eu nu ascult manele!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Fiecare are un gen de muzica preferat dar uneori gasesti o melodie de un alt gen ce simti ca iti place sau te reprezinta.

Intr-o dimineata mergeam alaturi de doua fetite (sigur erau de scoala primara) ascultau "muzica" la telefon si fredonau melodia dar m-am ingrozit cand am auzit versurile: doua fetite care la varsta lor ar trebui sa reprezinte inocenta si puritatea cantau cu patima:
" pe la spate , pe la spate........"
si se mai si "leganau" din cand in cand pe melodie

In concluzie as da o lege care sa interzica cantatul sau ascultatul lor in public. sa faca aia casete si Cd-uri si sa le vanda la doritori bagate in pungi negre. Pedeapsa sa fie aspra sau o amenda f mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

dar prietenie? voi stiti macar despre ce vorbiti aici? prieten e ala pe care te poti baza ca rade cu toata fiinta atunci cand razi si tu, nu ranjeste invidios. cand plange cu tine, cand iti doreste numai binele, nu cu sapte fetze si care te-ar lasa in urmatoarea secunda cand n-ati avea aceleasi identice si la fel gusturi, idei, nr. la pantofi. ca daca vreti clone, atunci imprieteniti-va cu oglinzile. despre kant am cu cine sa vorbesc, dar o inima buna si-un spirit pur - asta e rar. si nu-mi voi refuza niciodata privilegiul sa intalnesc un asa om inchizandu-mi singura usile pe motive infantile ca asta - ce citeste, ce muzica asculta. pe mine ma intereseaza in ce crede. ceea ce va doresc si dvs.

abdominabila

nimic

subscriu!

io-s rockista, prietena mea cea mai buna asculta latino si manele, da' ne iubim de treijdeani si o s-o facem si mai departe, c-o fi pe guta sau pe manowar

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Artistii manelisti promoveaza un anumit stil de viata.
Iar din acel stil de viata fac parte copile de 16 ani care se unduiesc pe jumatate goale in jurul lor si care ii considera niste zei pe aia care arunca in penibil si derizoriu orice sentiment uman.
Iar copilele alea de 16 ani sunt modelele copilelor de 5-6 ani, pe care le vezi unduindu-se pe orice ritm la prima petrecere cu mai multi pici la care il duci pe copilul tau.
Mai punem la socoteala nivelul televiziunilor din Ro, mai punem la socoteala ca si doamna invatatoare e si ea om si danseaza pe-o manea-doo la nunta si uite-asa, vorba Adei Milea, "sa te-ascunzi de ea nu potzi, tzi, tzi, tzi..." .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

si beyonce ma indeamna sa sparg banci si sa atac politisti... e...ce-i facem? si brad pitt e spargator de banci in film....si tu mai bine vezi numai filme indiene unde binele triumfa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Guestus, cand in Romania de la "nici o petrecere" nu o sa lipseasca Beyonce si vizionarea unui film minim cu Brad Pitt, iti promit ca o sa iau atitudine .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

conchita cred ca ai inteles gresit ce zicea anca

nu ca esti pro manelizare, ci ca nu o traiesti zi de zi ca noi, nu o simti pe pielea ta.

concita este si din diaspora...ea a decis si presedintele ...este si pro- manelizarea .......vedeti.

s-o spun pe cinstitelea, nici cu rockul nu le am. eu ascult in principal jazz si clasica. deci razboiul asta de la topic dintre manelisti si rockisti nu ma priveste personal absolut deloc. dar daca maine li se scoala ca jazzistii sunt inamicul public no.1? aud? mai bine sa previi.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Si yo cind eram la gradinita stiu ca evitam sa am preteni pe aia care nu puteau sa faca pipi la > 4 m.

Si noi acum ce ar trebui sa intelegem ?Hai ma ca te lauzi...

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ideea asta de toleranta pe care o vad fluturata pe aici nu are nicio legatura cu toleranta in sine.

Daca mie nu imi plac manelele si le consider la limita de jos a oricarei expresiei artistice si ma distantez de personele care le asculta de ce sunt intoleranta? De ce oare trebuie sa fiu nevoita sa ascult ceva ce nu-mi face placere? Ca sa fiu privita ca un om "tolerant"?
Daca eu sunt alergica la alune si prietena mea cea mai buna imi pune numai alune pe masa eu ce fac? Le inghit? Asa, din toleranta?

Daca plec de la o petrecere sau nunta unde ma simt inconfortabil si ma zgaraie maneaua in ureche sunt intoleranta?
Pentru ca vreau sa-mi pun la adapost bruma de muzicalitate si armonie poetica singurele repere sanatoase intr-o lume nebuna?

Daca mie nu-mi place un anumit stil de viata promovat de x eu trebuie sa ma straduiesc a face parte din el numai, asa din toleranta sau pentru ca e trendy?

A fi tolerant nu implica si obligativitatea de a trai si a accepta "valori" care-ti sunt straine. Inseamna numai lasarea lor pe seama celor care le considera OK.

Nu mai stiu cine, parca Conchita, vorbea despre prietenie. Frumos. Dar prietenie (pe langa lungime de unda comuna) mai inseamna si renuntarea la ideile si lucrurile care nu il fac fericit pe celalalt.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Da, Viviana!
Iar prietenie nu inseamna atunci cand ma bucur de bucuria cuiva si atunci cand ii doresc binele cuiva, pentru ca asta ar inseamna ca sunt prietena cu toata omenirea, ceea ce nu e nicidecum asa.
A te bucura de binele cuiva si a nu-i dori raul nimanui este o caracterstica pe care ar trebui sa o aiba orice om de pe pamantul asta.

Prieten bun e ala cu care rezonez in cele mai intime si importante chestii din viata mea.
Nu pot sa rezonez cu cineva care rezoneaza la tanguieleile lui Minune sau ale lui Guta.
Daca cineva rezoneaza la tanguielile lui Guta si nu e deranjat de bietele copile care isi risipesc viata in preajma lui, in mod sigur ca nu va rezona la tanguielile mele.
Pentru ca nu le va intelege .
Iar daca nu ma intelege, nu-mi poate fi prieten.
Iar asta se cheama realism, nu se cheama intoleranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

S-a explicat la subiect deja de mai multe ori ca nimeni nu a atacat caracterul uman al persoanelor care gusta manele ci doar nivelul de educatie artistica. Ignorati acest aspect ca si cand nu ar fi existat, doar pentru ca altfel nu ati mai avea contraargument? Unde e intoleranta in a spune ca unii sunt mai putin educati intr-o anumita felie culturala decat altii?

Conchita, inainte sa te sochezi ca am spus ca o anumita melodie e vomitiva (imi asum in continuare eticheta)ce ar fi sa o si auzi (ca nu pot spune sa o asculti)? Nu de alta dar cred ca pot pune pariu ca vei avea aceeasi impresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nu, Inaioana, TU nu confunzi calitatea umana cu educatia artistica, dar acest lucru nu e valabil pt toti participantii la aceasta discutie.

Eu mi-am ales prietenii intotdeauna in functie de calitatea umana si continui sa tin la fel la prietenii pe care ii am inca din perioada in care nu aveam acces la educatie(nici eu, nici ei) cat si la cei pe care i-am intalnit mai tarziu. Si cu fiecare din ei am o poveste frumoasa, iar ei au toti cate o poveste, cu fiecare impart altceva si toti sunt OAMENI.

Conchita .

Mergi la inceput