Matei, un an si ceva, aproape 2 *campanie antiabuz

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

E drept ce spui, dar e posibil sa nu se inteleaga ce vrem. De asta cred ca in propozitie trebuie sa apara cuvintele "lovirea unui copil etc ...".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Mai, dar atit de implantata era ideea bataii la noi de i-au facut si poezii... Va mai aduceti aminte de poezia aia "Tica tica tica M-a batut mamica" Mai departe nu mai stiu :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

"Bruta loveste. Parintele iubeste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

eu cred ca mesajul ancai alaturat unei imagini sugestive, precum cea a lui Happy ne da mesajul perfect.

Mergi la inceput

Buli, iti continui ideea.

Citat:
citat din mesajul lui buli

eu as pune un mesaj de genul:
"palma nu e educatie. cu o palma incetezi sa fii parinte, esti doar un bataus"
asta asa, ca sa fie clar ca si palmuta intra la "neacceptate".
revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Kay,

Am zis ca-i dubla negatie si-i poate prea greoi.

Io-s trecuta prin scoli realiste, n-am nici in clin nici in maneca cu creatia, asa ca las pe altii mai priceputi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Mai, dar atit de implantata era ideea bataii la noi de i-au facut si poezii... Va mai aduceti aminte de poezia aia "Tica tica tica M-a batut mamica" Mai departe nu mai stiu :))

Da, Happy. si "am pierdut o batistutza/ ma bate mamica ..."

Mergi la inceput

Tica, tica, tica
M-a batut mamica,
C-a mincat pisica
Toata fripturica.
Si m-am dus la scoala
Cu burtica goala,
Si-am venit acasa
Cu burtica grasa.

asta e "poezioara"...

asta ar merge daca am face un video, cu o fetita spunan astea, doar primele 2 randuri, ca sa nu le zic versuri...

Mergi la inceput

poezioara era raspuns la aceasta cerinta :

"Am o nepotica de 4 ani! si as vrea sa o invat poezii mai scurte! m-a puteti ajuta?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Sincer,cred ca va zbateti degeaba!Nu o sa reuseasca nimeni sa civilizeze asemenea specii rare si apoi sa le invete sa fie si parinti.Este tare greu.....MA simt revoltata decateori vad asa ceva,apoi ma uit la parinte si este mandru ca ii da educatia care trebuie,ii inspira niste valoriNu am gresit.Tot ce ii invatam transmit mai deparete.
ieri un tatic si-a pocnit peste fata baietelul ca nu isi asculta mama,se rasfata ca avea audienta,asa cum fac majoritatea copiilor.Amandoi faceau front comun siguri ca ii dau educatie.
Stefan m-a intrebat mirat/socat de ce la batut peste fata si sincer a trebuit sa schimb subiectul ca nu gaseam o explicatie pentru gestul tatalui.
Fiecare isi creste copilul cum vrea,insa copii nostrii cresc in societate cu ai lor,care saracutii de ei nu stiu ca ceea ce li se intampla/patesc,nu este normal si fac la fel la randul lor cand se enerveaza,nestiind sa-si exprime furia altfel.
Cei mai multi motiveaza ca sunt stresati de la serviciu si nu mai au rabdare,ca au 2-3 si nu pot tine piept energiei fiecaruia sau cea mai des explicatie care mi s-a dat a fost ca o bataie nu strica nimanui ca numai asa nu fac doar ce vor.Ce vina are copilul aici?
Am vazut/auzit atatea prin parcurile in care ies ca ca spun sincer ,cateodata, imi iau copilul si plec pentru a nu fi martor la descarcarile violente alte unor parinti,deoarece nu stiu sa-i raspund la intrebarile,inevitabile pe care mi le pune.

Concluzia mea este ca pana ne vom civiliza noi ,ca natiune,nu vom putea sa crestem copii civilizati(din toate punctele de vedere)care mai tarziu se transforma,inevitabil, in parinti.De multe ori ma gandesc la acesti micuti care cresc si transmit educatie.

Mergi la inceput