la firma mi se cer adresele de inaintare catre ITM si DSP (cu nr de inregistrare),de la secretariatul acestor institutii am primit doar nr de inregistrare ,adresele de inaintare mi s-a spus ca trebuiau depuse de firma impreuna cu actele si nu de mine.Dc firma nu depune catre ITM si DSP in mod corect actele necesare pot avea probleme in privinta concediului de maternitate?ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?Multumesc!
In mod legal de aceste aspecte se ocupa dep. resurse umane sau persoana care se ocupa de personalul societatii. Daca nu te afli in nici una dintre situatii, nu intra in atributia ta aceste probleme.
Atata timp cat esti angajata in baza unui contract de munca, vizat de ITM, nu ai de ce sa-ti faci probleme.
lili@domnisorica daria
my creature