Explicatia pe care am gasit-o eu intr-o carte este ca somnul pe burta este mult mai profund si de asta creste riscul opririi respiratiei.
Totusi am citit si despre bebelusi care au murit de SIDS desi dormeau pe spate, dar mult mai multi dormeau, intr-adedevar, pe burta
Dr. Sears spune in cartea lui ca un factor care poate previni SIDS ar putea fi co-sleepingul. Respiratia mamei actioneaza ca un trigger asupra copilului si in momentul in care acesta "uita" sa mai respire, respiratia mamei ii "aduce aminte" sa respire".
La noi nu a mers co-sleepingul, copilul pur si simplu nu putea sa doarma cu mine in pat, nu i-a placut niciodata.
E ca atunci cand copilul plange f puternic si uita sa respire, nu stiu dc vi s-a intamplat, mie da, a avut un acces f puternic de plans si s-a invinetit la fata si pur si simplu a uitat sa mai respire, totul s-a intamplat brusc, in maxim un minut, eram cu el in brate. I-am suflat brusc in fata si si-a revenit. Din aceasta cauza copilul meu a dormit cu noi in camera de cand s-a nascut, si tot din aceasta cauza (si nu numai) personal sunt total impotriva si nu l-am lasat niciodata sa planga (ma refer la sfaturile binevoitoare din jur de a-ti lasa copilul sa planga cate o ora pana adoarme singur, etc).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator