Dragoste la 6 ani?
Raspunsuri - Pagina 3
Iasmin08 spune:
Si baiatul meu a fost pupat prima oara de o fetita cand el avea 6 ani!! El era mai timid, dar ea era ''all over him"... Pe urma in vara (7 ani jumate) s-a indragostit de o fetita de langa noi si statea zi lumina la ea acasa- indiferent ce mofturi facea ea. Venea jegos, obosit si flamand ca un caine. Si am suferit din cauza asta, parca eram nebuna.
L-am auzit intr-o zi povestind unui baietel de varsta lui: ''Eu am iubit-o mult pe Alice...mey...eram lesinat dupa ea... Dar cand mi-a tras o palma, mi-a zburat dragostea"
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Pet spune:
Eu de episoadele de la gradinita nu m-am preocupat. Pana aseara putea sa-mi spuna ca are 10 logodnici DAR:
- daca Irinuca, 6 ani,timida foc, ia initiativa in halul asta,ce-ar trebui sa ma astept de la un baiat de 8 ani care poate nu e asa de nevinovat cum pare?
- cum pot sa stau linisitita dupa ce mi-am amintit prima mea iubire care, va asigur, depaseste cu mult un sarut pe obraz tinandu-se de mana????
V-o povestesc pana la urma! Norocul sau nenorocirea e ca aveam tot in jur de 6 ani. Sunt sigura pentru ca bunica-mea a murit inainte ca eu sa incep clasa intai. Si cu bunica mergeam la sora ei unde era venit in vacantza verisorul de gradul doi de care va ziceam aseara. (cu 2 ani mai mare ca mine)
Am o amintire asa clara ca in timp ce bunicile stateau la taclale, noi ieseam afara in gradina sau pe prispa sa ne iubim. Practic construiam un fel de coliba dintr-o patura si acolo, fara saruturi si alte vorbe aruncate-n vant, tineam manutza in chilotii celuilalt.
Si stateam asa, nemiscati pana ne plictiseam si apoi plecam sa ne jucam "normal". Am incercat sa-mi amintesc de la cine plecase initiativa dar nimic. Stiu ca eram nerabdatoare sa ma duc sa-mi vad "iubitul" ......
Televizor aveam la vremea aia dar nu vedeam dragoste in 3 ore de transmisie. Nu existau internetul si celularele si si si....
Apoi mi-e frica, ca fetita mea, sa nu inteleaga ca e normal sa "faci sex", redus deocamdata la pupici, numai pentru ca un baietel e dragut cu ea ....sau cine stie ce inchipuiri are in minte. Inca e la varsta la care crede ca o sa devenim bogati pentru ca vine zana dintzisorilor cazuti si-i lasa bani sub perna!!!
Nu vreau nici s-o dezamagesc, sa-i inlatur dragostea dar vreau sa o fac sa inteleaga ca iubirea e ceva serios, ca te poate face suferi.
Poate pur si simplu ar trebui s-o las sa faca experiente,sperand sa-mi povesteasca tot si sperand sa nu intervin prea tarziu??? Are 6 ani, 6 ani!
