Psiholog copii
Raspunsuri - Pagina 4

jozsaerika spune:
sunt si eu curioasa ce ti-a spus psihologul
aici am si io o dilema ca m-as duce la psiholog sa ne consilieze si pe noi pt una sau alta dar intrebarea e daca dau de unul bun sau (ne) bun ???
am avut si eu o problema cu baiatul legat de kk...stiu exact ce i-a declansat aceasta problema si abordarea mea a fost diferita
dupa ce am incercat si eu diverse (el nu accepta nici macar pampers facea direct in chilotei ) am zis asta este Norbert baia este acolo, Wc este acolo acolo ai si olita daca asta vrei ba mai mult iti aduc olita la desene daca asa vrei dar eu nu te mai stresez cu facutul de kk daca ai facut in chilotei sa vii sa imi spui si spalam ca si cum nimic nu s-a intamplat
...nici macar nu am facut nici o remarca ca te vad ca ti-ar trebui totusi acolo e baia etc....si cam in 2 luni asa a inceput sa mearga la wc ....mai avem si in ziua de azi probleme ca eventual mai strange adika nu merge la timp pt ca zice el nu isi poate intrerupe jocul
si evident ca exista o cauza (problema)psihologica de ce se simte el in acest fel ...trebuie sa cautati sa o identificati si sa o rezolvati...chiar daca voua aparent vi se pare totul in regula
am scris cam aiurea sper sa se inteleaga
Erika

andre_ea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisi_ella Si i-am zis ca e rusine sa faca pe el la varsta asta....am gresit aici? Pai in iulie face 5 ani... |
Si eu zic ca ai gresit aici. O fi adevarat ca "e rusine", dar nu trebuie sa-i spui lui asa. Deasemenea, nu e deloc bine sa-l compari cu colegii lui. Iti dai seama ca el isi spune ca propria lui mama il apreciaza mai mult pe x pentru ca face kk la wc. Nu-l ajuta cu nimic comparatia asta, si nici sa-i spui ca rad copiii de el.
Si eu am avut problema asta cu Tudor, dar la o varsta mai frageda.
Parerea mea este sa te comporti ca si cand ar fi normal. Sa-i spui de fiecare data ca ar fi mai bine sa faca la wc, dar daca nu vrea sa nu insisti, sa-i pui pamersul si sa nu faci comentarii negative asupra faptului. Eventual poti incerca smulgi promisiuni ca data viitoare va face la wc, chiar cum spune kita sa-i promiti o jucarie f. interesanta, sau ce recompensa crezi ca merge. Poate nu e cel mai educativ, dar e mai bine decat comentariile negative care nu ar trebui sa existe la voi.
Erika, suna bine si metoda ta, dar copilul tau macar facea kk, chiar daca in chilotel. Baietelul Ellei cere in mod deosebit pampers si se constipa daca nu i se da (exact asa am patit si eu cu Tudor).
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David

Nix spune:
Draga Pisi_ella,
nu stiu daca ai gasit un psiholog sau inca mai cauti.. daca mai ai nevoie, da-mi un mesaj si iti pot recomanda pe cineva.
In cateva cuvinte, ca am frunzarit putin ce s-a scris pana acum: te-as intreba, de ce vrei sa te grabesti sa scapati de pampersi neaparat acum?! (da este maricel, dar care-i graba, aveti vreun deadline?!) poate suna prea simplist, dar incearca sa te relaxezi tu in legatura cu acest subiect, si vei vedea ca si Matei va fi mai relaxat si mai dispus sa incerce ce ii propui tu DAR doar atunci cand va fi el pregatit. Poate ca in momentul de fata pampersii au un rol important in viata lui (care este asta, il descoperi cel mai bine cu ajutorul unui psiholog) si atunci este de inteles de ce nu vrea sa renunte la ei cu una cu doua.
Ma rog sunt multe de spus, daca vrei putem vorbi mai mult pe ym.
Mult succes!

pisi_ella spune:
Fetelor, va multumesc la toate pt tot. Am lasat-o balta cu psihologu', caci am intrat intr-o perioada ffff naspa dpdv financiar...
Sper sa treaca cat mai repede.
Am lasat-o balta si cu insistentele, deocamdata...Revin cu amanunte.

pisi_ella spune:
Mersi mult de sfaturi . Te voi contacta. Te pup!
Citat: |
citat din mesajul lui Nix Draga Pisi_ella, nu stiu daca ai gasit un psiholog sau inca mai cauti.. daca mai ai nevoie, da-mi un mesaj si iti pot recomanda pe cineva. In cateva cuvinte, ca am frunzarit putin ce s-a scris pana acum: te-as intreba, de ce vrei sa te grabesti sa scapati de pampersi neaparat acum?! (da este maricel, dar care-i graba, aveti vreun deadline?!) poate suna prea simplist, dar incearca sa te relaxezi tu in legatura cu acest subiect, si vei vedea ca si Matei va fi mai relaxat si mai dispus sa incerce ce ii propui tu DAR doar atunci cand va fi el pregatit. Poate ca in momentul de fata pampersii au un rol important in viata lui (care este asta, il descoperi cel mai bine cu ajutorul unui psiholog) si atunci este de inteles de ce nu vrea sa renunte la ei cu una cu doua. Ma rog sunt multe de spus, daca vrei putem vorbi mai mult pe ym. Mult succes! One day your life will flash before your eyes. Make sure its worth watching. www.psihologiafamiliei.ro |

crinuta spune:
Exista aici pe forum psiholog pentru copii?
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy