probleme post natale,caut sustinere

probleme post natale,caut sustinere | Autor: pusok19

Link direct la acest mesaj

nu stiu ce se intimpla in capul meu mii greu nu am ocupatie doar copilul simt ca si sotului nui mai este interesant cu mine,nu avem teme de discutii ,mii incomod sa discut asta cu prietenii care sau cam rarit dupa nasterea copilului.voi cum va descurcati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Da niste detalii: cati ani are puiul tau? Tu nu-l scoti deloc la aer, nu te intalnesti cu nici o alta mamica prin zona? Alte prietene? Nu iesi niciodata numai cu sotul sau cu grupul: la restaurant, film, teatru? Cu viata sexula cum mai stati?
Tu inainte de copil ce ocupatie aveai/profesie? Nu exista posibilitatea sa mai faci niste studii in plus?

Exemplu meu: cu bb de 2 luni am mers la restaurant (nefumatori), o groaza de iesiri numai in 3 (ne urcam in masina si ajungem pe unde ne duce mintea), stau acasa, dar intre timp am mai invatat si dat niste examene pe partea profesionala. Cu sotul, s-a rezolvat si la mine dupa ce am trecut de partea mai grea (lohii, inceputul alaptatului). Sexul, chiar daca numai este atat de des, este de calitate si este asteptat de amandoi in aceeasi masura! Mai am de lucrat la partea in care eu redevin femeie (nu doar mama), insa incet, incet lucrurile sunt pe calea cea buna (un suvitat, mani/pedichiura, o noua garderoba de primavara).

Si iesi, iesiti cat mai mult! Noi in fiecare sfarsit de saptamana mergem in vizite, primim vizite, ne plimbam prin oras/imprejurimi, ne inconjuram de oameni.Face super bine la psihic sa socializezi, sa nu te izolezi de lume!

Suuces!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cauta niste prieteni cu copii, daca gasesti de varsta apropiata (a copiilor) e pefect - veti avea subiecte comune de discutie, copiii, cand sunt mai marisori se vor juca impreuna. Prietenii ca re nu au copii nu inteleg ca "ai intrat la stapan" si programul vostru e dictat de cel mic.
Nu ai pe nimeni sa te ajute? Sa stea macar 2-3 ore cu bb sa pti sa iesi si tu putin, sa te intalnesti cu vre-o prietena la un suc, sau chiar sa iesi cu sotul la restaurant, plimbare, film...ce va place voua...
Dupa ce am nascut am cultivat prieteni cu copii, intre timp am mai facut cu totii si al doi-lea bb si cand plecam in concedii...sa te tii sanius pe grupe de varsta. Cei mari (au 7-8 ani) pleaca cu saniile mari din varful partiei iar cei mici (4 ani) se joaca "ca pinguinii" la baza partiei. Sau daca mergem la bazin - cei mari vor la toboganul mare sau sa faca sarituri de la platforma. Cei mici isi pun manecutele si sar de marginea piscinei.
Sotii se simt parasiti, uneori, dupa aparitia copilului. Daca pana acum el era primul in gandurile tale, acum a cazut pe locul doi si nu-i e foarte comod. Cu putin ajutor...va intelege si accepta ca fiecare are parte de altfel de iubire si nu se poate compara iubirea de sot cu cea pt bb.
Incearca sa-ti acorzi tie putin timp si sa faci ceva pentru tine, iar daca tu vei fi multumita de tine, sigura pe tine...totul va fi mult mai usor.

Mergi la inceput