sunt internata cu baietelul meu de 5 zile in spital cu diagnosticul de mononucleoza infectioasa si i se administreaza dexa la 12 ore!
oare nu este prea mult pt un baiat de 2 ani?
Trebuie sa ne spui ce doza i se administreaza ca sa ne dam cu parerea daca e prea mult.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Corticoterapia se administreaza in doze de 0,5-1mg/kg.corp/zi(24 ore).Banuiesc ca i se administraza tratament injectabil.Inmulteste doza cu greutatea copilului si inparte la 2(cele 2 administrari la interval de 12 ore).Uneori,daca tabloul clinic este mai grav,se adm. si doze mai mari.
Mai bine intreaba medicul.Ai dreptul la informatie.
Multa sanatate!
Medicii stiu mai bine doza, nu te teme, nici ei nu vor sa exagereze. Al meu pui a facut laringite intre 1 an jumate si 4 ani. Am ajuns deseori cu el la UPU la spitalul de copii. Prima oara il bagau pe dexametazona si bineinteles masca de rigoare. Imediat ce nu mai avea nevoie cel mic si putea respira singur medicii sistau tratamentul.
Nu te speria, e spre interesul copilului sa nu te simta speriata. Intreaba medicul sa te linistesti.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori