Lectia de zoologie - Capusa umana

Lectia de zoologie - Capusa umana | Autor: dinubebe

Link direct la acest mesaj

Capusa ma sperie si ma ingrozeste. Atat de mica incat sa nu o observi, dar atat de primejdioasa.
Desi m-am ferit si m-am temut intotdeauna de ea, timp de peste 10 ani am carat dupa mine, lipita strans de gatul meu, cu dintii inclestati in jugulara, o varietate mutanta a acestei insecte, mult mai periculoasa si mai perfida, capusa umana:
O fiinta in aparenta inocenta si fragila, de cele mai multe ori incadrandu-se perfect in tiparul "victimei";
Mereu ranita si nedreptatita, nefericita mereu si luand mereu cele mai proaste decizii, dar intotdeauna incapatanata si refuzand sa urmeze sfaturile altora.
Ajunsesem sa impartim ore, zile, ani lungi din viata, eu ascultand-o, ea plangandu-se, eu mangaind-o si consoland-o, ea in continuare plangandu-se pentru lipsa ei de sansa, eu sfatuind-o, iar ea actionand sub imperiul propriilor impulsuri.
Nu stiu de ce nu am avut niciodata taria sa ma scutur de ea, sa o smulg de pe mine inainte sa ma sece de tot, cert este ca pe masura ce trecea timpul se considera tot mai indreptatita sa imi invadeze viata si casa. Daca nu ne vedeam intr-o zi, ma suna oricum si ma "capusa" in conversatii lungi si epuizante, analizand ore in sir detaliile cele mai marunte ale vietii ei: discutii cu alte persoane, episoade cu copilul ei acasa, episoade cu copilul la gradinita, episoade cu educatoarele, episoade cu mamele altor copii la gradinita, discutii la serviciu cu seful, clientii, sau angajatii, discutii acasa cu postasul, vecina de la 1, vecina de la parter care are caine, mama, tata, fratele, cumnata etc.
Atunci cand simtea ca bat in retragere si ca sunt pe cale sa mai raresc vizitele si conversatiile intre noi, isi activa modul "misericordia", plasand imediat un episod dramatic, care necesita o urgenta si indelungata interventie din partea mea. Experienta ei de viata consta dintr-un sir lung de nefericiri, care, in cei peste 10 ani de cand ne cunoastem s-au tot inmultit: un iubit din facultate, reprezentand marea iubire a vietii ei, care nu a cerut-o niciodata in casatorie, dar cu care se mai vede si mai "socializeaza" si acum, el devenind intre timp sotul altei femei si tatal copilului acelei femei; un sir lung de joburi lipsite de satisfactii, toate cu sefi absurzi si lipsiti de intelegere, cu colegi limitati si nesimtiti; un sir lung de relatii, toate esuate din pricina unor alinieri astrale complet nefavorabile - ba o fosta sotie betiva si amenintand cu suicidul, ba o mama suferind spontan o criza de bila, astm, hipotiroidie, hipertensiune, lumbago si altele, ba un copil intr-un episod rebel, o intreaga gama de intamplari imposibil de prevazut care se gaseau sa aiba loc in cele mai nepotrivite momente si anulau intr-o secunda orice intentie pentru vreun angajament de lunga durata;
Pana si cea mai mare realizare a vietii ei, un copil foarte reusit de altfel, a fost rezultatul unei alte alegeri neinspirate: un barbat care s-a dovedit total lipsit de simtul raspunderii si care nu a mai reusit niciodata sa-si faca drum pentru a-si cunoaste si recunoaste faptic si scriptic copilul.
Cum ar fi fost o adevarata cruzime sa intorci spatele unui om atat de chinuit de atata nefericire, ani la randul m-am lasat parazitata de capusa mea cu chip de om.
Toata povestea s-a incheiat intr-un fel complet surprinzator si neasteptat, capusa mea a decis intr-o buna zi, fara nici o explicatie si fara nici un avertisment, sa coboare de pe mine si sa ma elibereze definitiv. Nici astazi nu stiu ce s-a intamplat. A disparut brusc din viata mea cu toate nefericirile ei, cu toate telefoanele si dramele ei zilnice si o buna perioada nici macar nu a mai raspuns la telefon.
Cand un om cu care ai impartit peste 10 ani din viata dispare brusc, incerci tot posibilul sa afli ce se petrece si cauti sa afli motivele in primul rand de la sursa.
Ce sa intelegi, insa, din acest raspuns ? "Nu s-a intamplat nimic."

O amica mi-a sugerat ca si-a gasit o noua victima cu sange mai proaspat.

Voi ati cunoscut asa ceva?

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ciudata, si interesanta povestea/descrierea ta. Dar, nu pricep: acum ai scapat si, totusi, regreti in loc sa zici merci?

Hobby

www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank"> .... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Nu, nu cred ca regreta... e doar contrariata? Right?

Am avut si eu una de-asta... Fosta colega de liceu pe care am facut greseala sa mi-o apropii intr-un moment cand mi se parea ca este cea mai nefericita fiinta din lume... Toti ceilalti colegi sau prieteni o indepartasera si mi se rupea sufletul de mila ei... Capusa mea (ce-mi place cum suna ) a fot chiar mai rea... Era genul care nu se simtea bine daca nu se baga in vietile celoralalti, daca nu incerca sa-ti regleze ea viata dupa principiile proprii, daca nu barfea pe toata lumea pana obosea... O tipa isteata dar invidioasa, bagacioasa si "lipicioasa" de nu mai scapai de a ca de raie...

