Parinti adoptivi in asteptare * 3 *
Raspunsuri - Pagina 5
gina77 spune:
dragele mele, am o veste mare! Vineri, pe 7 mai, mama lui Andrei a fost la tribunal si a semnat actele. Asta inseamna ca pe la mijlocul lui iunie o sa-l avem acasa pe Andrei, dupa spusele juristei!
Oricum, am inebunit! Cautam patut, redecoram dormitorul, facem planuri de botez, am inebunit de-a dreptul!
maria_t1971 spune:
Buna fetele !
Incercam si noi sa semnam petitia de mai jos, poate cine stie..... ?
http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/indemnizatia_pentru_cresterea_copilului_sa_ramana_85_din_salariu-p43516046.html?msg_ok=2
Kia spune:
Buna fetelor
As avea si eu o intrebare poate voi mai stiti cum stau lucrurile: daca un DPC ne propune sa vedem un copilas de o alta etnie si refuzam, este aiurea? adica implica ceva negativ, refuzul nostru?
Mersi
simo_75 spune:
kia-parerea mea este sa mergeti sa-l vedeti.Noi am fost insa din pacate nu etnia ne-a oprit asa de mult ci asistenta maternala.
Acum voi ce ati scris in cerere?Ati specificat ca nu doriti de etnie pentru mi se pare aiurea sa va arate ceea ce voi nu va doriti.
bafta!
gina77 spune:
Simo75, am o intrebare pentru tine sau pt altcineva care ma poate lamuri. Cam cat dureaza de cand e declarat adoptabil copilul pana cand ajungem sa-l luam acasa. vreau sa stiu concret cat a durat si care au fost procedurile de la cineva care a trait asta. schemele si legea sunt reci si nu au trecuit prin o mie de stari. am inteles ca acum sunteti in plin proces de incredintare si de aceea am indraznit sa te intreb.
Astept cu nerabdare raspuns!
simo_75 spune:
gina77- atunci cand DPC-ul iti arata un copil inseamna ca e deja declarat adoptabil.Daca voua va place si sunteti compatibili cu el depinde de DPC-ul de unde il luati cand va da voie sa-l luati acasa.
Daca gasesti copilul intr-un judet indepartat de al vostru atunci poate sa fie mai indulgenti si sa mergeti de 2-3 ori maxim si sa-l luati acasa.
noi de ex am putut sa-l luam acasa dupa cateva vizite dar in sensul in care ultima oara am stat acolo cu el cateva zile consecutiv.
Noi am avut deja incredintarea,deci totul a mers rapid dat fiind faptul ca distanta dintre noi era foarte mare.
Adoptabilitatea unui copil este valabila un an ca si atestatul nostru dupa care se reia procedura.
Deci atentie mare cand este declarat sa nu va treziti ca trebuie sa asteptati sa iasa din nou sentinta de declarare a adoptabilitatii.
Cam asta ar fii in mare.
Acum cazurile particulare-atunci cand gasiti voi un copil si inca nu are procedura de adoptie deschisa este alta parte care eu nu o cunosc atat de bine.Probabil ca depinde de cei de la DPC cum isi fac treaba,depinde de cat de repede ii gasesc parintii si rudele de gradul 4.Dupa cum merge treaba in tara noastra se vede clar ca sunt atatia copilasi care ajung la 6-7-8 ani si sunt prinsi in sistem.Abia atunci sunt declarati adoptabili insa din pacate au sanse minime sa fie adoptati.
Acum partea cu cat dureaza exact nu pot sa-ti dau un raspuns pentru ca depinde de DPC.
nu stiu daca te-am lamurit foarte mult insa poate sunt fete care cunosc mai bine aspectele acestea si te pot ajuta.
Bafta multa si asteptare cat mai scurta.
gina77 spune:
Simo75 multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
Andrei e in judet cu noi, iar de rude nu poate fi vorba. Tatal nu l-a declarat, deci cu el nu avem treaba, iar bunica lui Andrei nu e in tara. Singura in chestiune e mama care deja a semnat. Eram curioasa cat dureaza de la sentinta de declarare a adoptabilitatii si pana obtinem incredintarea. Acum am inteles ca totul este relativ si depinde de factori independenti de noi si dependenti de conjuncturi. Multumesc inca o data.
simo_75 spune:
gina77- ce sa-ti spun?Daca e la voi in judet poate sa mearga mai repede.Acum bunica??Stie de el?mai are si alte rude?veri,unchi matusi....gradul 4 de rudenie e mai extins.
Ce poti sa faci este sa te interesezi cand il declara adoptabil.Vorbeste cu DPc-ul si vezi ince faza sunt cu dosarul si eventual sa-i presezi sa mearga mai repede.
Oricum se asteapta sentinta cam in jur de 2-3 saptamani si apoi puteti sa demarati procedura de incredintare.
Cam cu asta te pot ajuta.
bafta multaaa!!
carmanuia spune:
Gina77 incerc sa te ajut putin, sa-ti zic cum a fost la noi: in jur de 10 octombrie s-a dat sentinta ( a fost declarat adoptabil) iar in 16 dec am avut noi termen si l-am luat acasa pe Cosmin. Deci cam doua luni. Poate ca la noi a durat atat si din cauza ca tribunalele fusesera in greva si aveau f multe dosare. Eu iti urez sa fie cat mai scurt timpul pana iti iei acasa puiul.
gina77 spune:
Carmanuia, multumesc pentru raspuns. Pe 7 mai a semnat mama, pe 17(adica luni) mergem la Directie cu Andrei, maternala si fac ele niste procese verbale de potrivire... si pana vineri-21- a zis ca face si procesul verbal final cu o vizita la maternala. Asa ca luni merga la Directie si poate aflu ceva mai concret decat stiu acum. Nu stiu voi cum v-ati simtit, dar eu de cateva zile nu mai pot manca, nu ma odihnesc, sunt foarte stresata si imi vine mereu sa plang. Parca nu se mai termina!!!