Intamplari cu si despre olite

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Olita la 5 luni??????????
Copilul meu inca nici nu statea in fund la ora aia.

**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |


Ei, pentru cine are nervii tari si multa rabdare cica statul in fund nu-i o conditie imperativa , se poate incepe inca de la nastere : http://en.wikipedia.org/wiki/Elimination_communication

Se pare ca functioneaza insa eu nu as fi fost in stare sa fac asta.


Nu pricep ce e cu rautatea asta gratuita??

EC se poate face cu absolut orice copil sanatos. Nu are a face cu IQ-ul copilului. De laudat e parintele nu copilul.

Din pacate am descoperit EC-ul cand fi-miu avea deja 11 luni..a mers cam greu..si-am abandonat dupa 2 luni cand am ramas din nou insarcinata. Mi-am amintit de EC cand avea fii-mea 3 luni si-am zis hai sa incerc....a fost incredibil de usor si simplu. In perioada aia fii-mea facea la olita iar fi-miu in pampers desi avea aproape 2 ani. E nevoie, desigur, sa-ti porti copilul in brate mult timp, sa ajungi sa-l cunosti si sa-i receptezi semnalele, sa rezonezi cu el..nu e educatie la olita.

Din experienta mea spun, ca cele care vor sa aplice EC sa indrazneasca cat mai devreme. Retrospectiv vorbind, cred ca in ceea ce ma priveste, nu as fi fost capabila sa aplic EC pe primul copil, din cauza de stress, neincredere in calitatile mele de mama...cu bebe 2 am fost relax, m-am lasat dusa de instincte materne

Lala..nici nu-i nevoie de nervi de otel..merge usor cu un copil cat mai mic. Dupa ce fi-mea a inceput sa mearga de-a busilea, n-am fost capabila sa ma adaptez ritmului ei, asa ca, din pacate am abandonat EC-ul si ne-am intors la pampers..Dar..perioada 3-6 luni a fost fantastica...nu neaparat ca facea la olita ci faptul ca eram pe lungimea ei de unda...comunicam din priviri. Cine zice de capacitatea bebeului de a-si controla sfinctere abia la 18 luni..nu sunt de acord...iar copiii cu care fac parintii EC sunt contraexemple in sensul asta.

Cu bebe 3 o sa fac EC din prima saptamana de viata..din pacate nu sunt sanse savapara bebe 3 in viata mea

Lala, mai faci EC cu copilul???

Pentru cele interesate mai jos las link..pagina 120
www.epjournal.net/filestore/ep05102183.pdf" target="_blank">http://www.epjournal.net/filestore/ep05102183.pdf

Paste fericit tuturor!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Nu, n-am facut si nu fac.
Metoda in sine mi se pare ok insa nu mi se potriveste.
Am cunostinte ce au aplicat-o cu succes insa eu am fost si sunt genul comod am preferat pampers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Nu, n-am facut si nu fac.
Metoda in sine mi se pare ok insa nu mi se potriveste.
Am cunostinte ce au aplicat-o cu succes insa eu am fost si sunt genul comod am preferat pampers.


Ahh..am crezut ca a ta era olita de la 5 luni..

oricum, 5 luni mi se pare cam tarziu pentru EC.

Mie perioada aia mi-a parut mai usoara si comoda decat cu pampers..nu-ti imagina ca statea fi-mea-n fundu gol si eu vesnic cu olita dupa mine sa nu scap un kk, ca da prost la palmares(mi-ar fi fost imposibil sa fac asta avand inca un copil de 2 ani in preajma)..nuu...ea ma anunta frumos ca vrea, ma astepta, daca nu o bagam in seama dadea intr-un plans specific..o asezam pe pat, ii desfaceam pantalonii si abia cand o tineam deasupra chiuvetei, olitei, elimina. Nu trebuia decat s-o sterg cu un servetel umed si gata. Eram si relaxata in ceea ce priveste infectia urinara. Ca pana sa incep EC de fiecare data cand o schimbam de kk si-i vedeam "pasarica"innecata ma lua cu rece pe sira spinarii (fiind alaptata facea de 6-7 ori pe zi si-n explozie)

a..si mai erau si colicii..cred ca pozitia aia o ajuta sa elimine gazele mai usor si parca se simtea mai bine...de fapt asa am si inceput...din motive de colici.

