scaun de bicicleta
deschid acest subiect pentru ca doresc sa cumpar un scaun de bicicleata pentru baiatul meu cel mic (2 ani jumate), scaun din acela ce se pune pe bicicleta parintilor , in spate si in care copilul sta comod si sigur, atunci cand parintele merge cu bicicleta.Vine vremea mai frumoasa(sau asa sper) si as putea sa ies cu amandoi copii pe afara , la pedalat, numai ca cel mic inca nu merge cu bicicleta, iar alta solutie sa iesim toti trei (cel mare merge bine cu bicicleta lui)nu am.
Ce fel de scaun considerati ca e mai bun sa cumpar, pentru ca am vazut ca sunt o multime de variante, si nu stiu pe care sa-l cumpar.Ce anume ar trebui sa urmaresc la alegerea lui.Multumesc.
Raspunsuri
Luna1 spune:
roxy noi l-am luat pe www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_258207_langId_-1_categoryId_165476" target="_blank">Acesta
Ne-am uitat sa aiba padding adica scaunul are partea aceea de burete, sa aiba centura de siguranta solida si centurile pentru picioare. In plus trebuie sa vezi daca se potriveste la bicicleta, noi am tot cautat dar n-am gasit unul sa se potriveasca la o bicicleta de femeie (mai mica) pentru ca bara bicicletei trebuie sa aiba o anumita lungime. Oricum eu n-am curajul sa o iau insa e pe bici a lui tati si ii place la nebunie.
Sincer noi am luat unul simplu, am vazut ca exista si din cele care se inclina, adica daca doarme copilul poti sa il lasi putin pe spate, Adelise fiind mai mare nu se pune problema sa adoarma pe bicicleta, e mult prea interesata de ce se intampla.
Sunt foarte bune scaunele, noi suntem fericiti cu al nostru si dupa cum vezi e destul de basic. Am comparat cu cele mai scumpe si nu am vazut mare diferenta.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
trischa spune:
Eu am unul normal as spune,adica e montat pe bicicleta si mai mult nu face.il folosesc de cca 2 ani si sigur o sa-l mai folosesc un timp,copila mea are bicicleta dar de multe ori o mai duc si eu,si daca nu duc copila e bun si de dus cumparaturi.
Noi mai avem si un carut care-l atasam dupä bicicleta-fahhradanhänger-si e foarte bun pentru copil si bagaje dar eu cu ala nu merg,merge doar sotul.
Scaunul pt bita e Romer,simplu si cred ca e o varianta mai veche,dar ce zic eu ca e important este sistemul de prindere al scaunului de bicicleta.
Pedalare frumoasa!
roxy spune:
multumesc pentru raspunsuri, si eu tot un scaun simplu caut, fara inclinari sau din astea, bine daca pedaleaza singur ar fi si mai bun , dar sa stiu ca se prinde bine de bicicleta.Deci sa inteleg ca trebuie sa merg cu bicicleta sa probez la fata locului, sa vad ca se potriveste? Eu credeam ca pot cumpara de pe net, in ochii mei toata scaunele sunt la fel... cunoscatoare tare se vede...
Luna1 spune:
Ori mergi cu bicicleta ori stii marimea ei (aici e in inches, 12 inches, 16 in, 18 in) in Europa probabil pe cm.
trischa spune:
Poti cumpara de pe net dat sa cumperi si sistemul de prindere,care se potriveste de regula la toate bicicletele,nu trebui probat.
Cristina_C spune:
roxy, cel mai bine mergi la un magazin numai de biciclete, acolo o sa vorbesti cu cineva in domeniu si o sa-ti recomande un scaun sigur, potrivit pentru bicicleta ta. Daca iei cu tine si bicicleta o sa ti-l si monteze.
roxy spune:
cristina adevarat e cum spui , multumesc pentru raspuns , dar as dori sa pot cumpara, un scaun care sa se poata monta atat pe bicicleta mea , cat si pe cea a sotului, care e mai mare, pentru ca nu stiu care din noi il vom cara pe micu print, eu sunt cam incepatoare in ale pedalatului, am doar un an , spre rusinea mea , dar asta e, si mi-e cam frica sa-l pun doar pe a mea, asa ca mai mult il va plimba taicasu, eu doar cand el nu poate.Asa ca de aceea caut ceva sa-l pot usor schimba, in functie de cel care iese afara cu ei.Sper ca nu caut ceva imposibil.
Luna1 spune:
Roxy daca se va potrivi pe a ta aproape sigur se va potrivi si pe a sotului. Numai bicicletele care au suspensie pe spate nu pot cara scaune pe spate. Nu au bara necesara.
Noi cum spuneam nu am gasit scaun de spate pt bici a mea, bara necesara fiind prea mica. Sper ca nu vorbesc aiurea insa minimum era 18 inch parca.
greieras spune:
As vrea doar sa-ti recomand sa cumperi scaun care are spatarul inalt. Eu am cazut odata cu bicicleta cu fetita (nu din viteza, si nu grav), iar spatarul si marginile scaunului au protejat fetita de impactul cu asfaltul. Totodata nu uita sa ii pui casca si sa controlezi frecvent daca nu s-au slabit suruburile (am auzit de scaune care au cazut de pe bicicleta cu tot cu copil). Uite www.target.com/Bell-Cocoon-Child-Carrier-Seat/dp/B000F934W2/ref=sr_1_2?ie=UTF8&frombrowse=0&qid=1268254933&searchView=grid5&fromGsearch=true&searchNodeID=1038576|1287991011&sr=1-2&searchRank=target104545&keywords=child%20carrier&searchPage=1&searchSize=30&searchBinNameList=subjectbin%2Ctarget_com_age%2Ctarget_com_gender-bin%2Ctarget_com_character-bin%2Cprice%2Ctarget_com_primary_color-bin%2Ctarget_com_size-bin%2Ctarget_com_brand-bin/" target="_blank"> aici cel pe care l-am avut noi si l-am folosit cu succes de cand Eva avea un an si ceva.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Craciun 2008
Evil thrives when good men do nothing