bebe se loveste peste cap!

bebe se loveste peste cap! | Autor: alice@nicky

Link direct la acest mesaj

Buna!
sunt Alice si am un bebe de 10 luni care isi da peste capusor cu palmele!!
Nu il bat, a vazut la alt copil acum o luna si de atunci tot isi da peste cap intruna!
Nu mai stiu ce sa fac, se opreste din joaca , se uita la mine si se loveste cu ambele palmute peste capusor!
Vrea atentie sau ce?Am incercat sa ii dau peste manuta, sa il cert, sa vorbesc cu el, nimic!Cand nu ii convine ceva isi da cu palmele peste capusor!
Va rog, sfatuiti-ma,ce pot face?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu zic sa nu-l mai certi si cu atat mai putin sa ii dai peste manuta. Ca mai apoi e inutil sa te intrebi de ce se loveste si el la randul lui sau ar lovi pe altcineva !
Distrage-i atentia, arata-i zornaitoarele preferate, canta-i, ia-l in brate si dansati - cu varianta asta ii tii manutele ocupate intr-un mod atat de placut .
Cred ca bb al tau a descoperit ceva ce nu stia pana acum si poate i se pare chiar amuzant ceea ce face. Ocupa-i tu timpul intr-un mod mai placut si sigur va uita.

Si nu in ultimul rand, bine ai venit pe www.desprecopii.com . Aici gasesti clubul mamicilor cu bbi care au varsta voastra

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

E o etapa "normala" in dezvoltarea unor copii (pt ca nu toti fac asta), in nici un caz nu trebuie sa il lovesti pt asta!!

Si baietelul meu a avut o etapa in care se lovea cu palmele peste urechi (ca apoi sa ne dam seama ca are infectie la urechi si il durea), apoi o perioada in care se lovea cu capul de obiecte sau pereti, apoi una in care ma lovea cu capul in gura....a durat cam o luna, perioada care a coincis cu inceputul mersului la cresa, probabil f frustranta pt el despartirea de mine, nu vorbeste inca, era singura lui modalitate de a-si exprima supararea.

In nici un caz nu lovesti un copilas de 10 luni peste manuta, doar pt atata lucru, ce faci? te deranjeaza ca el se loveste peste cap si tu il lovesti peste manuta???

Eventual dc te deranjeaza atat de mult incearca sa ii distragi atentia, dar din experienta personala la noi nu a mers, l-am lasat in pace desi pt mine era f frustrant sa il vad cum se loveste si in scurt timp a uitat de "distractia" asta

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

Eu,ca si celelalte mamici te sfatuiesc sa nu-l mai certi si sa nu-l mai lovesti peste manute.Nu cred ca ai vreo sansa de izbanda in felul asta.Incearca sa-i distragi atentia cu altceva in momentul ala si tot in acel moment incearca sa-l inveti sa faca altceva cu manutele...spre ex "bravo" sau "papa".Probabil ca e ceva nou pentru el.E la varsta cand imita orice,din aceasta cauza este foarte important mediul din jurul lui.Bebele meu are 8 luni jumate si imita aproape tot ce vede si i se pare lui interesant.Am ajund la medic cu el pt ca...tusea si de fapt am constatat ca ma imita pe mine pt ca intr-o zi cand eram la ora de joaca ma faceam ca tusesc si el se amuza teribil.Te invit aici unde vei gasi mamici de 2009 cu care poti face schimb de sfaturi,pareri si opinii.Si....lasa brotacelul in pace ca va creste si ii voi spune eu ce-i faceai cand era mic

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
DANA mamica fericita de botos Denis Andrei - 09.06.09 a se citi de la coada la cap

pozitii de somn

inainte / dupa

1zi 2 sapt 1 luna 2 luni 3 luni4 luni5 luni6 luni7 luni8 luni

Mergi la inceput