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pet Eu de episoadele de la gradinita nu m-am preocupat. Pana aseara putea sa-mi spuna ca are 10 logodnici DAR: - daca Irinuca, 6 ani,timida foc, ia initiativa in halul asta,ce-ar trebui sa ma astept de la un baiat de 8 ani care poate nu e asa de nevinovat cum pare? - cum pot sa stau linisitita dupa ce mi-am amintit prima mea iubire care, va asigur, depaseste cu mult un sarut pe obraz tinandu-se de mana???? V-o povestesc pana la urma! Norocul sau nenorocirea e ca aveam tot in jur de 6 ani. Sunt sigura pentru ca bunica-mea a murit inainte ca eu sa incep clasa intai. Si cu bunica mergeam la sora ei unde era venit in vacantza verisorul de gradul doi de care va ziceam aseara. (cu 2 ani mai mare ca mine) Am o amintire asa clara ca in timp ce bunicile stateau la taclale, noi ieseam afara in gradina sau pe prispa sa ne iubim. Practic construiam un fel de coliba dintr-o patura si acolo, fara saruturi si alte vorbe aruncate-n vant, tineam manutza in chilotii celuilalt. Si stateam asa, nemiscati pana ne plictiseam si apoi plecam sa ne jucam "normal". Am incercat sa-mi amintesc de la cine plecase initiativa dar nimic. Stiu ca eram nerabdatoare sa ma duc sa-mi vad "iubitul" ...... Televizor aveam la vremea aia dar nu vedeam dragoste in 3 ore de transmisie. Nu existau internetul si celularele si si si.... Apoi mi-e frica, ca fetita mea, sa nu inteleaga ca e normal sa "faci sex", redus deocamdata la pupici, numai pentru ca un baietel e dragut cu ea ....sau cine stie ce inchipuiri are in minte. Inca e la varsta la care crede ca o sa devenim bogati pentru ca vine zana dintzisorilor cazuti si-i lasa bani sub perna!!! Nu vreau nici s-o dezamagesc, sa-i inlatur dragostea dar vreau sa o fac sa inteleaga ca iubirea e ceva serios, ca te poate face suferi. Poate pur si simplu ar trebui s-o las sa faca experiente,sperand sa-mi povesteasca tot si sperand sa nu intervin prea tarziu??? Are 6 ani, 6 ani! |
Ei stai un pic,,,,,are DOAR 6 ANI,,,e la varsta iubirilor fara conotatii sexuale ,,cred eu,,sa fim realisti .
sant chiar draguti asa inocenti si nu pare nimic in neregula la gesturile lor, cel putin eu sant foarte calma si realista,,iar educatia sexuala se poate face in limita in care vezi ca fetita intelege ce ii spui.
povestea unor ingerasi
Edit;
vreau sa spun ca in viziunea mea iubirea si dragostea fac mai mult bine decat rau,eu imi doresc pentru copii mei sa fie asa ca noi,vesnic indragostiti de viata,de oameni ,mancare,,animale etc,,,
tot ce fac in viata sa faca cu dragoste si placere,,,ASTA incerc sa le insuflu,,,IUBIRE .
De esecuri ,deceptii nu avem cum sa ii ferim,toata educatia trebuie sa se indrepte spre a stii cum sa aleaga,ce sa aleaga si in ce sa investeasca sentimentele si oricata educatie le-am face cateodata e bine sa se loveasca de pragul de sus pentru a-l vedea pe cel de jos.
ruxij spune:
Si fi-miu a avut girlfriend in toata regula, de pe la 4 ani jumate. Acum ii zice "my ex girlfriend" lol Erau colegi de gradinita si m-am imprietenit ff tare si eu cu mama ei. Cand am mers impreuna la cinema, fetita s-a aplecat si l-a pupat pe fi-miu. Si de cate ori se intalneau se jucau de-a pupatul. Acum ea s-a mutat in alt oras,dar inca suntem prieteni, ne intalnim.
andacos spune:
Vai ce subiect dragutz!Ce dragutzi sunt copilasii la primele fioruri ale dragostei!
Fetitzele sunt mai precoce in privintza asta,din ce deduc din mesajele voastre si din cele traite personal!
Si Larisa era indragostita rau de Andrei al meu ,dragoste dfe aia cu biletzele si declaratzii,cu asteptari pe la poarta,cu suferintza mare cind Andrei a plecat din Romania!
El...era timid,se inrosea ,se ascundea!
Tare frumos subiect!
Dana
szivarvany spune:
Giulia a fost curtata in grupa mica de Florin Insa nu-l placea deloc ... apoi a urmat David. Apoi colegul de plimbari, Arian.
Nada.
Pana intr-o seara cand scrie pe o hartie cu inimioare desenate OVI.
Acest Ovi este un baietel cunoscut inainte cu cateva luni la o zi de nastere, este pe clasa a 7-a cred si i-a ramas in cap. Deci doar pe Ovi il iubeste si mereu cand planuieste ziua ei spune ca-l vom invita si se va imbraca frumos si se va aranja si parfuma
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
witeflower spune:
Eu am fost indragostita la gradi... si am iubit acelasi baiat pana in clasa a II-a! (Si probabil l-as mai fi iubit mai mult, dar incepuse sa ma irite dupa ce a mers la scoala, ca eram la scoli diferite si nu ne intalneam; iar el se purta frumos cand venea la noi in vizita, sau noi la el... dar afara, pe la bloc, se juca doar cu baietii si abia daca ma saluta... Cu alte cuvinte m-am simtit... "tradata"...)
M-as bucura nespus ca baiatul meu de 6 ani sa-mi spuna ca ii place o fata, sau macar ca a vazut o fata draguta undeva... Dar el imi declara mereu : "Mie nu-mi plac fetele!" (In primul an de gradi il iubea pe Mihaita... Acum are doi prieteni mai buni, dar ii e mai drag unul dintre ei - pe asta l-a pupat de somn usor, l-a magaiat si i-a citit povesti vreo doi ani. Acum nu-l mai pupa, ca "astea nu-s chestii tari, de baieti", dar il place si il protejeaza ...)
Dragostea e dragoste... nu o putem ingradi, nici macar la copii. Putem doar sa-i invatam ca e important sa respectam si ceea ce simte "persoana iubita" (adica nu ma apuc sa-l pup daca bietul om nu vrea sau se simte jenat...). In rest... "Iubiti-va mult!"
lisa79 spune:
pai noi azi vara aveam prieten de 5 ani care zicea la tot parcul ca elk numai pe Ana(6 luni) o iubeste,nu va zic ca si flori i-a adus
si eu la gradinita avea "iubit" cu care mergeam de manuta,imi scria biletele de dragoste. Iubirea asta e atat de pura si de frumoasa.
un vot va rog!
asi spune:
Anul trecut a fost Irina dar in toamna asta mi-a spus ca nu o mai place pentru ca ea il place pe Dragos.A urmat Raluca, o fetita bruneta si foarte zvapaiata dar cu care, zice educatoarea, face o echipa extraordinara."Relatia" cu Raluca ia linistit pe amandoi , colaboreaza foarte frumos si au evoluat emotional foarte tare.La un moment l-am intrebat daca nu vrea sa o invite acasa , evident cu familia, si mi-a raspuns "nu.doar nu ma insor cu ea. e de ajuns la gradi"
Eu am incredere ca aceasta prietenie nu are conotatii sexuale, in senul asta am intrebat-o si pe educatoare si pe mama Ralucai.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
dia_filipas spune:
Ce subiect simpatic!
Si fetita mea, desi are doar 1,7 ani are un dragut, un baietel de 5 ani. Baiatul o iubeste tare mult, o prezinta la prietenii lui "ea e Miruna, prietena mea", o pupa de numa (a si nimerit de cateva ori pe gura ), o ia in brate, o ajuta sa urce/coboare scari, o dragaleste si o alinta. La un moment dat se juca cu alt baietel, Miruna s-a dus la ei iar baietelul i-a zis ca nu se joaca cu ea, ca e bebelus. Alesio (asa il cheama pe dragut) s-a repezit la el: "ea nu e bebelus, e Miruna, prietena mea!" Cand nu am fost in parc imi povestea bunica lui ca plangea dupa ea si intreba de ce nu mai vine, de ce nu-l mai iubeste. Si fetita il iubeste, cand il vede i se lumineaza fata, rade si fuge la el, il ia de manuta si il plimba peste tot. E chiar si geloasa, nu-i lasa pe alti copii langa el, si nici sa puna mana pe jucariile lui.
Stiu ca noi nu ne incadram chiar la subiect, dar vroiam sa va povestesc ca se poate si de mai devreme...
Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008)