M-am hotarat..........adoptie(69)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Multumesc fetelor pentru fiecare sfat!!!
Am pus si eu cateva poze pe mail-ul comun, de pe o adresa mai veche de mail "adapop - artemisdia@yahoo.com". Ca sa stiti ca eu sunt!
Va cu drag!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Si noi am adaugat un prenume copilului pe langa cele 2 deja existente. Si cum noi la casatorie am luat fiecare si numele celuilalt, Violeta are 3 prenume si 2 nume de familie.
La inceput nu-mi placea Violeta (mai ales ca eu nu prea sunt la curent cu ce fac vedetele,nu mi-e deloc simpatica Andreea Marin, iar toata lumea cand auda ca o cheama Violeta adauga amabil "aaa, ca pe fata Andreei Marin" de-mi vine sa DAR, am pastrat ambele prenume pentru ca: ele au fost alese de cea care a nascut-o (exact prenumele ei) si care acum nu mai este printre noi si m-am gandit eu ca probabil a iubit-o pe Violeta de i-a dat exact numele ei, si pentru ca a fost botezata asa, si pentru ca isi cunostea prenumele, si pentru ca ele fac parte din inceputurile si identitatea ei. Dar si noi ne-am dorit sa aiba un prenume de la noi, mi s-a parut o chestiune "echitabila" :), asa ca i-am adaugat si noi unul. Cand intrebi cum o cheama pe Violeta, trebuie ce-i drept sa-ti iei o cana de cafea si sa te faci comod, ca dureaza :)

Legat de ceremonie, nu stiu cum e la catolici, dar la ortodocsi e o slujba tare emotionanta, momentul "cheie" fiind cand preotul pune mama sa repete dupa el: "Eu azi pe tine te-am nascutm, de azi tu fiica/fiul meu esti". E o slujba prin care din punct de vedere religios se stabileste aceeasi legatura intre copil si parinti adoptivi ca in cazul copiiilor nascuti de respectivii parinti.
Tu alegi daca o faci intr-un mod discret, doar voi, sau o transformi in ceva gen botez. Noi asa am facut, am avut cu noi 50 de prieteni si rude, i-am luat o rochie de ocazie Violetei si am comandat o lumanare (este nevoie de una in slujba, poate fi obisnuita sau "sarbatoreasca") ca de botez ornata printre altele cu voal ....violet, apoi dupa sluja am facut o petrecere care in amintiri s-a asezat alaturi de cea de nunta. A fost "momentul nostriu", asa cum a existat un botez, la care noi n-am fost, am avut si noi ca familie un moment deosebit care a marcat "inceputurile". Si noi am facut treaba asta in perioada incredintarii, inainte de incuviintare. Desi eu sunt paranoica de felul meu cand e vorba de copil, )(pina nu am avut hotararea definitiva si irevocabila de incuviintare in mana, imi tot faceam diverse scenarii horor in cap si eram tare tematoare, fara motiv, doar toata adoptia a respectat exact regulile legale si morale) pentru ca indiferent de ce s-ar fi putut intampla, noi eram parinti si copil, si nici o instanta omeneasca nu putea schimba asta din sufletele noastre, deci am facut si slujba, chiar daca nu avusesem inca incuviintarea.
Recomand oricarei familii adoptive, religioasa sau nu (nici noi nu prea le avem, ajungem de max 2-3 ori pe an la biserica), sa solicite slujba asta, e foarte emotionant.

Mergi la inceput

Manuelita multumesc pentru ca ne-ai impartasit povestea voastra cu ceremonia...mi-au dat lacrimile cititnd cuvintele"Azi eu pe tine te-am nascut...", vom face cu siguranta ceremonie/botez cu o multime de poze si filmare, amintirile raman mai bine intiparite astfel...

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

KoraPop este o minune de copil, un scump, sa va traiasca si sa va bucurati de el.
pupici

Mergi la inceput

dpluhovici

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

KoraPop e un dulce. M-a emotionat privirea lui, mi-au dat lacrimile. cata bucurie trebuie sa fie in sufletelul lui ac si-a gasit parintii. Sa va bucurati de el si el de voi, sa fiti sanatosi si multe multe pt MAMICA.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

http://picasaweb.google.com/sorilea73

Mergi la inceput

SoriLea multumesc mult! Avea intr-adevar o privire care ne-a ajuns pana in adancul sufletului si uneori era visator, melancolic in functie de ce ii povesteam noi despre cum va fi la Bucuresti...In rest debordeaza de energie si greu vom tine pasul cu el, dar nu vor strica niste kg in minus pentru noi ( cele puse in timpul fivurilor la mine si pentru al meu sot cele puse de cand s-a insurat si nevasta ii gateste bine ,scuze pentru "modestie" ). M-am uitat si eu detaliat la pozele din mail-ul comun. As putea o zi intreaga sa ma tot uit si nu m-as satura, asa copii draguti si fericiti sunt in toate pozele!!!Razvanel e un dulcic cu obrajorii aceia bucalati! Pentru mine acum trece greu timpul pana la urmatoarea revedere si mai ales pana il vom aduce acasa...,dar stiu ca dupa aceea nu voi mai avea deloc timp...Abia astept!

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

KoraPop, te fecilit din tot sufletul pentru marele vis implinit. Doamne Ajuta! o mare luptatoare si o viitoare mamica minunata!

Mamicile de la aceasta sectiune, sunteti MINUNATE, cu suflete MARI si pline de iubire! un mare buchet de pentru fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Buna
Va rog frumos puteti sa-mi dati si mie parola si adresa de la mailul comun.
Am avut-o salvata in calculator , dar acuma nu o mai gasesc
Va multumesc
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Buna ziua,

Felicitari din tot sufletul pentru Kora ! iti doresc sa ai un drum usor si,din cate vad, nu ar exista motive sa fie altfel ,avand in vedere ca aveti cu totii actele la zi. la noi a durat o luna si jumatate de cand ne-am cunoscut printesa si pana a venit acasa, cu tot cu proces de incredintare.

Si eu as dori parola de la mailul comun, sa va admir minunile si sa ma :laud"si eu putin .

Va doresc un weekend cat mai racoros posibil!

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului

Mergi la inceput