Sa accepte sa vorbeasca la tel cu amanta sotului ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmiihhaa spune:

Eu l-as fi parasit de mult!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Mi se pare firesc ca batool67 sa nu ne dea multe amanunte. Tine mai mult de ce ar dori prietena ei sa se stie. Sunt convinsa ca odata spuse detalii cineva o va acuza ca isi permite asa ceva . Oricum ar fi mi se pare firesc sa fie scumpa la detalli. Dar bineinteles ca noi putem acum sa vorbim de ambele/toate variantele care le intuim.

Si eu m-am gandit ca data fiind izolarea de care pomenea batool67, teama care rezulta din cuvintele scrise si putinele informatii pe care le are despre cum ar decurge lucrurile in diferite situatii, m-am gandit ca ar putea fi de alta cultura dar stabilita aici in Romania. Ceea ce nu ar insemna ca un divort se supune legilor romane?

Poate ca in urma expunerii anonime, ma rog cat poate sa devina de anonima dupa ce dai detalii, a situatiei unui avocat va primi niste raspunsuri care sa o ajute sa se linisteasca in vreun fel.

Dar trebuie sa fie/sa devina foarte foarte puternica pentru a putea depasi situatia asta. Ceea ce ii si urez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

batool, esti foarte retinuta in detalii ceea ce ne limiteaza noua raspunsurile, pentr ca, dupa cum am vazut deja cu totii, situatiile in care ajung oamenii sunt dintre cele mai diverse si cu cauze la fel.
la cit ai scris pina acum sfatul meu este, desigur, sa nu vorbeasca cu amanta si sa puna piciorul in prag, daca mai vrea sa-si salveze casnicia. asta daca nu e o masochista ca mine care refuza sa-si asume deicizii in numele sotului, tocmai pentru a-l obliga sa se responsabilizeze. totusi, 3 ani depaseste si limita mea de rabdare...
daca sunt musulmani, ipoteza la care au ajuns fetele care ti-au raspuns, va pierde copiii doar daca s-au casatorit in alta tara. Legislatia noastra nu permite pronuntarea divortului aici, daca e vorba de cetateni straini. Procesul se stramuta in tara de origine, acolo unde s-a incheiat casatoria si se judeca acolo, ceea ce implica si acordarea custodiei. Sper sa nu gresesc, dar eu stiu ca asa e.
Deci... dupa cum vezi.. ne trebuie mai multe detalii, altfel batem toate apa in piua. Daca e valabila situatia cu ei cetatteni straini, atunci da, si eu inteleg ca prietena ta "accepta" situatia, de teama ca-si pierde copiii. Ce mama se pune pe ea mai intai in fata copiilor? Ii tin pumnii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Da, daca este un cuplu musulman, ea va pierde copiii la divort, deci nu are cum sa divorteze. Deasemenea, am citit recent un articol pe aceasta tema, problemele cu divortul musulman sunt destul de complexe, in unele parti exista un contract de casatorie si aceasta ii da sau nu ii da femeii dreptul la divort. Asa ca de plecat nu are cum pleca aceasta femeie. Prietena mea cea mai buna este musulmanca si a divortat pt. ca locuieste in America, dar nu poate sa mearga si isi viziteze tara natala pt ca dc. ar intra in tara respectiva cu fata, i-ar luat fata imediat. Deci, in situatia in care este vorba de un cuplu musulman, sfaturile cu lasa-l nu mai stau in picioare. Da, din pacate probabil ca trebuie sa o sune pe amanta respectiva, acum depinde si ce presiuni face sotul asupra ei. Poate incerca sa refuze, asa ar fi indicat si corect, dar dc. el o obliga, eu chiar nu cred ca practic ea are prea mult de spus in aceasta situatie.

