povestea mea - cancerul de san

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

gabi, la cat mai multi ani de acum inainte ! sper din tot sufletul sa invingi boala aceasta cumplita, care secera atatea vieti nevinovate !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

La multi ani Gabriela, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si bucurii in suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

La multi ani Gabriela !!! Sa fii sanatoasa, asta e tot ce ai nevoie de acum inainte si asa va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria1975 spune:

La multi ani Gabriela multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Gabriela,iti doresc numai bine si multa putere.Ti-am urmarit povestea si as indrazni sa-ti sugerez sa consulti inca un medic daca este cazul de histerectomie.Esti prea tinara totusi pentru o astfel de operatie ,daca nu este absolut necesara.Ai citit despre operatia facuta pentru cancer de col cu pastrarea functiei reproductive?Parerea mea este sa mergi si la dr.Bratila de la Euroclinic ,este foarte bun ,specializat pe chirurgie ginecologica oncologica.Nu pun la indoiala capacitatea medicilor tai,dar sint unii medici adepti ai extirparilor totale.Totusi ,esti prea tinara pentru asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gabriela la multi ani, multa sanatate si o viata frumoasa de acum incolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria1975 spune:

la prima consultatie de la Cluj dr. mi-a vorbit si de posibilitatea extirparii ovarelor, dar mi-a recomandat sa imi fac si un test genetic pentru a vedea daca genele BRCA1 si BRCA 2 au mutatii. L-am facut si s-a dovedit ca nu am mutatii in aceste gene asa ca nu s-a mai pus problema extirparii ovarelor. Testul l-am facut la GeneticLab in Bucuresti si costa anul trecut 500 lei (a durat 24 de zile pana am aflat rezultatul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Salutare la toata lumea!
Iote nu stiam eu unde mai pot scrie
Ca vorba lui gabi la subiectul vechi nu mai scria nimeni asa ca am renuntat si eu
in primul rand Gabriela La Multi Ani fericiti si cat mai linistiti!
Si putere in continuare
Cam asa este cum spunea coranima cu negativul. Uite sotul meu (ca eu nu citesc nimic) citeste aici:
http://hormonenegative.blogspot.com/
O recapitulare si de la mine, in aprilie anul trecut pus diagnostic la un nodul de vreo 5 cm si vreo 2 ganglioni afectati deja, triplu negativ, g3.
Inceput chimo, 8 sedinte, 4 a+c, 4 taxotere, apoi dubla mastectomie. La op rezultat superb, nu au mai gasit nimic nici la san nici la ganglioni, deci complete response la chimo.
Asta insemnand sanse mult mai mici de reaparitie. Apoi vreo 25 bucatele de radiatie.
La ora asta am terminat cu umflatul pt reconstructie, ajuns la marimea C, 420cc, cu greutate caci spre sfarsit doare ca naiba. Acum astept sa imi schimbe bombele astea cu cele la moda dar nu se stie cand ca e ocupata dr
Acum 2 sapt facut donarea de ov si trompe aferente prin laparo. Crezut ca o sa fiu vesela voioasa ca deh, e laparo, dar gres, a durat ca naiba sa imi revin si singura toata ziua acasa cu bondarul de 15 luni
Oh, well, nu ma dau ei asa usor gata
De prin februarie am inceput un tratament pt intarirea oaselor, care se face intravenos pe 3 ani, primele 6 luni in fiecare luna, apoi din 3 in 3.
Asta e in cercetari sa vada daca ajuta la prevenirea reaparitiei. Acuma eu mai mult pt osteoporoza il fac.
Cm imi disparuse in timpul chimo, aparut acu vreo 2 luni inapoi multumita balansarii cu acupunctura
Acuma intrat la meno urgent , incercam balansarea cu ace
ce sa zic am incercat sa iau toate masurile posibile sa nu reapara.
Nu mi-au recomandat histero si nici nu m-as fi aruncat. Nu am facut teste pt BRCA fiindca te inghesuie astia la asigurari dupa aia
Maria numai bine si putere si tie
Ma gandesc ca as putea face in tara. La mine isorie "buna", matusa, sora si mama in ordinea aparitiei
Toate ok dupa, dar in tara nu li s-a spus ce fel este. Sora mea a luat med din ala d eoprit vreo 2 ani dupa care a optat pt histero. Mama nu isi bate capul cu nimic ca e mai in varsta.
Eu 38, 2 flacai unul mai cuminte ca altul
Parerea mea, ca gabi si maria voi sunteti mai tinere, daca e mai faceti bb 2 si poate sa scoateti ovarele ca e cam greu de depistat pe acolo.
Am uitat ca am si verisoara de aceeasi varsta cu mine cu canc ov
vali draga mea, tu cum mai esti?
Daca va pot ajuta cu ceva informatii (de stiu ca v-am zis ca eu nu ma documentez) mai trec si eu pe aici
A, si nu a durut nimic, mai aveam un nodul de ani de zile si ala era ok. Si cel mai important, la op au gasit si la celalalt san celule atipice:(
Pt fetele care mai au noduli acuma nu tb sa stati cu frica mereu, intradevar verificati (desi si eu am facut-o in fiecare an) si nu intrati in panica asa imediat.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coranima spune:

Daiopri, medicamentul pentru intarirea oaselor este cumva Zometa? Poti sa intrebi dr tau cum se numeste acel trail(cercetare) in care participi. Multa sanatate si tie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Ma bucur Daiopri ca esti bine, asteptam un semn de la tine. 420cc zici? suuuper...
Si eu ma gandesc la operatie laparo pt ovare, cred ca e mai sigur asa, dar si oncologistul si ginecoloaga mea spun sa nu ma grabesc, fiindca inhibarea ovariana cu Zoladex e sigura. Da tot cred ca am sa le scot.
Sunt si eu curioasa daca ai luat Zometa (sau Faslodex, ceva similar) pentru osteoporoza. Luna trecuta am avut si eu emotii la controlul periodic, fiindca mi-au iesit valori usor depasite la calciul total in sange si fosfataza alcalina. Am facut apoi scintigrafie osoasa, e ok. In acea zi au fost doua pene de curent la institutul oncologic si tare ma tem ca au fost afectate aparatele de analiza de la laborator. Saptamana trecuta am repetat analizele si au iesit bine. Oricum, pentru osteoporoza am inceput sa fac Zometa, una la sase luni. Am crezut ca scap usor, de regula da efecte secundare reduse, dar pe mine m-a cam chinuit.
In rest, totul e bine, ieri m-am intalnit cu Linasobolina si ne-am complimentat reciproc pentru cat de bine aratam .

Mergi la inceput