Fetele din germania si prietenii lor (cap. 36)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Ceska, Tony a inceput gradinita pe 12 aprilie, deci e inca la inceput, inca nu s-a acomodat. Asa ma implic si eu in activitatile gradinitei dar cum pot eu si cum imi permite timpul caci il am si pe Nico.
Acum se fac lucrari in gradina, eu nu pot face asta, dar am dus hartii pt. desenat, duc 2 oglinzi ce mie nu-mi mai trebuie pt ca am ceva nou si chestii din astea.
La inceput Tony a fost un copil fara probleme, erau mirate ca a mers asa usor cu acomodarea, l-am lasat de a doua zi singurr pt ca Nico URLA cu soacramea acasa si nu-l putea linisti.
Am inceput serviciul de 3 saptamani, nu mai am timpul dinainte, sa pot fugi la orice ora la gradi si imi doresc ca in timpul cat e acolo sa nu mai fie BATUT.Bezugsperson a lui este in concediu (chiar cred ca cu asta a inceput, eu lucrez, educatoarea nu-i acolo, copii il bat si el se simte parasit. Ieri il vazuse la garderoba pe un baietel(simpatic foc) care tot il cafteste si s-a schimbat la fata si gata, nu a mai vrut sa stea, am plecat plangand si lasandul pe el plangand.
Eu nu pot face fata situatiei, nu pot pleca linistita acasa/servici stiind ca poate iar ia bataie. De sapt viitoare voi merge cu el si voi sta 2-3 zile acolo, ca la eingewöhnung (am vb cu directoarea).

Ceska, dar de ce nu ai avut puterea sa intri, ce s-a intamplat? Chiar am intrebat-o si pe Adina de tine si zicea ca nici ea nu mai stie nimic si ca a incercat sa te sune dar ai schimbat nr.de tel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Claudi@ din perioada mea de practica la gradi am invatat ca sunt 2 tipuri de copii: unii se acomodeaza mai greu, acomodarea poate dura pana la 6 luni iar altii se acomodeaza foarte usor (totul e nou si interesant), dar dupa cateva saptamani incep problemele, refuza sa mai stea la gradi, intra in conflict cu alti copii etc.
Sfatul meu ar fi sa nu-l retragi inca. Faptul ca educatoarea care raspunde de el e in concediu amplifica problema.
Vladut a inceput cresa la 1 an si 4 luni, era cel mai mic din grupa si a fost muscat, zgariat si impins in mod repetat. Am schimbat cresa pt. ca lucrurile astea se intamplau pt. ca ccc copii nu erau indeajuns supravegheati, aveau prea putin personal. I-am facut si poze cu acele muscaturi si zgarieturi, pt. ca daca s-ar mai fi intamplat si a 3 a oara eram dispui sa mergem la Jugendamt sa facem plangere.
Ce pot sa spun e ca acum s-a schimbat foarte mult (mai exact de pe la 2 ani), uneori el este cel care initiaza conflictul si agreseaza. Asa sunt copii, ei isi exprima frustrarile prin violenta. Eu nu l-am invatat niciodata sa loveasca, nici macar cand el a fost cel agresat. Stiu ca era agresat pt. ca avea jucariI pe care nu le lasa din mana iar fetita (cea care l-a agresat) le vroia asa ca era violenta.
O sa vezi ca, cu timpul si Tony o sa invete sa se apere si chiar sa fie el cel care ataca uneori.
Am mai auzit de la cumatra mea ca fiusu (5 ani jumate) vine aproape zilnic cu vanatai sau muscaturi acasa pt. ca educatoarele de acolo au o metoda extrema: in momentul cand un copil loveste un altul, educatoarea il pune pe cel lovit sa-l loveasca exact la fel pe agresor. Si lucrul asta se intampla aici, in Germania. Mi se pare ingrozitor...eu una as tine copilul acasa daca s-ar intampla asa ceva.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Buna fetelor!

