Artichoke si asparagus
Le tot vad prin magazine si tare ma imbie curiozitatea: cum se gatesc, domne?
Sunt bune?
Se folosesc gatite.. sau in salata.. sau juice din ele?? Cum?
Stie cineva?
Raspunsuri
galliciana spune:
macrina,uite:
http://www.supereva.ro/info.asp?id=1648
http://www.retete-gustoase.ro/ingrediente-anghinare
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/aperitive/anghinare_prajita-867/
http://floridecires7.blogspot.com/2009/04/supa-crema-de-sparanghel-asparagus.html
http://retete.eva.ro/paste/penne-cu-asparagus-articol-13226.html
http://southernfood.about.com/od/asparagus/Asparagus_Recipes.htm
sper sa te ajute!
astept inca o minune in viata mea!!!
Sa iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, să măsurăm pe altii cu măsura cu care ne măsurăm pe noi, să pretuim lucrurile si nevoile lor prin cele ale noastre. Cand le vom dori ceea ce ne dorim nouă si cand îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri.. Confucius
Macrina spune:
Mersi galliciana.
Chiar nu stiam nimic, cred c-o sa-l fac si eu supa..
O sa cercetez linkurile mai bine cand ma lasa copiii
blackpanterro spune:
Noi facem baby asparagus la steamer, imi place mai mult pt ca e fraged, 1-2minute si servim cu file de vita.
Adriana 12w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
roxanaz spune:
eu fac sparanghelul (=asparagus) in tigaie, tras in unt, cu un strop de vin alb. exceptional.
iar anghinarea (artichoke) este minunata trasa la tigaie, in felii subtiri, cu jamon sau prosciutto crudom maxim 5 minute, apoi amestecata cu un strop de ulei de masline si niste rosii taiate marunt, proaspete.
Roxana
Madona spune:
Mie imi place mult artichoke-ul si-l prepar ca-n filmuletul asta:
http://www.youtube.com/watch?v=i0q_cFo6Cxc&NR=1
Eu il servesc cu unt frecat cu sare si usturoi pisat.
Si-mi mai place foarte, foarte mult preparat astfel:
http://www.youtube.com/watch?v=hRxF7TwMlNo&feature=related
Asparagusul il prepar in tigaie, astfel:
http://www.youtube.com/watch?v=U5GCL3JW-bA&feature=channel
E gata in mai putin de 10 min. si-l poti servi cu un ou ochi alaturi.
Editez ca sa specific ca cele 10 min. mentionate mai sus reprezinta durata intregului proces de preparare, de la spalat asparagusul, pina la final.
Macrina spune:
Mersi Madona.. Asa cu imagini arata si mai bine:))
Am incercat sa fac si eu asparagus in tigaie, la abur, si nu mi-a placut, era atos.. POate trebuie luat mai proaspat.. eu stiu?
Vreau s-o dau pe verdeturi, asa ca ma inspira toate retetele voastre
Madona spune:
Sigur ca-i important sa cumperi asparagus proaspat si de soi bun. Eu il iau acum de la magazinele naturale si-s multumita. Si cel de la Costco e bun. Alege-l cat mai subtire, verde si proaspat si-l poti pastra si-o saptamana la frigider intr-un vas cu apa de doua degete (ca florile in glastra).
Apoi, nu uita sa-i rupi suficient de mult din codite caci partea alba si inca o particica mai sus este intotdeauna atoasa, chiar lemnoasa. E mai bine sa tai prea mult din codite decat prea putin, iar metoda cea mai buna este aceea de a le rupe de unde plesnesc ele cand le indoi (ca-n filmulet).
Daca ti-a iesit atos, cu siguranta nu-i din cauza metodei de preparare asa ca incearca sa-l cumperi de la un alt magazin si cat mai proaspat. Sper sa-ti iasa bine de data asta.
blackpanterro spune:
Cumpara baby asparagus, nu o sa fie niciodata atos. Cel matur nu imi place nici mie ca numai varfurile sunt fragede, am cumparat de toate felurile si alb si verde si tot asa mi se pare insa cel tanar e tot fraged.
Adriana 12w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Hilde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Macrina Mersi Madona.. Asa cu imagini arata si mai bine:)) Am incercat sa fac si eu asparagus in tigaie, la abur, si nu mi-a placut, era atos.. POate trebuie luat mai proaspat.. eu stiu? Vreau s-o dau pe verdeturi, asa ca ma inspira toate retetele voastre |
Macrina, asparagusul tb facut la foc rapid pentru vreo 5 min ca sa fie inca crispy. La mine s-a intamplat sa fie atos de cate ori l-am overcooked.
Eu pun o lingura de ulei intr-o tigaie si il inting bine cu servetel( ia si execesul de ulei). Cand tigaia este incinsa bine, pun asparagusul care e spalat si uscat cu servetele de hartie.( tai partile groase). Pun capacul si il las 5 minute. Intre timp agit tigaia, ca sa nu se lipeasca, dar nu ridic capacul. E bine sa faci asparagusul chiar cu 5 minute inainte sa-l mananci.
Eu mai folosesc asparagus intr-un sos alb impreuna cu ciuperci si spanac.
Ah, de dimineata am facut omleta cu asparagus.Am taiat asparagusul in bucati mai mici si dupa 5 minute la foc mare am adaugat ouale batute peste.