Cum scap de mucegai ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din cate spui tu (tencuiala umeda, care sta sa cada) este mai mult decat o problema de ventilatie. Adica exista o cantitate mare de apa care uda peretele si asta nu trece cu nici o solutie, ci cu inlaturarea sursei de apa.
La vara, cand peretele este uscat dai jos tencuiala afectata (din care nu mai iese mucegaiul), tratezi zona si apoi pui polistiren, la interior. Da, peretele nu respira prin polistiren, dar nici mucegai nu face, pentru ca nu tencuiala va lua contact si cu exteriorul si cu interiorul, ci bariera termica se muta la suprafata polistirenului, care nu transmite caldura din interior la tencuiala rece, ca sa condenseze.
Incearca sa identifici de unde curge apa (de pe geam?) si opreste-o.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Rufus,pot sa te contrazic un pic?:)Nu te superi da?
Am eu tavan fals in baie(pus de fostii proprietari,ca mie nu mi-ar fi dat prin cap sa pun acolo tavan fals) si se face mucegai.Mi-e ca de la atatea solutii o sa se duca naibii tavanul ala.
Eu folosesc o solutie antimucegai,luata din carrefour.Nu am decat in baie si a aparut iarna asta,in vara era ok.
Insa e doar o chestie de moment,ca reapare iar.

Cand am zugravit,izolat ap pe interior(ca pe exterior a zis administratorul ca facem cu primaria,doar k intre timp a picat)am dat cu un maclavais negru.La noi s-a dat totul pana la placa jos,s-au incarcat peretii,s-au dat cu multe maclavaisuri si apoi au izolat si zugravit.Am un copil care face urat la mucegai si am batut toba la meseriasi pe chestia asta atunci cand ne-am mutat.Numai ca,tavanul ala din baie nu a fost schimbat si eu habar nu aveam k am tavan fals si in baie.

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri .

Rufus cred ca are dreptate , apa provine mai mult ac sigur de la ploi de la zapada , blocul fiind vechi cred ca se prelinger probabil si de pe acoperisul blocului , stau la etj 7/7 .Se zvonea ca si aici va izola extetrior primaria dar cine stie cand .

Am inteles ca ploistirenul verde este mai bun si ca trebuie pusa si o folie termica .. asta din ce am cautat pe "goagle " vb lui " care este "...

Leditia, cred ca tavanul fals este cu totul altceva fata de izolarea cu polistiren.

O zi buna!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Rufus,pot sa te contrazic un pic?:)Nu te superi da?

Pe tine, nu
Mai ales ca nu stiu unde m-ai contrazis.
Tavanul tau fals e din gipscarton si nu are nici un rol de izolare. Probabil ca in spatele lui se formeaza condens, care uda gipscartonul.
Daca plafonul fals nu-i din gipscarton si e din polistiren, atunci exista o alta sursa de umezeala, pentru ca tavanul nu-i rece decat daca stai la ultimul etaj, dar si acolo terasa-i izolata.
Eu totusi cred ca plafonul tau e din gipscarton. Asa e?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui daniela_daneza

Rufus cred ca are dreptate , apa provine mai mult ac sigur de la ploi de la zapada , blocul fiind vechi cred ca se prelinger probabil si de pe acoperisul blocului , stau la etj 7/7 .Se zvonea ca si aici va izola extetrior primaria dar cine stie cand .

Am inteles ca ploistirenul verde este mai bun si ca trebuie pusa si o folie termica .. asta din ce am cautat pe "goagle " vb lui " care este "...

Nu exista o diferentiere a polistirenului pe culori (dpdv calitativ); cred ca-l confunzi cu gipscartonul verde, rezistent la umezeala.
Pentru fatade nu se pun folii (ma rog, se poate pune orice, teoretic, uzual nu), foliile anticondens si cele reflex se pun la acoperisuri sau terase.

Mergi la inceput

Rufus,sincer nu stiu din ce este plafonul,ca nu eu l-am pus.Cand am facut apartamentul ni se dadea o lista si al meu mergea cu unul din mesteri si cumpara.Stiu sa fac diferenta intre gipscarton si polistiren doar daca le vad:)))),asa sub un strat de lavabila nu-mi dau seama.Si e posibil sa fie de la umezeala pt ca stau la 9 din 9.Am fugit eu de ultimul etaj,insa ce sa-i faci,mai face omul si compromisuri..pana la urma vad marea de la geam si-mi mai trec nervii:)))
Primavara asta vrem sa facem hidroizolatia,crezi ca n-o sa mai fie mucegai in baie ?(e singurul loc unde apare in tot apartamentul)
Mai adaug ceva si gata,nu stiu daca are importanta etajul,pt ca inainte am stat intr-o garsoniera la et 2 si balconul era plin de mucegai,desi era inchis,la baie la fel..si spre plecare incepuse si la bucatarie.Singura incapere unde nu era mucegai ,era camera..Acolo chiar nu stiu cum de se facea,mai ales ca batea soarele de dim pana seara.
Aici,in ap asta,banuiesc ca ori e de la hidroizolatie,o infiltratie ceva..ori e de la aburii care se fac in baie seara de seara cand ii fac baie lui David.:)
Salutari Torei.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui daniela_daneza

Nu exista o diferentiere a polistirenului pe culori (dpdv calitativ); cred ca-l confunzi cu gipscartonul verde, rezistent la umezeala.
Pentru fatade nu se pun folii (ma rog, se poate pune orice, teoretic, uzual nu), foliile anticondens si cele reflex se pun la acoperisuri sau terase.

Polistirenul ala verde se numeste extrudat[tehnica prin care a fost obtinut, cred], cel alb e expandat. Dar mai exista si roz si galben. Noi avem pus verde pe jos, pe terase. La exterior am placat cu sticla celulara.
Gasesti mai multe info pe soft-pedia.

"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

flower,noi am izolat cu din ala verde.Pana la urma care e mai bun?Ca informatie pt viitor.:)

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

noi am folosit sticla celulara pt exterior
http://www.foamglas.co.uk/building/products/
http://www.gomelglass.com/en/catalogue/foam-glass/

Intre extrudat/expandat o discutie aici
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t65261.html

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=27549&st=0

"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamibiutza spune:

Cat timp a fost foarte frig afara nu le-am lasat nici eu toata ziua (sotul ar fi vrut ) ... doar dimineata larg deschise dupa ce pleca piti la gradi
acum cand sunt 8-9 grade peste zi, merge lasat rabatat si toata ziua daca nu esti acasa...(e adevarat ca asta depinde si de alti factori, ca daca stai la parter nu e prea indicat)
diferenta de temperatura a fost de 1,5 grade... adica: 25 grade cu geamul inchis, 23,5 grade cu el intredeschis pe parcursul intregii zile...
daca stai tot timpul acasa si cu 3 copii e mai greu pe timp de iarna... singura solutie e sa aeristesti camerele pe rand

Citat:
citat din mesajul lui petrean

mamibiutza..si cum vezi tu deschiderea geamurilor intr-un apartament cu 3 copii..non-stop pe timp de iarna?La mine nu se usuca haine in casa, nu se gateste(nu in casa..ci in debara..ca acolo am aragazul)..si nu am plante

Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Vizitati magazinul

Mamibiutza si bb Nora (3 mai 2007)

Mergi la inceput