Crestinismul si evolutia spirituala 2
Raspunsuri - Pagina 8
Katya spune:
Buna dimineata,fetelor!
Draga Iasmin,multumim pt materiale si pt bibliografie,cit despre gestul tau da a trimite ceva catre diaspora,multumim inca o data pt intentia ta frumoasa,dar cred ca bibliografia e suficienta,avem si noi familii si prieteni in tara,le putem indica ce sa cumpere si posta catre incoace nu-i o avere(desi nici putin nu e,dar e reducere daca se trimit tiparituri,bravo postei romane,ceea ce nu e cazul celei canadiene la acest aspect de ex),te pupam!
Ei,daca n-o fi lunga povestea cu mos Gheorghe...cind oi avea timp...
mamabear spune:
Buna fetelor! Miroase a primavara, nu-i asa?
Ma gandeam ca smerenia inseamna, printre altele taierea voii proprii, si ascultarea , fata de Dumnezeu, dar pana la El, fata de altii, increderea deplina in duhovnic, ascultarea fata de sot...
Ia spuneti fetelor, voi ascultati de duhovnici 100%, dar de soti?
Astept raspunsurile voastre! Am sa spun si eu, despre mine, dar mai incolo, ca-s atacata de micii mei "teroristi".
crinuta spune:
Abia am ajuns acasa.
Fetelor, eu duhovnic nu am inca, iar de sot ascult doar daca consider eu ca e bine ce spune el. In ceea ce priveste spiritualitatea gandim diferit, deci sub nici o forma nu-l ascult din acest punct de vedere, deci la religie nu fac rabat pt nici o persoana din lume.
El stie, si respecta asta.
Eu de regula fac cam ce vreau, il anunt dupa :). Bine, cum nu e in tara nu e problema, dar si cand e, e la fel.
Sunt o fire independenta, am spirit de initiativa, si nu sunt genul de femeie care pt orice hotarare pun mana pe telefon si il intreb. De regula decid singura si decid bine, iar el nu s-a plans vreodata, din contra, ii place ca ma descurc.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Buna fetelor! Miroase a primavara, nu-i asa? Ma gandeam ca smerenia inseamna, printre altele taierea voii proprii, si ascultarea , fata de Dumnezeu, dar pana la El, fata de altii, increderea deplina in duhovnic, ascultarea fata de sot... Ia spuneti fetelor, voi ascultati de duhovnici 100%, dar de soti? Astept raspunsurile voastre! Am sa spun si eu, despre mine, dar mai incolo, ca-s atacata de micii mei "teroristi". |
Gandesti foarte bine. Asta spune si Isus, sa uitam de noi.
Acum beau o cafea si ma apuc sa citesc in liniste ce ati scris zilele astea.
Aseara dupa ce mi-am terminat treaba, era tarziu, insa, nu m-am putut culca pana nu am mai citit din " Cand Dumnezeu vorbeste inimii"..., si chiar reiese ca trebuie sa facem eforturi sa IL auzim, ne spune cum sa facem asta.
Eu am atatea hotarari importante de luat, si nu stiu ce sa fac, si EL intarzie cu raspunsul, iar asta ma termina..., insa, incerc sa am rabdare, again and again...
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Si de la parintele Paisie Aghioratul citire: Noi adunam virtutile una dupa alta dar nu sunt decat zerouri si raman zerouri fara Dumnezeu. Dumnezeu pune cifra (unu, doi samd) in fata zerourilor noastre si le da un sens, le inmulteste, le multiplica si din nimic face mult si da sens tuturor eforturilor noastre. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Mare dreptate ai!
Crinuta si minunea ei
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui Katya Buna dimineata,fetelor! Draga Iasmin,multumim pt materiale si pt bibliografie,cit despre gestul tau da a trimite ceva catre diaspora,multumim inca o data pt intentia ta frumoasa,dar cred ca bibliografia e suficienta,avem si noi familii si prieteni in tara,le putem indica ce sa cumpere si posta catre incoace nu-i o avere(desi nici putin nu e,dar e reducere daca se trimit tiparituri,bravo postei romane,ceea ce nu e cazul celei canadiene la acest aspect de ex),te pupam! Ei,daca n-o fi lunga povestea cu mos Gheorghe...cind oi avea timp... |
Katya, daca am dat cumva de inteles ceva gresit, iarta-ma. Departe de mine ideea de a jigni cumva pe cineva. Stii, la noi se considera un dar duhovnicesc sa cumperi si sa dai o carte. Noi am primit in dar o multim de astfel de carti, nu mi-am pus niciodata problema ca pot ofensa pe cineva asa. Daca a parut asa iarta-ma, te rog.
