Profesia de mediator

Profesia de mediator | Autor: miha81

Link direct la acest mesaj

Buna seara! Desi legea privind medierea exista inca din anul 2006 eu am aflat de curand cam cu ce se mananca aceasta profesie. Eu am studii juridice dar lucrez in alt domeniu, numai ca astazi m-am intanlit cu un fost coleg de facultate care se inscria la cursuri de mediator.
Am cautat putin pe net mai multe despre aceasta profesie dar cel mai potrivit loc sunt sigura ca este aici. A facut cineva aceste cursuri? Am inteles ca dureaza doar 14 zile, cursul este destul de scump...oare merita sa-l fac doar asa sa fie?

pozeBianca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

buna
sunt cursuri care dureaza si mai mult, o luna.sunt in jur de 2000-3000 lei. AI MARE GRIJA SA FIE AUTORIZATE!!adica, sunt si firme care fac cursuri, dar nu sunt autorizate..am vazut chiar zilele trecute 1 afis in tribunal la iasi si mai costau si 4200 lei!
eu zic ca e bine sa il faci, daca vrei sa lucrezi in domeniu..ca doar nu il faci de dragul de a-l face, de a avea diploma pe perete..
cred ca va fi de viitor,in strainatate stiu ca mediatorii sunt foarte cautati..
succes!

Cristina si Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

M-am inscris la curs si este foarte interesant. Daca cineva doreste detalii sunt dispusa sa le ofer.

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Da, as vrea eu sa stiu. Cat costa, cat tine, cam cum se pune problema...interactiv sau nu etc.
Mersi mult!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Violeta imi cer scuze ca iti raspund atat de tarziu dar de cand am inceput cursul nu prea mai am timp nici sa intru pe net.
Deci cursul dureaza 2 saptamani (inclusiv sambata si duminica) si costa 35 milioane. Este foarte solicitant pentru ca este in fiecare zi de la ora 14 la ora 19.Eu dimineata ma duc si la servici asa ca sunt cam obosita. Dar formatorii sunt super reusesc sa iti mentina interesul tot timpul. Sunt super incantata de acest curs! In fiecare zi prima parte se preda iar in cea de-a doua se fac jocuri de rol.
Eu zic ca daca cineva vrea sa faca acest curs sa il faca repede! De ce? Pentru ca incepand cu 3 martie judecatorii au inceput sa anunte posibilitatea rezolvarii conflictelor pe calea medierii. cel putin la noi in judet sunt autorizati deja 30 de mediatori iar formatorii ne-au spus ca din momentul in care vor fi 100 ei nu vor mai organiza acest curs. Daca mai ai ceva intrebari... cu mare drag! A si sa nu uit... daca te vei hotara sa faci cursul sa iti iai concediu...

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

salut!

Miha am terminat si eu cursul de mediator si duminica e examenul, apoi urmeaza sa fac demersurile pentru autorizatie...tu ce ai facut?

ma tot gandesc daca se merita sau nu sa deschid acum un birou de mediere, chiriile sunt mari si inca nu este in mentalitatea cetatenilor sa-si rezolve altercatiile/problemele la mediator...desi beneficiile fata de instantele de judecata sunt certe, daca au deja pe rol dosar si incheie acordul de mediere li se returneaza taxele de timbru...plus ca rezolva mai repede, fara stres, fara termene la sfantu'asteapta, fara multe batai de cap pe care le intampina prin instantele din ro

uffff...poate te prind pe mess sa te mai intreb cate ceva, ca deja ai vechime ...sunt in emotii pentru duminica, studiez si n-am somn

mai e cineva mediator sau in curs de devenire...sa schimbam impresii

toate cele bune...

Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

nu e nimeni mediator pe aici??....hellllooooo

Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)

Mergi la inceput