Da, ei sunt musulmani, dar asta nu are nicio relevanta, traiesc in Romania. Copii nu se pierd obligatoriu in cazul unui divort.Divortul nu poate fi conditionat in contractul de casatorie, el este un drept al femeii si al barbatului musulman

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

batool, esti foarte retinuta in detalii ceea ce ne limiteaza noua raspunsurile, pentr ca, dupa cum am vazut deja cu totii, situatiile in care ajung oamenii sunt dintre cele mai diverse si cu cauze la fel.
la cit ai scris pina acum sfatul meu este, desigur, sa nu vorbeasca cu amanta si sa puna piciorul in prag, daca mai vrea sa-si salveze casnicia. asta daca nu e o masochista ca mine care refuza sa-si asume deicizii in numele sotului, tocmai pentru a-l obliga sa se responsabilizeze. totusi, 3 ani depaseste si limita mea de rabdare...
daca sunt musulmani, ipoteza la care au ajuns fetele care ti-au raspuns, va pierde copiii doar daca s-au casatorit in alta tara. Legislatia noastra nu permite pronuntarea divortului aici, daca e vorba de cetateni straini. Procesul se stramuta in tara de origine, acolo unde s-a incheiat casatoria si se judeca acolo, ceea ce implica si acordarea custodiei. Sper sa nu gresesc, dar eu stiu ca asa e.
Deci... dupa cum vezi.. ne trebuie mai multe detalii, altfel batem toate apa in piua. Daca e valabila situatia cu ei cetatteni straini, atunci da, si eu inteleg ca prietena ta "accepta" situatia, de teama ca-si pierde copiii. Ce mama se pune pe ea mai intai in fata copiilor? Ii tin pumnii...

Unul dintre motivele ptr care nu am vrut sa clarific ce nationalitate au ei, a fost teama ca unii ar fi tentati sa considere ca islamul ar incuraja un comportament imoral. Imoralitatea ramane imoralitate indiferent de protaganistii implicati in ea. El este rezident permanent, de origine araba si ea e romanca.Casatoria a avut loc Romania. Ii rog pe toti cei care vor posta sa nu incerce sa incrimineze islamul, ptr ca nu are nicio legatura cu aceasta drama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Batool, daca ea traieste in Romania si e romanca, situatia se simplifica mult. Divort clar! Incurajeaza-o, o asa viata este insuportabila.
Romania es totusi tara ei de bastina, e mai usor sa caute ajutor, intotdeauna se gaseste o portita. Iar el va fi nevoit sa plateasca pentru copiii, exista si ajutor social, deci cumva se poate pana reuseste sa se puna pe picioare.

Un avocat ii poate spune exact ce drepturi are si ce variante exista. Au casa luata in timpul casatoriei? Au alte bunuri achizitionate in timpul casatoriei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

Chiar daca ar fi amandoi cetateni straini, dar rezidenti in Romania de mai multi ani, divortul se judeca si se pronunta in Romania!

DIVORT! Sa se puna la adapost cat de cat financiar si sa bage divort!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daca divorteaza in Romania,nu are cum sa-i ia copii!Sa-i intre bine asta in cap si sa puna mana sa divorteze!Conform legilor romanesti,el este obligat sa le platesca pensie alimentara copiilor!
Are 2 maine,2 picioare,banuiesc ca macar un liceu a absolvit,sa-si caute de munca si sa-si creasca copii in pace!
Daca nu e in stare de asta,atunci n-are decat sa stea si sa sufere...
Nu inteleg de ce ailalta are statut de amanta,de ce nu o ia de sotie,conform legilor islamice,si-a terminat balciul!
En fin,daca nu merge nici asta,metoda hannen rules!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu banui ca situatia materiala este foarte buna si ea nu ar dori sa priveze copiii de ceea ce in mod normal li se cuvine,de aceea este dispusa sa faca aceste concesii, pe care multe le considera profund anormale.E stiut faptul ca un divort ,din pacate ,uneori inseamna ca in timp copiii sint lezati din punct de vedere material,cu toate bunele intentii si chiar daca tatal e responsabil.Se recasatoresc ,se nasc alte obligatii,se mai schimba prioritatile,etc.Asta ca sa nu aducem in discutie pur si simplu indiferenta care se instaleaza din cauza distantei. Sint si cazuri,exceptii ,in care nu sint afectati copiii decit afectiv emotional.In cazul situatiilor materiale mult peste medie,cind trebuie sa iei niste copii si-i dai jos din jeep ,dupa ce-i salti de la piscina si ar trebui sa-i ingramadesti intr-o garsoniera,foarte multe mame aleg binele copiilor pe termen lung.Sigur e mai usor de divortat cind n-ai nimic si imparti doar "zimbete".
In acelasi timp in familiile musulmane copiii sint foarte importanti.
Ma gindesc la faptul ca el vede relatia cu cealalta ca o normalitate,lucru pe care ea ar fi putut sa-l ia in calcul la casatoria cu un musulman traditionalist.In principiu, sa zica mii de bodaproste ca-i aici si ca nu-si pierde copii daca situatia s-ar precipita.
Cu stupoare ,am citit despre cazuri in care romance impart barbatii cu inca cel putin o nevasta si culmea ,de una divortata care accepta din start sa devina a doua sotie.Deci sint cazuri in care din diverse ratiuni,femeile se pot adapta la un stil de viata care pentru unii e greu de inteles.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica

