Nadia Comaneci si reclama la margarina

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

De unde ati scos-o pe asta cu plasticul?????
Daca "plastic" inseamna "maleabil",atunci da, margarina se poate modela usor.
Daca va referiti la "plastic" ca polimer, atunci margarina e la fel de "plastic" ca si uleiul de masline, floarea soarelui sau soia si la fel de "plastic" ca untul.
Fraaaate de unde or veni tampeniile de genul asta?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Din punctul meu de vedere McDonalds-ul este de o mie de ori mai daunator decat margarina.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Din punctul meu de vedere McDonalds-ul este de o mie de ori mai daunator decat margarina.

Probabil ca ai dreptate dar daca consumi zilnic,,,ptr ca altfel daca pui in cantar un consum zilnic de margarina pe paine si o vizita 1 data pe luna la Mc eu as prefera sincer ptr copii mei vizita lunara la Mc in care consuma doar un Mcpuisor si nu consumul zilnic de margarina...

Dar fiecare e liber sa aleaga modul de viata care il doreste ptr familia lui,,,fara sa ne batem cu pumnul in piept ca al nostru regim de alimentatie e mai corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

De la dieta deficitara in acizi grasi esentiali in copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Discutii despre cat de daunatoare este sau nu margarina au mai fost...desi era, banuiesc, inevitabil, s-a ajuns tot aici. Iar eu am deschis topicul plecand de la premiza ca o consideram cu totii nepotrivita alimentatiei copiilor...si evident am gresit. De aici si perceptiile diferite despre implicarea Nadiei in respectiva campanie publicitara.

Pe mine desi nu ma dau banii afara din casa nu as face totusi orice pentru bani...despre asta era vorba. In orice caz nu as putea sa indemn o mama sa ofere la masa copilului un aliment de care eu il consider nociv, orice suma mi s-ar oferi. Sigur, as putea sa fac multe alte lucruri murdare, dar nu asta...copiii nu au nici o vina ca parintii lor nu sunt informati sau sunt prost informati si pana vor ajunge sa decida singuri inghit ce li se pune pe masa. Asta este nuanta deranjanta, ca aici e vorba de copii...un adult poate inghiti ce doreste, chiar stiind ca-i face rau, nu e treaba nimanui sa-l apere de el insusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Daca va referiti la "plastic" ca polimer, atunci margarina e la fel de "plastic" ca si uleiul de masline, floarea soarelui sau soia si la fel de "plastic" ca untul.

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.

"Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului. Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. "

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Accept normal ca se ajunge la discutii in contradictoriu pentru ca multi oameni de multe ori aleg intre doua rele. Din punctul meu de vedere nu cred ca o admiram pe Nadia mai mult daca facea reclama la unt. Sau la cereala colorate cu n-jde mii de coloranti. Cerealele pentru copii sunt printre cele mai nesanatoase, pline de zahar, sare, coloranti. PENTRU COPII. Aici este o reclama cu copii mancand Nutella pe paine, sunt tare fericiti toti copiii, Nutella este cel mai sanatos mic dejun.

Revenind la margarina eu recunosc, margarina am in casa, desi stiu toate teoriile, insa am citit, m-am documentat si am ales dintre doua rele pe cel mai putin rau. Insa, mare INSA, la noi sandvisurile sunt rare, ceva de vacanta, ceva cand plecam undeva, margarina de cele mai multe ori intepeneste acolo. Da o folosim insa rar si cu cap.

Cat despre McDonalds versus margarina sau asemanarea lui cu margarina, ce sa zic, realitatea e ca in Romania e cultivata relationarea la copii de tip McDonalds, petreceri de copii, jocuri cu bile, atractii pentru copii. Aici mai rar vezi asa ceva, in 5 ani aici nu cred ca am vazut decat un McDonalds cu loc de joaca si asta pe autostrada. Or mai fi insa nu in drumul meu deci pe copiii mei nu are ce sa-i atraga acolo, decat mancarea insa ii duc de nas si astfel nu vad Mc decat o data la 3-4 luni daca vreau sa le ofer un treat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.

"Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului. Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. "

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Exact, asta am citit si eu si de atunci evit margarina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Accept normal ca se ajunge la discutii in contradictoriu pentru ca multi oameni de multe ori aleg intre doua rele. Din punctul meu de vedere nu cred ca o admiram pe Nadia mai mult daca facea reclama la unt. Sau la cereala colorate cu n-jde mii de coloranti. Cerealele pentru copii sunt printre cele mai nesanatoase, pline de zahar, sare, coloranti. PENTRU COPII. Aici este o reclama cu copii mancand Nutella pe paine, sunt tare fericiti toti copiii, Nutella este cel mai sanatos mic dejun.

Revenind la margarina eu recunosc, margarina am in casa, desi stiu toate teoriile, insa am citit, m-am documentat si am ales dintre doua rele pe cel mai putin rau. Insa, mare INSA, la noi sandvisurile sunt rare, ceva de vacanta, ceva cand plecam undeva, margarina de cele mai multe ori intepeneste acolo. Da o folosim insa rar si cu cap.

Cat despre McDonalds versus margarina sau asemanarea lui cu margarina, ce sa zic, realitatea e ca in Romania e cultivata relationarea la copii de tip McDonalds, petreceri de copii, jocuri cu bile, atractii pentru copii. Aici mai rar vezi asa ceva, in 5 ani aici nu cred ca am vazut decat un McDonalds cu loc de joaca si asta pe autostrada. Or mai fi insa nu in drumul meu deci pe copiii mei nu are ce sa-i atraga acolo, decat mancarea insa ii duc de nas si astfel nu vad Mc decat o data la 3-4 luni daca vreau sa le ofer un treat.

Deci... eu nu am cumparat niciodata margarina...pe vremea cand la noi in familie se manca eu eram copil la mama acasa...si eu am fost cea care i-am spus sa nu-mi cumpere ca nu mai mananc. Aveam vre-o 17 ani. La McD nu am mai intrat tot de prin liceu, si pana acum nu am fost invitata la nici o aniversare de copii acolo...nu stiu despre aceasta 'realitate' din Romania, sincer am drum aproape zilnic pe langa un MC si mi-a lasat impresia unui loc unde isi petrec timpul tineri si adulti, nu copii. Cereale nu ii dau copilului pentru ca am multe alte categorii de alimente pe care incerc sa le acopar in dieta copilului, nu ramane loc si pentru ele. Unt ii pun pe paine odata la 3-4 zile, la micul dejun. Folosesc untul la toate prajiturile de casa. Astea au fost for the record. Ideea este ca si eu si tu am facut niste alegeri in cunostinta de cauza si nicio reclama de pe lumea asta nu o sa ma faca pe mine sa cumpar margarina sau pe tine sa cumperi cereale cu coloranti. Insa cata lume in Romania e ca noi? Incearca sa te gandesti la oraselele mici, la sate...unde nu au toti masina de spalat rufe dar televizor au. Intr-o tara unde se face educatie pentru o nutritie sanatoasa in scoli si unde bunicutele folosesc internetul sa-si plateasca facturile aceasta reclama ar fi una ca oricare alta...in contextul de la noi...mi se pare o crima. Pentru ca nu se contrabalanseaza cu nimic, pentru majoritatea populatiei nu exista acea cunostinta de cauza in care eu si tu am luat niste decizii si ni le asumam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

eu nu am margarina in casa decat ptr prajitura,,,ca mai gatesc cate un chec ceva destul de rar il folosesc totusi.,,,,dar de mancat niciodata,,,prefer ptr mine paine cu unsoare daca tot e sa mananc paine unsa,,copii manaca mai rar sandvis ,,,asta e,,,nu le place si atunci le pun unt pe paine .

Cat despre Mc,in orasul nostru nu exista,decat la 50km distanta,,asa ca e greu sa ajungem ,cat despre relationare pica din start deoarece pe mine si pe copii ne deranjeaza zgomotul de acolo,,,intodeauna le aducem la pachet daca vor sa manance asta depinde de noi intodeauna ,,iar cand trec pe langa el niciodata copii nu fac scandal sa intre,,nu le place interiorul si nici atmosfera.

Mergi la inceput