Am ajuns si eu in sfarsit ieri acasa dupa un drum horror de 22 de ore ...
Cum am ajuns am si lucrat gradina, arata ca o jungla, se intinsesera lianele de la vecinu' pana pe terasa.

ceska, ma bucur ca ai revenit, poate-mi lasi pm cu nr-ul tau nou . Si, s-a concretízat interviul, lucrezi?

angiuta, parca tu intrebai, da, am avut probleme mari la inceput cu o educatoare, acum pur si simplu ne ignoram, eu doscut doar cu cealalta, iar copiii se pare ca o accepta pe Frau Cruella asa cum e, cu toanele ei.

Cu bataia intre copii, si eu i-am invatzat initzial sa intinda mana si sa strige tare : "Stop! Hör auf!" - nu stiu cat a ajutat, intre ei ii mai aud ripostand asa, dar cum se descurca la gradi, numai D-zeu sie.

Intr-o dimineatza am vrut sa-i las la gradi si Fabi a inceput sa planga din senin, nu stiu ce a avut, pur si simplu nu se putea opri din plans, l-am intrebat daca vrea cu mine acasa, el normal c-a vrut si pe drum mi-a zis: "mami, eu asa te iubesc pe tine", cumva ca recunostintza ca l-am luat de acolo - cred ca a avut efectiv nevoie de o pauza de gradi, dupa faza asta a fost iarasi totul ok.

Oricum sunt fericita ca multe mame imi spun ca odraslele lor vorbesc des de Fabi si Alex acasa (acuma n-am intrebat daca in termeni pozitivi sau negativi, dar asta e egal ), ceea ce inseamna totusi ca sunt bagatzi in seama de ceilaltzi.

ramona, succes cu gradi, sper sa nu fie probleme mari.

tumpi, ce sportiva esti, eu mi-am agatzat bicicleta de tavanul garajului cand am ramas gravi si tot acolo e si in ziua de astazi , desi in curand va fi musai sa o cobor, ca m-am saturat sa alerg dupa 2 copii calare pe biciclete.
Eu bicileta am cumparat-o de la Kaufland, sincer n-as investi sute de euro in asa ceva, oricum trebuie sa pedalezi, ca e ieftina, ca e scumpa .

lexi, cu intarziere, LA MULTI ANI!, multa sanatate si fericire itzi doresc si succes in cariera!

Am disparut ca vizionez cu sotzul finala Champions league, o seara frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Adina, bine ati revenit si multumesc mult pentru urari! Succes la gradinarit!

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Cum ati petzrecut de PFingsten? Imi pare efectiv rau pentru cei care pt vacanta asta au zburat in tarile calde.... aici la noi a fost o vreme de poveste. Sper sa mai tina poate iesim la Freibad pana plecam in Romania.

Claudia@,
iti inteleg grijile legate de TOni si gradi. Angiuta a explicat foarte frumos ce se intampla. Si al meu s-a acomodat repede si frumos acum insa avem dupa 4lulni perioada de regres cand abia se desprinde de mine dimineata. Nu plange pentru ca educatoarele se ocupa de el, ii distrag atentia etc. Si eu plec cu inima grea de-acolo. Desi ma duc doar acasa sa aspir gatesc spal rufe si alte cele nimicuri. Dar ma gandesc ca il ajut sa stea acum la gradi si pentru vremuri mai grele cand voi merge sa lucrez. Nu vreau sa intristez nici o mamica de viitor sau actual gradinar dar mie serbarea de Muttertag mi-a sfasiat inima. Exista in gradi doi frati din niste verhältnisse nu prea fericite. Si la serbare mamica le-a promis ca va veni. In moemntul cand urma sa incepem, cele mai multe mamici erau deja prezent cei doi au inceput sa planga. Sara plangea cu lacrimi de crocodil la Praktikantin iar Max isi sugea degetul mare, semn de mare stress. Stiu ca nu meritau sa fie printre punitii ale caror mamica nu a ajuns la serbare si imi venea sa ii iau in brate langa gaza mea. Se ocupa praktikantin de ei ca o mama si avea si ea lacrimi in ochi.
In conditiile in care de exemplu in Romania vor taia din indemnizatia mamelor ce stau in CIC cu copii si poate le vine ideea sa reduca si din perioada de plata......eu una sunt fericita ca in ciuda unei crispari legate de situatia financiara am putut sta langa copilul meu 2 ani. Inteleg foarte bine pe mamele care pur si simplu au trebuit sa mearga la munca. Sunt convinsa ca au facut-o pentru copiii lor. Si eu am crescut la cresa si gradi full time de la 7-17 dar nu am ramas cu sechele. Conteaza doar cum ne petrecem timpul pe care IL AVEM cu copiii nostri. Ca e o ora pe zi sau sunt 24/24.....
Si copiii nostri pe care ii credem asa mici si slabi si fara aparare au resurse enorme si nu ne vor purta pica fiindca i-am lasat sa se afirme la gradi si in fata unor batausi.... sigur sa lipsesti la serbare nu e asa frumos dar se poate recupera.......