Cand se intampla sa lipsesc 2-3 ore ii explicam mamei mele cum sa faca... prima data a ras de mine..ei..si dupa ce a vazut exact ce si cum a aplicat si ea. De fiecare data se minuna.."Doamne..nu stiu cum ai invatat-o, ca pana n-am tinut-o la pisu nu s-a oprit din plans"..ideea e ca nu am invatat-o eu, ci m-a invatat ea pe mine.

Nu ingros randurile parintilor laudarosi, dar EC-ul chiar functioneaza foarte usor pe copiii mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria500 spune:

Buna seara la toti forumistii si "hristos a inviat ".
Am si eu o problema .... asta.. daca poate fi numita problema.
As avea nevoie de ceva sfaturi de la cine este dispus sa le ofere.
Am un baietel de 3 anisori si inca nu reusesc sa il scap de pampersi.
Acum aproximativ un an parca dadea semne ca ar renunta la ei dar nu a durat mult minunea. Singura data cand cere la olita este cand il trece kk . Chiar se aseaza singur pe olita, stie unde este si se duce singur si isi da jos pantalonasi si pampersul si se aseaza. Problema este ca nu cere si nu spune cand face pipi. Daca il las fara pampersi isi da seama ca a facut pipi atunci cand este ud.
Ma gandesc ca poate o racit dar i-am mai facut un tratament cu sumetrolin si nimic . I-am facut si urocultura si nimic.
Aseara mi-a facut iar pocinogul. Cand sa il bag in cadita sa ii fac baita , decat a bagat un picior sa incerce apa si instantaneu si-a dat drumul pe el. Nu stiam daca sa il las sa faca in cadita sau pe covor........
Va rog ....... din experienta voastra ........... ce pot sa fac ........... poate imi recomandati un medic bun .......... sa incerc poate in felul acesta sa elimin o problema medicala ........... daca aceasta exista.
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luciana84 spune:

Eu incerc de vreo 4 luni sa-mi invatz fetitza de 2 ani sa faca la olita...E ATAT DE GREUUU!!! Am porecit olita "Billy", si ii tot explic printesei mele, ca fetitzele mari fac kk la Billy. Ii arat poze cu bebei care stau pe olita, si incerc s-o conving ca asa e bine. O incurajez sa il ceara pe Billy cand ii vine sa faca kk. E cuminte fata mea, mi-l cere pe Billy intr-o veselie, doar ca nu face nimic...doar se screme si se joaca cu manutza prin olita ( cu toate ca ii repet la infinit ca nu-i voie cu mana in olita). Dupa aproximativ o ora de stat pe Billy, realizez ca nu va face nimic acolo, ci doar i se va inrosi funduletzul de-atata stat. Ok... ma inarmez cu rabdare si ii pun pamapersul, ii repet a "n"-a oara ca trebuie sa ceara olita daca ii vine sa faca ceva si ma apuc de treburile mele. Dupa nici jumatate de ora, simt "adierea" unui kk proaspat facut...Ghici ce? Iubita mea, l-a trantit pe domnul kk in pampers!!!

