Discriminarea copiilor de catre stat!!!!
Raspunsuri - Pagina 25
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea dar de ce esti asa iritata? scoli, gradinite particulare, sport, meditatii nici in Romania nu le poti deduce, evident. dar nici nu ai niciun fel de reducere la taxe, nici macar "cam egal cu 0" ( care totusi nu e 0, nu? ) dar aprox 120 de euro - pe an!!! ( alocatia) nu e cam egal cu 0? nu aveti alocatii dar aveti totusi deducerea aia. e macar 120 de euro pe an? ( in exemplul tau, de ex) Mami de fetita si de baietel Noi, 2 minuni: www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
Eu nu am reducere de taxe de 1000$, din cauza venitului. Dc. depasesti un anumit venit nu iei cei 1000$/an reducere.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Llaura Dar in US nu aveti si personal tax credit pt copii, ala care e cam $10,000? aici nu e, am aflat si eu de curand cu indignare Exista alocatie pt totii copiii, indiferent de venitu parintilor, $100/luna. If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
Tax credit e 1000$ nu 10 mii, si are plafon de venit.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Eseea [si totusi te rog iar sa-mi raspunzi, daca nu esti rea, evident, daca ai avut ceva deduceri la taxe pt copil? |
In functie de venit. Cand am castigat putin am avut, acum nu mai am.
Eu nu spun nimanui cum sa isi creasca copiii, e treaba fiecaruia, nu e treaba mea sa dau cuiva solutii, e treaba fiecaruia sa aleaga ce i se potriveste, eu am listat niste optiuni. Eu nu discut sitatii particulare ale unor persoane, TU te iei de persoane, optiunile lor si situatia lor personala. Eu spun doar ca e cam mult ca un stat, ORICE stat sa plateasca femeile 2 ani pt. a-si creste copiii. Aici sunt crese, dar costa mult, MULT mai mult decat in Romania. Nu compara aiurea, in ce spui vorbeste doar invidia si atat, nu logica.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Eseea Ruxi de ce raspunzi neintrebata? Nu te-am intrebat pe tine, dar vad ca mi te adresezi personal, e atac la persoana? |
Nu e atac la persoana, pt. ca eu am discutat ideea comparatiei nerelevante intre tari diferite. Atac la persoana este cand spui "tu ai luat alocatie, ai rude care stau pe ajutor social, te-ai maritat si ai plecat si nu mananci salam cu soia, ce faci TU cu copilul TAU etc etc etc" TU TU TU. Asta e atac la persoana. Poate acum incerci sa discuti doar idei, nu persoane, asta dc. ai inteles diferenta.
Eseea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui speed
am specificat "oraselul meu natal din Ro" deci nu Bucuresti. In Dublin un apartament cu 2 camere,decent, intr-o zona nici prea prea nici foarte foarte e de la 1000 in sus pe luna. chiar au rost comparatiile astea? |
chiar ca nu au rost, zau...
dar voi de ce tot comparati alocatiile, indemnizatiile si viata de aici in general cu cea de acolo? ( nu ma refer la tine Speed ci la un "voi" general, asa..ca vad ca la subiecte de astea, mai ales, va amintiti ca sunteti romani.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
ruxij spune:
citat din mesajul lui Eseea [dar voi de ce tot comparati alocatiile, indemnizatiile si viata de aici in general cu cea de acolo? ( nu ma refer la tine Speed ci la un "voi" general, asa..ca vad ca la subiecte de astea, mai ales, va amintiti ca sunteti romani. |
Nu "noi" comparam, "voi" comparati, ca argument cum ca de ce statul "sa ne dea" pt ca "noi suntem mai saraci". Eu incerc sa va explic ca sunt niste masuri obiective care se iau la nivel global, indiferent de cat de saraca sau ne-saraca e o tara. De la saracia sau bogatia care exista acum X ani, acum se iau masuri de reducere de buget peste tot. Iar aia "va aduceti aminte ca sunteti romani" a fost tot un atac josnic, dar ma rog...nu e nici primul si nici ultimul.
Eseea spune:
Ruxi, am afirmat EU DESPRE TINE personal ceva din cele enumerate mai sus? Sau inventezi cumva?
oricum suntem off topic : 1. asta nu e o rafuiala intre noi doua si 2. deocamdata vad ca nu se mai aplica eliminarea alocatiilor asa ca discutam doar "din printzip".
cele fiind spuse mai sus, eu nu mai am subiectul discutiei.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
speed spune:
eu de fapt nu m-am bagat in seama ca sa vorbesc despre taxe :) ce am vrut sa spun e ca ,observind cu dezgust ce se intimpla in Irlanda pe perioada asta de criza, cind o economie e in rahat asa cum e in Irlanda, banii pentru redresare n-or sa vina niciodata de la cei ce au adus economia in situatia respectiva. banii vin de la amaritii pe social, de la persoanele cu handicap, de la serviciile pentru nevoiasi si persoanele cu handicap. aici n-au vindut "asset-urile" marilor corupti ,bancheri etc ci au taiat serviciile pentru persoanele cu handicap, au redus numarul de invatatori/profesori din scoli, numarul de burse pentru studenti/elevi , in general au taiat in carne vie acolo unde doare cel mai tare. da,taxele mele suplimentare implementate in ultimele luni nu vor "creste" ajutorul social dar contribuie la o pastrare a status-quo-ului, cit de cit.
si sa nu uitam, nu dureaza decit o clipa ca sa devenim la rindul nostru persoane dependente de ajutor social... Doamne ajuta sa nu ajungem in situatia respectiva...
ruxij spune:
citat din mesajul lui Eseea Ruxi, am afirmat EU DESPRE TINE personal ceva din cele enumerate mai sus? Sau inventezi cumva? oricum suntem off topic : 1. asta nu e o rafuiala intre noi doua si 2. deocamdata vad ca nu se mai aplica eliminarea alocatiilor asa ca discutam doar "din printzip". cele fiind spuse mai sus, eu nu mai am subiectul discutiei. Mami de fetita si de baietel Noi, 2 minuni: www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
Nu stiu draga care dintre "voi", nu ma uit la nickuri, m-a intrebat cineva dc. am luat tax credit pt. copilul MEU, ce am facut EU cu copilul meu cand avea 6 luni si s-a mentionat ca "ele" s-au indragostit si au plecat din Romania. Deci pe langa subiect. Eu n-am de gand sa ma expun atacurilor publice dand detalii despre situatia mea personala. Si asa am dat cam prea multe.
ruxij spune:
citat din mesajul lui speed [si sa nu uitam, nu dureaza decit o clipa ca sa devenim la rindul nostru persoane dependente de ajutor social... Doamne ajuta sa nu ajungem in situatia respectiva... |
Asta e altceva. Tocmai asta e ideea ajutorului in functie de venit, nu "universal". Ma rog, oricum in Iurop sunt mult mai multe ajutoare sociale decat la noi. Dar si taxe mai mari. Totusi cred ca dc ai probleme, e mai usor sa iesi din ele in Europa de Vest decat aici.