O simpla raceala?

O simpla raceala? | Autor: nikole

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de cateva sugestii, sfaturi, va rog...

duminica am fost cu sotul si copilul din dotare invitati la casa unui amic, la o mica "adunare" de prieteni, o zi de leneveala, piscina, gratar...

am stat cam 3 ore la piscina, timp in care, Kevin s-a balacit de zor, nici chip sa-l scoti afara...s-a jucat in piscina ptr copilasi, apoi il scoteam, stergeam cu prosopul, il transefram in mini piscinuta lui, sub umbrela, langa sezlongul nostru.

Pe la 17:00 am ajuns acasa, mi-a spus ca ii este f somn, avea ochii rosiori, se vedea ca abia ii tinea deschisi.L-am pus la somn, a dormit doua ore, l-am trezit mai mult fortat, a papat ceva la cina, apoi din nou somn...in timpul noptii a inceput cu febra,(38,6/7), s-a trezit, era f marait, a inceput sa stranute, nasucul infundat...

ii luam temperatura din ora in ora,pe la 5 dimineata a ajuns 38,7, m-am cam panicat, si i-am dat tylenol ptr copii, 5 ml...in doua minute a varsat tot...i-am facut un dus caldut,temperatura scazuse intre timp, dupa care l-am pus la somn.

Dimineata am mers la medic.
Acum...medicul dupa consult mi-a spus ca pare o simpla raceala(desi a fost o zi calduroasa, banui ca vanticelul ce adia, l-a "atins"), si ca nu necesita medicatie pentru moment.
Mi-a dat doar o solutie nazala sa-i curatam nasucul de cateva ori/zi, si mi-a spus sa-l urmaresc 3-4 zile, si sa revin la orice ora daca face febra, se invineteste, devine letargic, refuza total mancarea.
De astazi dupa amiaza a inceput sa tuseasca putin, o tuse seaca care se pare ca usor usor devine productiva.
Are ochii rosii, mici, stranuta f. des,apetit alimentar scazut, nasucul ii curge non-stop, transpira, cere lichide des(cred ca bea 2 l /zi).
Cum sa il ajut?
Nu stiu ce sa fac...e o simpla raceala?Mie asa mi-a spus medicul, si in acest caz, mi-a recomandat sa las copilul sa lupte singurel, sa nu-l indop cu pastile...ok, de acord, dar parca mi se rupe inima cand il vad asa, si nu am comvingerea ca fac bine lasandu-l sa...
'lupte" singur.
Am sa-l urmaresc in noapte asta, daca are febra il duc la medic, dar daca nu...oare e o simpla raceala, sau ceva mai rau?

Multumesc

Ce pot sa-i dau?
eu daca-s racita, stiu cum sa ma tratez, dar in cazul unui copil de 2,5 ani, chiar nu stiu ce sa-i dau sa nu-i inrautatesc starea.
I-am facut o infuzie de ginger cu lime si putin zahar brut, dar a adormit in brate intre timp, nu am mai apucat sa i-l dau.

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Nikole, si eu ma ingrijorez la fel si daca e o simpla raceala. Te inteleg.

Eu ii dau fetitei mele (3 ani)tableta de vit C 100mg dizolvat in ceai de musetel, cu multa miere si lamaie. Vitamina C o pune cel mai repede pe picioare, plus fructe bogate in vit C. E bine ca bea lichide multe.
Sau faci o supa de pui in care pui ceapa multa si usturoi plus toate legumele.
Pt nasuc, neaparat umidificator in camera. Eu ii fac o baie inainte de culcare, trag cortina de la cada si las sa se faca mult abur in baie ii iasa f mult mucus in timpul baii. Eu pun sare in apa aceea din umidificator si cateva picaturi de inhalant mentolat. La culcare sa nu fie infofolit. Si daca transpira mult sa ii schimbi tricourile cu care doarme.
Urmareste-l asa cum ai zis. Mie imi pare ca e o raceala scurta care o sa treaca repede.
Tine-ne la curent si insanatorire grabnica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

revin cu inca cateva 'home remedies' pt raceala:
-suc de portocale si lamai (daca poti face in casa e si mai bine)
-compot facut in casa de mere si adaugat lamaie
-ceai de musetel
-ridiche neagra scobita in care pui miere peste seara (dimineata sa bea siropul acela)
-un sirop din : ginger, miere si un catel de usturoi pisat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Sigur e o viroza, care va trece repede.
A spus Mindy tot ce se putea despre tratament.
Si eu le dau vit C, la inceputul racelii, si suc de lamaie cu miere de albine.
In plus, ridichea neagra, dupa retzeta lui Mindy, e ff buna la tuse.
Multa sanatate si insanatosire grabnica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Pe langa ce s-a spus mai sus, si subscriu in totalitate, as mai adauga, sa ai grija sa sufle bine nasucul, asa cum a zis si dl dr. Si mie mi se pare ca ar fi doar o raceala...sper sa treaca repede.
Sanatate multa!

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Si-a revenit, Slava Domnului!
Off, ce sentiment de neputinta m-a incercat zilele astea, era atat de plouta si imi spunea ca il doare in piept...

ii pregatisem de dimineata suc de portocale cu acerola, si tarta cu spanac, out...din pacate insa a dat de un firicel de ceapa prin mijlocul tartei, si si-a facut greata singur, nu a mai vrut sa se atinga nici de mancare, nici de suc, de nimic...

asadar nu am apucat sa-l doftoricesc!

Nu ii mai curge nasucul, mai tuseset dar f putin, e mai bine, e energic, insa azi nu a vrut sa pape nimic, nimic...eu stiu ca dupa o raceala de asta, mananci de rupi, dar el...

nici pranz nu a vrut, bea apa in disperare si lapte imi cere...
abia a inghitit cativa cartofi natur...

Fetelor multumesc mult pentru sfaturi, desi teoretic stiu multe, pot sa spun cu sinceritate ca ma uitam la el, si nu imi venea in minte ce i-as putea da, parca ma prostisesm, nici de banala lamaie/portocala nu mi-am amintit ca-i buna in raceli si sa-i fac o limonada, ceva...

nu am vazut aici sa fie ridichi negre, stiu ca e un f bun remediu ptr tuse, de fapt citind aici mi-am reamintit.
Mindy, f bune sfaturile tale, voi tine cont de ele pe viitor

Pe mine in raceli ma ajuta eucaliptul mult, pus in cada, transpir ff tare, insa la copii sub 3 ani stiu ca e interzis a se folosi uleiurile esentiale, aromele puternice.

Sanatate maxima si voua!

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput