eu nu ascult manele!
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
arghirmonica spune:
Da...citesc si a asculta manele inseamna dupa unii ca esti needucat..pe mine chiar nu ma intereseaza ce zic unii si altii dar mie imi plac unele manele chiar si unele versuri si ma invita la dans.Dupa cum se zice pe aici pe la nunti fie ele nunti de oameni normali adica fara scoli inalte sau de universitari se danseaza pe manele si iese cheful.....Dunt sigura ca sunt multi care de fapt nu recunos ca le place ca na suntem telectuali si trebuie sa mergem la teatru, opera ..sa cetim literatura etc.Ei iaca mie imi place si basta.La nunta mea am dansat de ma rupt pe o manea aia cu danseaza pe masa nevasta, alaturi de vinituri din toata Europa ...s-a dansat frate nu gluma..ei nu chiar ca la vals
.
Si cine a deschis topicul a vrut sa faca un chestionar cu cei care asculta sau nu manele, pe varste, profesii..sau ce???Ca se mai poate face un topic cu " la mine in casa nu se mananca dupa ora 18" sau copiii mei nu stiu ce-i ala calculator..ca doar tre sa-i protejam...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
kay spune:
da maraki, e de un bun gust desavarsit, iar povestea cantecului se potriveste perfect cu atitudinea si tinuta duduilor, cu dansul din buric care "canta" supararea, durerea si necazul oamenilor pe care ii vede hartista noastra. sunt necajiti oameniii <2 la stanga,2 la dreapta, scutura buricu`>. la pariu ca nu mai e nimeni ca ele care este unikate si invidiate de dusmani ca ele are stil v3rsace si ca ca ele vrea toti sa face?
oricum ideea subiectului nu e daca ne plac noua manelele sau nu, ci ca unora le plac manelele si nu recunosc de rusinea de a nu fi catalogat (etc.) mie nu mi-e rusine, dar nici nu-mi fac bine, asa ca recunosc. nu ascult manele, si nici nu o sa ma prindeti ever topaind incontrolabil (pe manele). iar problema aici la oamenii care nu recunosc este ipocrizia. le e rusine cu ce sunt si ce le place. ceea ce e trist.
violetan spune:
Si mie mi-a placut mesajul lui moonchild, dar daca e sa vorbim de discriminare, hai sa vorbim de discriminarea inversa, ca la ce zice presedintele, daca 99% din populatia tarii asculta manele, inseamna ca mana aia de oameni care nu asculta este cea discriminata si nu invers.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Buna dimineata, Nu vad nimic vulgar in textul cantecului de mai jos: Hip-hopul este muuult mai vulgar decat orice manea care ati auzit-o! Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
Ma leg la intamplare de ultima manea scoasa la interval de fani (sa nu o iei personal, Maraki, te rog!
![](floare.gif)
Manelelor, tanguieli stupide si fara sens, le lipseste mesajul.
Ce mesaj poate transmite o impopotonata si o inzorzonata, care isi etaleaza unghiile de 5 cm si zulufii apretati in timp ce boceste oamenii necajiti?
![](alcool.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Hip hop-ul de pilda, chiar daca are de multe ori texte vulgare, chiar daca nu are nici o valoare din punct de vedere muzical (idem manelele), macar transmite un mesaj.
Iote un exemplu:
Cand a venit fiu-mio acasa cu piesa asta pe telefon
![](alcool.gif)
Apoi, ca sa il conving ca nu merita sa isi piarda timpul cu asa ceva, i-am propus sa o ascultam impreuna. Si sa o analizam.
Piesa are mesaj si e un mesaj foarte bun.
Si, daca e sa aleg intre 2 rele, il prefer pe Puya asta, agresiv, stand aplecat (de ce oare se chinuie asa?
![](alcool.gif)
![](icon_smile.gif)
lai spune:
Si vecinii nostri, in special cei care au avut oarecari intalniri cu Imperiul Otoman prin istorie, se mandresc (cu sau fara ghilimele, depinde cu cine vorbesti ) cu versiunile proprii de manele. Iata o mostra de turbo folk sarbesc:
http://www.youtube.com/watch?v=0iBk0bk2BO4&feature=related
(spicuiesc din continut:
Femeilor le plac diamantele
Nu ca nu mi-ar placea sa ne pupam,
Si chiar sa ne indragostim putin,
Sa facem anumite lucruri pe intuneric.
Doar ca ma plictisesc repede.
Cel mai mult pe lume imi plac
Diamantele.
Pentru mine sunt mai bune
Decat orice altceva.
...
Fetelor le plac diamantele
Ele sunt curate
Si mereu aceleasi
Nu te mint niciodata
...
Nu ca n-ai fi frumos
Sau ca n-ai fi puternic
Dar fiecare are
Afrodiziacul sau.
etc etc)
Lai
inaioana spune:
Lai, doamna cu sarmale blonde canta "celebra" melodie Kiss Kiss a lui Tarkan ( http://www.youtube.com/watch?v=vRsyyBFcHYQ ) care n-are treaba cu diamantele. Dar a mixat putin cu Marilyn Monroe ca sa prinda si la duamne, ca Tarkan avea targetarea cam ingusta.
Peste tot in balcani se manelizeaza beatul, indiferent de piesa originala. Daca nu se poate scutura din buric pe ea, atunci sa se modifice pana se poate.Dupa celebrul exemplu al poporului frate bulgar care da din buric pe I will always love you fara probleme:
Si daca ne enervam rau de tot, se poate si pe Mozart:
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
citat din mesajul lui Sabina copii, maneaua adevarata isi are originile in sec 18, ce se intampla acuma e o manifestare de prost gust ingrozitoare si n-am niciun motiv sa ma cenzurez. Ce o face asa penibila(pe maneaua de azi) e acest amestec de toate stilurile, totul pus pe un asa zic "sound modern". E cam cum s-a intamplat in muzica clasica, compozitori care luau o melodie populara, superba in sine, si o armonizau si orchestrau "a la Beethoven", adica faceau un amestec de toata jena , din care cea mai sifonata iesea melodia respectiva. Apoi mai e si problema cu stilul de viata al manelistilor, cred ca el e cel care inspirat atata rezerva, ca sa fiu draguta:) Nu se poate insa nega dexteritatea vocala a acestor interpreti, sunt absolut niste scamatori si au ureche fantastica. Pentru aceia, chapeau. |
adevarul este ca m-ai lamurit bustean de ce nu este bine sa asculti manele
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
asa raspunsuri comice yo nu am mai pomenit.
e muzica frate...zdrangane ceva acolo...unuia ii place altuia nu...dar de aici sa-l faci pe ala ce vrea sa asculte manele ca este de prost gust e cale lunga. poti sa spui ca ala cu manele da muzica prea tare...ok...asta inteleg.
Daca textul va doare vin yo si va arat milioane de melodii care merg in aceeasi directie...uite...Get Rich or Die Tryin' ...da e pe engleza nene
![](icon_smile_big.gif)
mireluta39 spune:
Nici eu nu sunt de acord cu afirmatia lui Basescu,cum ca 99% dintre romani le plac manelele,si chiar de-ar fi adevarata aceasta afirmatie,atunci eu ma regasesc intre ceilalti 1%.Pur si simplu urasc manelele si nu ma intrebati de ce.Ma zgariie pe creieri acest gen de muzica.Si ma deranjeaza enorm faptul ca am ajuns sa fim catalogati ca fiind un popor de manelisti.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
conchita spune:
citat din mesajul lui kay iar problema aici la oamenii care nu recunosc este ipocrizia. le e rusine cu ce sunt si ce le place. ceea ce e trist. |
ohoho, dar ce v-ati mai enervat. in fond, e gustul omului. de ce trebuie recurs la etichete? populatia globului care iubeste opera e in minoritate, asta inseamna ca e elita? nicidecum, inseamna ca are alte gusturi muzicale, simplu.
kay, ma pusesi pe ganduri - de ce gusturile muzicale ale cuiva il definesc ca om? e om rau prin definitie daca-i place maneaua? sau daca amestecatura asta primitiv senzuala ii misca talpile pe podea, desi 'telectul il tintuieste in continuare de scaun, nemiscat, ca altfel pica in categoria blamata a manelistilor?
sunt mai multe manifestari de subcultura si e ok. inseamna ca si ne-intelectualii au o cultura pe care culturalizatii o numesc sub, iar neculturalizatii o numesc cum doresc, la urma urmei au dreptul sa-si exprime sensibilitatile artistice, atatea cate sunt, in formele de expresie care li se potrivesc.
mie nu mi-e rusine cu ce sunt. nici cu IQ-ul, educatia si cultura, stau ok cu toate. ar trebui sa ma ascund acuma ca imi place o manea? iar de azi inainte imi vor placea cateva chiar, una e aia ultima postata de Mindy cu "sunt suparat". :-))
hip hopul propaga ura si anarhia - e o mizerie de mesaj. manelele astea balmajesc despre dragoste si de-ale inimii, mi se par inofensive. dar desigur ca n-am cultura manelelor inca, n-am ascultat suficient.
Sabina, ceri prea multe de la o subcultura. :-))
abdominabila
denizel spune:
hai ca i-au venit intariri lui Guestus :))))). - din jurnalul unei mămici de băietel.