Eu banui ca situatia materiala este foarte buna si ea nu ar dori sa priveze copiii de ceea ce in mod normal li se cuvine,de aceea este dispusa sa faca aceste concesii, pe care multe le considera profund anormale.E stiut faptul ca un divort ,din pacate ,uneori inseamna ca in timp copiii sint lezati din punct de vedere material,cu toate bunele intentii si chiar daca tatal e responsabil.Se recasatoresc ,se nasc alte obligatii,se mai schimba prioritatile,etc.Asta ca sa nu aducem in discutie pur si simplu indiferenta care se instaleaza din cauza distantei. Sint si cazuri,exceptii ,in care nu sint afectati copiii decit afectiv emotional.In cazul situatiilor materiale mult peste medie,cind trebuie sa iei niste copii si-i dai jos din jeep ,dupa ce-i salti de la piscina si ar trebui sa-i ingramadesti intr-o garsoniera,foarte multe mame aleg binele copiilor pe termen lung.Sigur e mai usor de divortat cind n-ai nimic si imparti doar "zimbete".
In acelasi timp in familiile musulmane copiii sint foarte importanti.
Ma gindesc la faptul ca el vede relatia cu cealalta ca o normalitate,lucru pe care ea ar fi putut sa-l ia in calcul la casatoria cu un musulman traditionalist.In principiu, sa zica mii de bodaproste ca-i aici si ca nu-si pierde copii daca situatia s-ar precipita.
Cu stupoare ,am citit despre cazuri in care romance impart barbatii cu inca cel putin o nevasta si culmea ,de una divortata care accepta din start sa devina a doua sotie.Deci sint cazuri in care din diverse ratiuni,femeile se pot adapta la un stil de viata care pentru unii e greu de inteles.

dulcetica

Exact la asta se gandeste si ea. Daca era un musulman practicant lucrurile stateau altfel,nici nu se punea problema ca el sa aiba o amanta. El a inceput relatia cu cealalta din dorinta de a face ceea ce nu a facut la 17 ani, la 20 de ani, intre amanta si el sunt 20 de ani diferenta, nu are nimic sa ii reproseze sotiei, eu cred ca a intrat in relatia asta din curiozitate, apoi amanta a devenit o investitie, a cheltuit cu ea o suma enorma in 3 ani, putea sa cumpere cel putin inca un apartament cu acei bani. Ea va multumeste inca odata ptr sfaturi, va citeste zilnic, In timp cred ca va lua o decizie, e foarte usor sa dam solutii cand nu suntem in pielea cuiva eu stiu, insa aceste solutii puse cap la cap vor contribui la decizia finala. El a avut decenta de a nu o mai suna pe sotie ca sa ii confirme amantei ca e singur. Eu am sfatuit-o sa spuna doar atat daca totusi va fi sunata ,, suntem separati, dar avem viata comuna si nu intentionam sa divortam NICIODATA....". consider ca e cea mai buna metoda de a-i spune acelei dre adevarul despre relatia dintre ea si sot. Am rugat-o sa repete aceasta fraza ptr ca mesajul sa fie clar inteles de amanta

Mergi la inceput