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Mi-au dat lacrimile citind de cei 2 micuti.
La mine sunt pb. din copilarie, il vedeam pe Tony cum se agata de mine si nu-l mai puteam desprinde, era disperat si urla din gura de sarpe, iar eu imi aminteam cum faceam la fel cand eram de varsta lui si mama tot ma lasa singura in casa si incuia usa. Ma gandeam, ca poate chiar are nevoie sa-l iau acasa, poate chiar ii este groaza sa ramana acolo.
M-am desprins, am observat ca era doar un "test", il vedeam cum se uita dupa copii, cum ar vrea sa se joace, era interesat de ce era in jurul lui, doar cand vroiam sa plec, gata incepea urlatul. In prima zi am plecat plangand, a doua zi doar trista, a treia zi i-am spus pe ton hotarat ca imi doresc sa termine cu plansul sa se incalte frumos si sa se duca singur la educatoare si am reusit. Azi iar incercase sa se miorlaie dar am fost iar hotarata.
La gradi la noi sunt vreo 2 care tot ii caftesc pe ceilalti si din cate am aflat daca in curand nu se vor linisti vor fi dati afara. Eu ma ingrozesc cand aud cate pot face cei doi, e o fetita si un baietel, fetita cica a gasit o bucata de lemn si i-a dat pur si simplu alteia peste fata de a umplut-o de sange, si copilul meu vede toate astea, clar ca ii e frica sa iasa in gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Buna ziua intr-o zi insorita de primavara.

Pt prima data dupa luni bune de libere in we am avut 3 zile superbe.
Macar daca ar mai tine asa,desi se anunta iarasi ploaie si cand ma gandesc ca in Ro deja se anunta saptamana asta 35 gr.

Noi am petrecut prin plimbari, la aer curat, fara prea multa mancare ca se depune pe dorsale.

Simo, tot nu ai intrat in spatiul nostru?

Va urez o saptamana minunata cu mult soare si fara peripetii pe la gradinite.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Buna tuturor, haideti la .
Am urmarit aseara semifinala Eurovision si mi-am facut 1000 de nervi ca nu am putut vota Romania. Nah, voi fi pe faza la finala, cu ambele telefoane pregatite. Voi va uitati? Mie imi place tare mult sa ma uit la concursul asta, iar anul asta au fost multe melodii bune, mi se pare mai bun concursul decat in anii trecuti.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

lexi, cine reprezinta Romania? O sa dau si eu o cautare imediat.
Cred ca Germania iar n-o sa ajunga prea in fatza in clasament, melodia mi se pare bunicica, dar numai dupa ce o ascultzi de mai multe ori, si din pacate, prima impresie conteaza, de fapt chiar primele secunde ... sunt curioasa tare ... pe ce program se difuzeaza concursul?

Weekend frumos va doresc si macar o raza de soare !

Mergi la inceput

Buna tuturor.
Referitor la Eurovision, am votat de vreo 18 ori de pe telefonul sotului, plus o data de pe al meu (nu mai aveam credit sa votez mai mult) plus sms-uri, si degeaba, 0 puncte de la nemti. Asta e furt pe fata, am auzit si alti romani de aici care au votat de 15-20 de ori deci imposibil sa nu se fi strans macar de 1 punct. Dar e bine ca am obtinut un loc foarte bun, restul conteaza prea putin...

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput