retete cu foi de placinta?

retete cu foi de placinta? | Autor: angelli

Link direct la acest mesaj

As vrea si eu sa gatesc ceva gen coltunasi umpluti cu carne sau branza, pachetele de primavara dar nu stiu cum si nici ce fel de foi se folosesc, cele mai subtiri de foetaj sau cele mai groase, daca puteti sa imi dati si numele lor pt ca nu ma pricep deloc deloc la patiserie.
Ma puteti ajuta va rog?
ahhhh si dim sum? Se fac numai cu foi de orez? Eu nu am mai vazut demult asa ceva, abia mai gasesc taitei de orez...

Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Angelli, eu la placinta cu carne si cea cu branza dulce cu stafide folosesc foi subtiri (pun jumate jos si jumate deasupra, tai placinta cruda si torn unt topit pe taieturi -asta ca sa ung fiecare foita in parte). Pt pateuri cu branza (sarata de obicei) folosesc foietaj (aluat gros cum ii spui tu). De obicei iau de la Morarita

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Multumesc tala, poate ma bag si eu la o placinta cu muuuulta branza.


Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Si eu tot foi subtiri Morarita folosesc, dra eu procedez asa:
--intind 1 foaie, o ung cu ulei, mai pun 1 foaie (eventual 2)
--intr-o parte pun umplutura si apoi rulez
--dupa ce am obtinut mai multe rulouri le pun in tava, le ung cu ou sile dau aprox 30 min la cuptor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Pentru coltunasi nu sunt bune foile subtiri din comert!Daca nu vrei sa faci tu,cumperi foaie din aia groasa si o intinzi bine de tot,pana se subtiaza considerabil,pui compozitia gramajoare,acoperi cu alta foaie si pe urma tai in jurul compozitiei,nu's cum sa-ti explic mai bine!Sau tai patrate,pui compozitie si pe urma lipesti marginile!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Valentinag, multumesc, voi incerca, sper sa reusesc, nu am gatit in viata mea cu aluaturi.Cred ca este acelsi lucru cu ravioli, asa-i?Pt taiat imi cumpar o rotita din aceea smechera care taie si lipeste in acelasi timp.

Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Da angelli,e acelasi lucru!E misto rotita aia,sa pui si poza cand faci.Spor!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

la ravioli eu stiu ca se face foaie de aluat ca cel de paste: faina, oua, apa si atat. nu trebuie foi subtiri ca la placinta si nici aluat foetaj.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Roxanaz, sigur ca e mai bun aluatul facut in casa dar eu de obicei caut varianta cea mai rapida...Daca se poate si cea mai usoara si ieftina si daca se poate sa o faca altcineva in locul meu.


Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Coltunasi cu branza dulce (umplutura poate varia in functie de preferinte

Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu mere (merele se pot inlocui cu branza)




www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

mariusmic

Mergi la inceput