De 4 luni...trecem prin asa ceva zilnic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Ana_Maria, dureaza putin pana cand copilul intelege ca ceea ce simte el inseamna ca urmaza sa faca pipi si pana ce reuseste sa dea drumul sfincterului in mod controlat. Cu caca e mai usor, cu pipi insa merge mai greu. Din experienta mea ajuta foarte mult sa ai o olita din aia cu cantec. Apoi umfla-l bine cu lichide si pofteste-l la fiecare cateva minute pe olita, daca se poate pune-i ceva desene la tv, pune-l pe olita si da-i sa bea niste suc. Stai cu el si eventual daca ai in apropiere da drumul unei chiuvete sa taraie apa. La un moment dat se va produce pipi in olita absolut intamplator insa faptul ca imediat ce face pipi porneste sa cante melodia din olita copilul incepe sa asocieze senzatia de la el din vezica/sfinctere cu faptul ca a facut ceva. La baiatul meu a fost cam la fel cum povestesti tu doar ca al meu avea 2 ani si 4 luni. A mers bine cu caca dar foarte greu a prins el cum e treaba cu pipi. Dupa care a urmat o faza in care nu mai voia sa faca caca, se tinea pana nu mai putea. A durat vreo doua saptamanai pana cand a deprins ambele treburi. La fetita mea (am povestit anterior intr-un post) a mers mai usor pentru ca vazandu-l pe frate-su s-a cerut singura si a mers fara probleme caci ea se aseza pe olita mai des decat putea ea sa faca ceva. Dar treaba cu melodia a fost cea care i-a dat apa la moara initial; cand reusea sa faca ceva si incepea sa cante olita se lumina toata la fata de bucurie. Vorbesc la trecut deoarece acum a trecut la toaleta normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Luciana, poate ca fetita ta nu e pregatita pentru a face la olita. Sau nu intelege ce vrei tu de la ea. Poti sa incerci sa golesti continutul unui pampers in olita sa-l vada pe caca in gura lui Billy, poate intelege mai bine. Oricum am citit ca o vreme nu e bine sa vada ei cum dispare caca in wc si ca nu trebuie sa tragem apa de fata cu ei. Eu la-m convins pe baiatul meu sa foloseasca olita foarte simplu: am pus pampersul in cui (nu i-am mai pus scutec decat noaptea), am ridicat covoarele si in scurt timp a decis singur ca e mai bine sa faca la olita si sa fie laudat decat sa faca pe el si apoi sa stea ud 5 minute apoi sa mearga la dus... etc. A face la olita e o chestie de necesitate iar cata vreme copilul nu este deranjat de faptul ca se uda nu va avea motivatie sa faca la olita. Un copil cu pampers insa nu are senzatia de ud si disconfort.Fiecare copil e insa diferit. Din punctul asta de vedere ai mei s-au comportat complet diferit. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Khrisu, ma bucur sa te regasesc aici. Sper ca sunteti bine. De la 3 luni pe olitza zici? Oau! Inseamna ca eu sunt o mama tare neglijenta caci eu chiar consider ca sunt pe putin 1000 de lucruri mai bune de facut in timpul asta decat sa vanez pipilica si cacalica de la un bebelus care de-abia-si tine capul. Poate ca e buna metoda si functioneaza cu brio, nu zic nu, dar mie personal imi lipseste disponibilitatea. Adica, stii tu vorba ardeleanului: "Eu si pot, si vreau dar ce atata graba?" N-am vazut nici un adult in pampers, mai devreme sau mai tarziu toti deprind obiceiul de a merge la toaleta. Un copil mai mare intelege mai repede despre ce e vorba si se rezolva iesitul din pampers fara bataie de cap. Fata mea a cerut singura olita la 19 luni jumate si de-atunci e cca o luna de zile dar inca mai uita uneori si face pe ea. Acasa nu mai vrea pampers ca deh, merge la wc insa nu ma pot baza pe faptul ca o sa-si aminteasca de fiecare data cand are nevoie. Accidentele sunt rare (max unul pe zi) insa as prefera sa schimb pampers decat sa stau cu stres ca uda canapeaua, ca uda covorul sau ca face pipi de emotie in bratele vreunui musafir. Baiatul a fost mai mare cand a invatat la olita si n-am avut decat 3 accidente de atunci (sunt aproape 3 ani de-atunci). Dar... recunosc eu sunt mai comoda si mai egoista, nu prea sunt dispusa sa-mi jertfesc fiecare minut copiilor daca se poate sa n-o fac. Nu i-am pus pe olita de la 3 luni, nu-i invat sa citeasca de la 2 ani si nu-i pun sa recite din Goethe inainte de a se duce la scoala.Dar slava Domnului ca suntem oameni diferiti ca sa poata exista mai multe opinii! Numai bine tie si familiei tale! Sper sicer ca s-au mai asezat lucrurile la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luciana84 spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=149324&REPLY_ID=5825371

ClaudiaH, multumesc pentru sfaturi. O sa le pun in aplicare. E logic asa cum zici tu: daca fetitza mea se va simti uda...va fi jenant pt ea si poate se va decide sa-mi ceara olita.

