copil aerian, distrat sau ... altceva?

copil aerian, distrat sau ... altceva? | Autor: crissandrada

Link direct la acest mesaj

Buna. Am o fetita de 7,5 ani in clasa I. E o fetita cuminte, constiincioasa si sensibila.
Problema e ca nu prea pot afla ce se intampla la scoala. Adica nu imi zice ea daca s-a intamplat ceva iar daca ii spun eu o intamplare pe care am aflat-o de la alte mamici imi zice ca nu stie, nu a vazut, nu a auzit. Nici la gradi nu aflam ce mananca, ce au facut la diversele activitati pe care le aveau. Dar nici odata nu m-am gandit serios la asta.
Abia acum imi fac problemeu ca sora ei care are numai 2 ani imi spune ce a facut la cresa, ce a mancat cum s-a jucat.
Oare are o problema? Sa merg cu ea la un psiholog sau nu e atenta, nu o interesaza?
Aveti astfel de copii?

Criss de Alessia si Andrada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu am unul in dotare, exact asa cum ai descris. Insa desi sunt extrem de mici pasi pe care ii face in acest sens, macar ii face.
Adica acum imi spune dimineata - chiar inainte sa iasa pe usa- ca doamna le-a cerut sa aduca la scoala aia sau aialalta. Inainte nu scoteam un cuvant de la el. Si doamna invatatoare spune ca a inceput sa se schimbe si nu mai e atat de distrat ca la inceputul anului (tot clasa I)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Aceasta ii este firea ,se focuseaza pe ce-i place si lasa restul sa treaca pe langa ea....mi se pare ideala atitudinea.

A raspuns o mama de copil de 9 ani care nu stie nimic din bucataria interna a clasei(a aflat dupa 3 saptamani ca i-a schimbat colegul de banca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Ce tine strict de scoala adica de adus diverse materiale, teme, bani pt spectacole imi spune.
Nu imi spune ce au facut in pauza, ce note au luat colegii, ce a spus doamna .
Au fost ceva probleme cu prof de sport si noi habar nu am avut. Am aflat la sedinta. Toti parintii stiau eu eram picata din cer. Am ajuns acasa si am intrebat-o, habar nu avea . E adevarat ca nu avusese ea problemele respective dar totusi..

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Roag-o sa-ti spuna un lucru care i-a placut cel mai mult la scoala in ziua respectiva si un lucru care nu i-a placut. Fetita mea spunea ca i-a placut totul, asa ca am schimbat, am intrebat-o ce i-a placut mai putin, si in felul asta aflam si chestii mai neplacute.
Am invatat strategia asta de pe forum si pot sa spun ca a dat roade foarte bune. Discutam in felul asta la masa de seara, cand mancam in familie, si povestim in felul asta toti, mama, tata, copilul. E ritualul nostru.
Insa poate la voi ar fi potrivit alt moment, tu stii mai bine.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

joaca te cu ea "dea scoala "tu sa fii elevul si ea invatatoarea ve i fi surprinsa cat de mult po' sa scoti de la ea asa....... face ti planse impreuna litere desenati ea sa ti dea calificative etc ...la sf unei saptamani copiluL acumuleaza destul stres dupa scoala asa se mai elibereaza un pic ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

nici eu ca eleva nu povesteam acasa ce faceam la scoala, nu consideram necesar.Asta era jobul meu sa zic asa, si asa cum mama nu venea sa-mi povesteasca ce facea ea la servici ca nu considera potrivit pentru varsta mea,a sa nu consideram eu ca o intereseaza pe ea ce fac eu la scoala .Poate asa gandeste si ea...

Mergi la inceput