Dupa ce am terminat liceul, vreo cativa ani buni am pierdut-o! Uraa!!! Dar nu de tot... Am dat peste ea dupa vreo 10 ani lafel de proaspata si de dispusa sa-si vare nasul cu de-a sila in vietile altora.... Din fericire, eu nu mai sunt lafel de dispusa sa o suport...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

exista o capusa aici pe forum care se repliaza pe descrierea facuta de tine,dinubebe,si are muuuult sange cu care sa se hraneasca...

da, am cunoscut si eu un in viata reala, dar e tot asa, multifunctionala, adica cu mai multe victime in paralel,insa e o capusa draga mie, ne vedem rar si ma las capusita de ea, fiindca mi-e draga...

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

exista o capusa aici pe forum care se repliaza pe descrierea facuta de tine,dinubebe,si are muuuult sange cu care sa se hraneasca...

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

cred ca o "cunosc"si eu pe capusa asta!Insa are...multe "gazde"!Asa ca se poate muta linistita de la una la alta!

Eu am fost norocasa pot spune ca n-am intilnit nicio capusa in viatza reala!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Ei, bine, nu as zice ca e vorba de regret, desi cateodata ma surprind facandu-mi griji si intrebandu-ma ce o fi cu ea, am insa o mare, uriasa curiozitate: De CE ? Ce a trimis-o brusc asa de departe si a determinat-o ca fara nici o explicatie sa dispara complet. Nu e vorba de o indepartare temporara, ci de un divort brusc, inexplicabil si definitiv, pe care, de altfel, nu il anticipa nimic. Dar absolut nimic.
Si, spusese cineva aici - dar din pacate si-a sters mesajul - despre posibilitatea sa-si fi schimbat traiectoria si sa-si fi orientat coltii spre sotul meu. Acum ceva timp as fi bagat mana in foc ca nu ar fi EA in stare de asta, acum insa nu mai pot miza decat pe discernamentul sotului meu.
Si mai e ceva. Ma supara faptul ca rupandu-se in acest mod a stopat la fel de brutal si orice legatura intre copiii nostri. E ceva ce voi intelege cu atat mai putin, mai ales ca - fiind un om atat de singuratic si atat de lipsit de o viata sociala numai a ei - nici copilul ei nu avea in jur prea multi copii cu care sa se joace , sa lege prietenii. Sa mai adaug ca noi am botezat acest copil ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

da, am cunoscut si eu un in viata reala, dar e tot asa, multifunctionala, adica cu mai multe victime in paralel

Nuuuuuuuuuu, a mea nu era deloc multifunctionala, era chiar foarte "dedicata". Atat de dedicata, incat nici macar nu voia sa se lase ademenita de alte eventuale victime care, in inconstienta lor, ii aratau cu consecventa semne de bunavointa si compasiune. Ironia e ca ea chiar mi se plangea de acestia si se simtea amenintata de ei ca si cum ei ar fi incercat sa o capuseze pe ea.
Stiti ce uriasa tragedie putea provoca unui asemenea om o replica de tipul "poate nu ar fi rau sa incerci sa mai cunosti si alte persoane" ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mey, dinubebe, tie ti-a ramas draga spurcaciunea de capusa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Mai Dinule, daca nu ai fi din Piatra si nu ar fi vorba la mijloc de 10 ani si un copil in plus in ecuatie, as spune ca necunoscuta e cunoscuta si are si un nume....comun

I miss u, sis!

pozne-npoze

Before you judge me, try hard to love me. MJ

Mergi la inceput

Sa inteleg ca e plina lumea de astfel de specimene...

Acuma, capusa-necapusa, vorba e ca in curand e ziua fetitei ei, aka fina mea. Tinand cont ca noi nu am mai vorbit de la Pastele trecut, cum imi sugerati sa procedez? Mi-as dori macar de ziua lui sa fac un cadou copilasului care nu are nici o vina pentru toata situatia, dar nu vreau nici sa risc sa ma trezesc iar cu capusa in spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dinubebe
Experienta ei de viata consta dintr-un sir lung de nefericiri, care, in cei peste 10 ani de cand ne cunoastem s-au tot inmultit: un iubit din facultate, reprezentand marea iubire a vietii ei, care nu a cerut-o niciodata in casatorie, dar cu care se mai vede si mai "socializeaza" si acum, el devenind intre timp sotul altei femei si tatal copilului acelei femei; un sir lung de joburi lipsite de satisfactii, toate cu sefi absurzi si lipsiti de intelegere, cu colegi limitati si nesimtiti; un sir lung de relatii, toate esuate din pricina unor alinieri astrale complet nefavorabile - ba o fosta sotie betiva si amenintand cu suicidul, ba o mama suferind spontan o criza de bila, astm, hipotiroidie, hipertensiune, lumbago si altele, ba un copil intr-un episod rebel, o intreaga gama de intamplari imposibil de prevazut care se gaseau sa aiba loc in cele mai nepotrivite momente si anulau intr-o secunda orice intentie pentru vreun angajament de lunga durata;
Pana si cea mai mare realizare a vietii ei, un copil foarte reusit de altfel, a fost rezultatul unei alte alegeri neinspirate: un barbat care s-a dovedit total lipsit de simtul raspunderii si care nu a mai reusit niciodata sa-si faca drum pentru a-si cunoaste si recunoaste faptic si scriptic copilul.
Cum ar fi fost o adevarata cruzime sa intorci spatele unui om atat de chinuit de atata nefericire, ani la randul m-am lasat parazitata de capusa mea cu chip de om.

Nici nu ma mira deznodamantul, avand in vedere cum comentezi tu viata ei de pana acum si relatia voastra.

Mergi la inceput