Numai bine si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ClaudiaH

Khrisu, ma bucur sa te regasesc aici. Sper ca sunteti bine. De la 3 luni pe olitza zici? Oau! Inseamna ca eu sunt o mama tare neglijenta caci eu chiar consider ca sunt pe putin 1000 de lucruri mai bune de facut in timpul asta decat sa vanez pipilica si cacalica de la un bebelus care de-abia-si tine capul. Poate ca e buna metoda si functioneaza cu brio, nu zic nu, dar mie personal imi lipseste disponibilitatea. Adica, stii tu vorba ardeleanului: "Eu si pot, si vreau dar ce atata graba?" N-am vazut nici un adult in pampers, mai devreme sau mai tarziu toti deprind obiceiul de a merge la toaleta. Un copil mai mare intelege mai repede despre ce e vorba si se rezolva iesitul din pampers fara bataie de cap. Fata mea a cerut singura olita la 19 luni jumate si de-atunci e cca o luna de zile dar inca mai uita uneori si face pe ea. Acasa nu mai vrea pampers ca deh, merge la wc insa nu ma pot baza pe faptul ca o sa-si aminteasca de fiecare data cand are nevoie. Accidentele sunt rare (max unul pe zi) insa as prefera sa schimb pampers decat sa stau cu stres ca uda canapeaua, ca uda covorul sau ca face pipi de emotie in bratele vreunui musafir. Baiatul a fost mai mare cand a invatat la olita si n-am avut decat 3 accidente de atunci (sunt aproape 3 ani de-atunci). Dar... recunosc eu sunt mai comoda si mai egoista, nu prea sunt dispusa sa-mi jertfesc fiecare minut copiilor daca se poate sa n-o fac. Nu i-am pus pe olita de la 3 luni, nu-i invat sa citeasca de la 2 ani si nu-i pun sa recite din Goethe inainte de a se duce la scoala.Dar slava Domnului ca suntem oameni diferiti ca sa poata exista mai multe opinii! Numai bine tie si familiei tale! Sper sicer ca s-au mai asezat lucrurile la voi.

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008




Claudia... mesaj acid si rautacios cum te caracterizeaza de altfel.

Un copil mai mare NU intelege mai repede "despre ce e vorba, si NU se rezolva mai repede iesitul din pampers fara bataie de cap". Cum am spus, in timp ce fii-mea facea la olita foarte simplu(nu vanam eu pipilica si cacutza dupa cum te-ai exprimat tu), baietelul meu de 2 ani facea in pampers, nu voia sa inteleaga ca ar putea folosi olita, drept urmare nici nu mi-am batut capul cu el. Intr-o buna zi si-a dat singur jos pantalonasii si-a facut la olita. Si de atunci nu s-au intamplat accidente. In nici un caz nu l-am lasat ud 5 minute dupa metoda ta. Nu mi se pare ok. Vorba ta: nici un adult nu poarta pampers. Ce atata bataie de cap???

O perioada, am strans covoarele din casa si l-am lasat fara chilotei, doar in tricou si in baby legs ca sa constientizeze propriile eliminari...se uita curios cum face pisu...

Daca tie personal iti lipseste disponbilitatea, nu ma lua pe mine in barci ca am practicat o perioada EC. E fix problema ta. Nu am acuzat nici o mamica de "neglijenta", doar pentru ca nu a auzit niciodata in viata ei de EC sau nu l-a practicat. Am lasat link, citeste despre ce e vorba si apoi discutam pe margine. EC-ul n-are treaba cu IQ-ul copilului, nici cu Goethe si cititul la 2 ani.

ah..da..precis speri "sincer" ca lucrurile sa se fi asezat in familia mea....dar trebuia sa punctezi tu intr-un fel "elegant" ca-s divortata.

Luciana, voiam de ieri sa-ti zic: lasa fata in pace... o sa vina vremea cand o sa faca singura, fara sa-i ceri la olita. Nu o certa, nu o dojeni, doar spunei ca era mai simplu la olita decat sa se murdareasca toata in pampers.

Mergi la inceput