Mamabear, e un pic cu dus si intors ascultarea fata de barbat. Mai intai de toate trebuie ca sa asculti de duhovnic si apoi de el. Apoi, trebuie ca si el sa fie in acelasi duh ca si femeia. In sensul ca sa fie omul lui Dumnezeu, ca sa ai de cine asculta. Daca el nu merge la biserica, nu are credinta, nu arata dragoste, de ce sa asculte femeia. Adica sunt amandoi uniti si trupeste dar si in duh, ei sunt uniti (la noi crestinii) in Hristos. Deci fac ascultare de Hristos. Daca el asculta de Hristos, cred ca poate femeia sa faca ascultare de barbat. Iar daca nu, daca barbatul e cu duhul lumesc (bautura, petreceri, etc) de cine sa asculte ea? Si apoi, din scrierile multor parinti eu am inteles ca ridica femeia la egalitate cu barbatul, el este cap femeii in sensul de a o ocroti si iubi. Desigur daca sotul iubeste sotia nespus si lupta pentru familie si pentru casa, de ce dar sa nu il asculte sotia. Deci depinde de multe aspecte.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Draga Iasmin,dar iarta-ma tu,stai sa mai citesc o data,ca parca nu vad bine,cum am putut sa las sa se inteleaga ca ai jignit pe cineva,stai sa-mi mai citesc si mesajul meu.
Da,l-am recitit si acuma imi dau seama ca poate a parut ca ma simt jignita de dar,dar Doamne fereste,dimpotriva,eu ma simteam coplesita de generozitate si am zis sa te scutesc de efortul gestului,imi pare tare tare rau ca te-am suparat!Si-mi pare rau ca am mai si vorbit in numele celorlalte,sa ma iertati cu toatele!
Sa-mi fie invatatura de minte sa mai scriu dimineata la cafea,cu ochii cirpiti de somn,cum sa ne-mpacam?Nu mai scriu nimic pina nu-mi zici ca ma ierti,draga Iasmin,hai ca astept,sa stii!Iarta-ma inca o data!
crinuta spune:
Katya, cum e vremea la voi? Cum stati cu zapada?
Crinuta si minunea ei
Iasmin08 spune:
Katya, nici nu incape vorba de iertare. Eu va iubesc multe pe toate, nicicum nu vreau sa supar pe cineva. Desigur ca nu sunt suparata, doar ca zilele astea sunt un pic mai stresata. (Asa is io in post). Mi s-a parut ca te-am ofensat cumva si nu stiam pe ce maneca sa scot camasa.
Intinde mainile sa te imbratisez si sa te pup. Uite, gata a trecut A fost numai o ispita
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
citat din mesajul lui Katya Draga Iasmin,dar iarta-ma tu,stai sa mai citesc o data,ca parca nu vad bine,cum am putut sa las sa se inteleaga ca ai jignit pe cineva,stai sa-mi mai citesc si mesajul meu. Da,l-am recitit si acuma imi dau seama ca poate a parut ca ma simt jignita de dar,dar Doamne fereste,dimpotriva,eu ma simteam coplesita de generozitate si am zis sa te scutesc de efortul gestului,imi pare tare tare rau ca te-am suparat!Si-mi pare rau ca am mai si vorbit in numele celorlalte,sa ma iertati cu toatele! Sa-mi fie invatatura de minte sa mai scriu dimineata la cafea,cu ochii cirpiti de somn,cum sa ne-mpacam?Nu mai scriu nimic pina nu-mi zici ca ma ierti,draga Iasmin,hai ca astept,sa stii!Iarta-ma inca o data! |
Of, of Katya scumpa, tuturor ni se intampla sa scriem ceva si sa sune altceva decat ce se vroia. Am patit-o si eu, e normal.
Crinuta si minunea ei