Intrebare pt cine lucreaza in sist. bancar
Buna dimineata!
Avem o dezbaterele la umanitare legat de comisionul de depunere a unei sume in cont. Respectiv, cand se depun bani intr=un cont , se ia din acei bani comision? Daca da, cam cat? De ex. la BCR indiferent de suma depusa, iti mai cere 4 lei comision. (cere deponentului in momentul depunerii la ghiseu) La BRD nu cere nimic in plus fata de suma depusa. Se ia din acei bani depusi comision ? Sau doar la extragere se percepe comision de retragere?
Multumim!
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
La Raiffeisen nu se percepe comision pentru depunerea de numerar, indiferent de suma.
La retragerea banilor de la ghiseul bancii, comisionul este de 0,5% din suma retrasa; pentru retrageri mai mari de 15.000 ron, neprogramate, se plateste comision de retragere 0,5% pentru suma de 15.000 ron plus 1% pentru suma care depaseste 15.000 ron; daca retragerea sumei mai mari de 15.000 ron este programata cu 1 zi inainte, comisionul de retragere este 0,5% din suma anuntata/programata.
OK ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Laura25 spune:
super, Corina, multumim!
Asteptam si pe cineva de la BRD, Banca Transilvania (la aceste 2 banci am vazut ca mai sunt conturi deschide la umanitare)
Bazar pentru Robi
ellinia spune:
La BRD, daca depui bani in contul altei persoane nu ti se depune comision, nici la Transilvania. Insa, la orice retragere (de catre beneficiar) se ia comision. Plus comisioane de administrare cont si alte cele. Cei de la BRD au comisioane mari, in general si e destul de greu de lucrat cu ei. Despre Transilvania nu stiu amanunte ca nu am lucrat. Cei de la BCR ar fi in stare sa-ti ia comision si daca le treci pragul.
Concluzia ar fi ca orice banca percepe comisioane de retragere numerar si administrare cont titularului si exista banci, gen BCR, care te taxeaza daca depui bani in contul altei persoane. Pana acum am depus bani in contul altor persoane si nu mi-au luat comision la Raiffeisen, Transilvania, BRD.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia La BRD, daca depui bani in contul altei persoane nu ti se depune comision, nici la Transilvania. Insa, la orice retragere (de catre beneficiar) se ia comision. Plus comisioane de administrare cont si alte cele. Cei de la BRD au comisioane mari, in general si e destul de greu de lucrat cu ei. Despre Transilvania nu stiu amanunte ca nu am lucrat. Cei de la BCR ar fi in stare sa-ti ia comision si daca le treci pragul. Concluzia ar fi ca orice banca percepe comisioane de retragere numerar si administrare cont titularului si exista banci, gen BCR, care te taxeaza daca depui bani in contul altei persoane. Pana acum am depus bani in contul altor persoane si nu mi-au luat comision la Raiffeisen, Transilvania, BRD. |
Cristina, eu stiu ca la Transilvania, BRD si Reiffeisen nu se cere comision de la cel care depune la ghiseu , dar intrebarea era daca nu iau ei dupa aia din banii depusi ceva comision de depunere si in cont ramane din 10 lei sa zic 7 lei, restul de 3 lei ramanand bancii ca si comision de depunere?
Bazar pentru Robi
CorinaDani spune:
Laura, probabil e o confuzie intre termeni...
Depunerea de numerar este scutita de comision, la Raiff.
Inclin sa cred ca tu te referi la comisionul lunar de intretinere cont curent, acela este in valoare fixa de 1,5 ron/luna (15.000 lei vechi). Asadar, titularul contului trebuie sa fie atent la retragerea de numerar, sa nu scoata toti banutii din cont, sa aiba grija sa lase acei 1,5 ron/luna in cont, astfel incat sa nu apara cu datorii catre banca.
Titularul contului beneficiaza gratuit de primirea extrasului de cont la adresa indicata de el pe contractul incheiat cu banca in momentul deschiderii contului curent.
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Laura25 spune:
Corina, uite ce zice una din fetele de la umanitare:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela77O alexandrina,nu stiu ce ti-a zis doamna de la banca,dar nu m-as mira sa nu stie ca la fiecare depunere,banca isi ia comision...sila fiecare retragere la fel....deci,eu cand urmaream depunerile de la bazarul lui Mihaita, imediat sub depunere scria clar comision pt suma depusa 3 ron ....ca doar nu scoteam banii dupa fiecare depunere.... MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003) |
Eu despre asa ceva intrebam.
Bazar pentru Robi
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25 Corina, uite ce zice una din fetele de la umanitare:
Eu despre asa ceva intrebam. Bazar pentru Robi Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Este vorba despre Raiffeisen, in cazul mentionat de tine ?
Am auzit ca la alte banci (BCR, cred) se percepe comision de depunere numerar daca persoana care depune banii nu este titulara contului respectiv. Chiar dadea cineva un exemplu cum, in calitate de sotie, i s-a perceput comision suplimentar de depunere numerar in contul deschis pe numele sotului, pentru plata unei rate, in conditiile in care sotia era oricum imputernicita pe contul sotului...
La Raiffeisen NU se practica aceasta metoda la depunerile de numerar, efectuate de persoanele fizice in contul curent al altei persoane fizice.
Laura25 spune:
Corina, cred ca despre BRD e vorba in postarea Mihaelei. La BCR iti cer pe fata, la depunere, 4 lei comision si trec pe chitanta: repunere 10 ron, comision depunere: 4 ron .
Bazar pentru Robi
roxanaz spune:
s-ar putea sa fie acelasi lucru ca la ING. care iau comision la tranzactiile la ghiseu, pentru ca este implicat personal uman - si il cer separat. pe de alta parte, la toate tranzactiile online nu-s comisioane (decat cele intre banci, care zic io ca-s normale).
Roxana
Leditia spune:
La BRD,depunatorului nu i se iau bani,insa beneficiarului i se iau 3 ron la fiecare depunere,plus comisionul la retragerea banilor.Insa la fiecare depunere,ei iau din cont 3 ron beneficiarului din acei banuti.Deci daca cineva iti pune 10 ron,tu de fapt incasezi 7ron,cand ii retragi(ma rog,nu poti retrage sume asa mici)iti mai iau si comisionul de retragere.
La ING,se percepe direct depunatorului 7 ron.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David