De ce ma scot din minti gazele furnizate?
Poate cineva sa-mi explice,logic,stiintific, de ce dureaza mai mult timp ca sa imi fac o cafea sau sa gatesc iarna decat vara?
Am cumparat fierbator,am cumparat cuptor electric, numai ca sa nu ma mai enervez cu aragazul!
De ce sunt eu pagubita si concetatenii mei la fel, de banditii de la GDF SUEZ,adica firma care ma pune sa platesc facturi de groaza si gazul mi-l dau cum stiu ei?
De ce nu mi se ofera o ALTERNATIVA, adica sansa sa aleg alt furnizor?
M-au somat in stil mafiot sa semnez un contract, adica de ce?Pt. ce?
De ce statul nu-mi ofera posibilitatea de a alege ?
Raspunsuri
diana_jors spune:
Pai cred ca poti sa iti pui plita electrica, si centrala electrica, si gata, tai contractul de gaz daca ai casa, niste panouri solare te ajuta chiar mult
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
b.nica spune:
Nu mai am mult pana la aceste masuri, dar totusi, ticalosii care ne ard la gaze sa-si faca de cap pe banii bietilor oameni?
Este un jaf inimaginabil!
Centrala mea a mers toata iarna la minim,dar nu la pret!De ce?
s_ellia25 spune:
sa incerc eu sa iti raspund?pentru ca asa e la noi..bataie de joc..de asta.. ca nu exista nici macar putin respect fata de noi ca fiinte umane..o sa mai dureze munt si bine pana o sa se schimbe asta..
CorinaDani spune:
oarecum stiintific : pentru ca puterea calorica a gazelor este "ajustata" de furnizor ! practic este modificata compozitia gazului, astfel incat procentul de gaz scade in detrimentul altor compusi (aer, mercaptan si ce-o mai fi pe acolo)
sa va mai spun ca firmele care exploateaza zacamintele de gaz vand gazul catre GDF la un pret/mc de 10 ori mai mic decat cel pe care il platim noi pe factura ?!?
si, de cand cu noua formula de calcul prin care mc este transformat in kwh, coeficientul care se aplica difera de la un oras la altul, de la o zona a tarii la alta, asadar nu peste tot in tara asta gazul are aceeasi compozitie si aceeasi putere calorica...
traim in romania, asta e...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica De ce sunt eu pagubita si concetatenii mei la fel, de banditii de la GDF SUEZ,adica firma care ma pune sa platesc facturi de groaza si gazul mi-l dau cum stiu ei? De ce nu mi se ofera o ALTERNATIVA, adica sansa sa aleg alt furnizor? M-au somat in stil mafiot sa semnez un contract, adica de ce?Pt. ce? De ce statul nu-mi ofera posibilitatea de a alege ? |
Pentru ca e monopol privatizat in perioada de preaderare la schimb cu sprijinul politic, pentru ca interesul cetateanului e reprezentat de o agentie corupta si dezorganizata. Pentru ca statul roman a aprobat un mod de calcul care te duce pe tine, cetatean in imposibilitatea de a contesta si demonstra frauda. Si pentru ca e un produs din gama celor la care nu te poti apara singur de abuzurile furnizorului, iar statul e .... unde e ?
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui b.nica Poate cineva sa-mi explice,logic,stiintific, de ce dureaza mai mult timp ca sa imi fac o cafea sau sa gatesc iarna decat vara? Am cumparat fierbator,am cumparat cuptor electric, numai ca sa nu ma mai enervez cu aragazul! De ce sunt eu pagubita si concetatenii mei la fel, de banditii de la GDF SUEZ,adica firma care ma pune sa platesc facturi de groaza si gazul mi-l dau cum stiu ei? De ce nu mi se ofera o ALTERNATIVA, adica sansa sa aleg alt furnizor? M-au somat in stil mafiot sa semnez un contract, adica de ce?Pt. ce? De ce statul nu-mi ofera posibilitatea de a alege ? |
Si noi plateam niste sume exorbitante in anii din urma- in luna ianuarie anul trecut (si a fost un an cu o iarna mai blanda decat cea de anul asta) am platit pe o singura luna suma de 960 de lei (9 mil si 600 de mii) Era enorm, ca nu stau la vila!! si aveam si casa izolata termic. Asa ca am schimbat pe rand: centrala, caloriferele care erau din generatie veche, contorul de gaz... Anul asta in conditiile in care am avut o caldura in casa de dormeam dezveliti, am platit tot in luna ianuarie 420 de lei... Deci se poate mai ieftin, trebuie localizata problema.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
CorinaDani spune:
alternative sunt putine : treci pe curent electric,folosesti gaz imbuteliat (calitate net superioara, aceeasi cantitate de apa este fiarta de 3-4 ori mai rapid folosind gazul din butelie fata de gazul din retea).
insa, asa cum este "monopol" la gaze, tot asa este si la curentul electric, si la apa potabila (mai ales daca locuiesti la oras, in bloc)....
a, si pentru ca te intrebai de ce suntem pagubiti ? pai cum ar mai fi putut altfel ca cei de la GDF (fostul Distrigaz) sa-si traga sedii ultramoderne, masini de serviciu din categoria lux, salarii pe masura, etc. ? voi stiti ce baze de tratament si odihna "pentru salariati" are acest furnizor ?!? ultramoderne, cu circuit inchis, doar pentru VIP-uri si pilele celor din conducere...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
elyda spune:
Problema asta este si la Pitesti.Gazele nu au putere calorica, stau cu cate o oala pe foc 3-4 ore sa fac o ciorba.Chiar duminica m-am enervat ca am stat cu un pui in cuptor 3 ore. Ce se intampla este furt, platim ceva si ni se ofera aer.Au mai facut si facturile de acum din care nu cred ca inteleg prea multi ce si cat platesc.Profita de faptul ca nu poti sa te multi la alt distribuitor, dar mie mi se pare ca profita de asta pentru a insela populatia.Daca eu platesc sa cumpar ceva de calitate si tu vanzator imi aduci ceva de calitate inferioara , nu se cheama ca m-ai inselat?Protectia consumatorului ar trebui sa faca ceva.
Dana
Guestus spune:
Da poti sa iei gaze din alta parte...sau cum vreti voi alt distribuitor?
Probabil ca in loc de un debit de X m3 /h aveti mai putin si d"aia dureaza mai mult ciorba sa fie gata. E iarna...frig...consum mare in europa...blabla.
Aia la gaze ce zic..de ce nu-i intrebati?
elyda spune:
citat din mesajul lui Guestus Da poti sa iei gaze din alta parte...sau cum vreti voi alt distribuitor? Probabil ca in loc de un debit de X m3 /h aveti mai putin si d"aia dureaza mai mult ciorba sa fie gata. E iarna...frig...consum mare in europa...blabla. Aia la gaze ce zic..de ce nu-i intrebati? |
Nu despre debit este vorba, ci despre puterea calorica a gazelor, din cauza amestecului pe care il fac ei .Stai cu vasul pe foc, flacara este mare , dar apa abia se incalzeste.Am sunat si au zis ca nu este nici o problema, ca ei nu au mai avut plangeri legat de asta, in timp ce toti cei pe care i-am intrebat spun ca si ei au probleme si unii au spus ca si ei au sunat sa spuna.De ce sa nu se incaseze bani pe aer daca la noi se poate?
Dana