ASA ceva NU! Organizare de rezistenta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

No, eu ce sa mai spun - am facut o incercare de organizare si rezultatul a fost:
- ca media face bani si eu fac trafic
- ca nu e adevarat ce spun
- ca nu e asa de periculos un depozit de deseuri nucleare (!!!)
- ca greenpeace e un club de teroristi verzi ipocriti
- ca pana nu stam in pestera si ne miscam cu caruta ecologica, ciocu mic.

Nu-mi ramane decat sa imi fac un expresso, vorba Andradei.
lancezeala placuta.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Am auzit si eu pareri pertinente ca nu e chiar asa daunator un asemenea adapost pentru deseuri nucleare. Mai citesc.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Sirimie, ce ar fi sa faca depozitul sub casa ta sau blocul tau - si, de ce nu, la tine in pivnita - ca tot te-ai documentat si nu asa de periculos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Daca depozitul e facut cu cap, sa nu existe infiltratii, sa fie stabil la cutremure, intr-o zona geologica favorabila si controlat continuu, inclusiv containerele cu material radioactiv, nu e asa de periculos cum suna. Dar totul trebuie facut cu profesionisti, controlat la singe. Nu e asa de usor, dar se poate. Insa daca depozitul e vechi si necontrolat cum trebuie sa poate intimpla ca la nemti http://www.tagesschau.de/inland/asse2.html (imi pare rau, nu am decit in germana linkul, dar pe scurt au existat scurgeri din containere, controlul nu a fost realizat cum trebuie, mici pane pe ici pe colo).

Eu cred ca Romania are nevoie de Cernavoda, altfel ar fii dependenta de Rusia foarte puternic. E frumos sa visam la energie solara si eoliana si sper ca in viitor sa ocupe un loc important pe piata, dar deocamdata aceste feluri de creeare a energiei sunt "alternative", sunt scumpe si subventionate de EU.

Material radioactiv exista insa si din medicina si cercetare, nu numai de la centrale atomice.

Cit despre Greenpeace, e adevarat ca uneori sunt excesivi in manifestare, dar adeseori realizeaza lucruri bune, atrag atentia asupra multor subiecte fierbinti - de aia am spus ca din actiunile lor putem invata (si ce se poate face gresit sau peste masura dar si cum sa mobilizezi oamenii, sa atragi atentia si sa lupti pt o cauza). Ipocriti? Nu cred. Adesea poate oamenii , chit ca membrii Greenpeace or ba, nu realizeaza cit de complicat functioneaza lumea actuala si cum sistemul se bazeaza pe "consumism". La fel nu realizaeaza ca orice product e facut din substante chimice (distractia mea cea mai mare e reclama "fara chemicale"). Ar trebui schimbat radical modul de gindire al oamenilor, modul de functionare a pietii financiare. Normal ar fii sa ne invatatm sa consumam cit mai cu cap, doar cit e nevoie si sa nu ne lasam exploatati de reclame, de oferte, de obiceiuri (si ca sa dau un exemplu de obicei inradacinat in foarte multi dintre noi: folosirea detergentilor peste doza recomandata, acesti detergenti ajungind in apa, de unde nu e intotdeauna f usor sa ii separi). Atita timp cit piata mondiala asteapta numai cresteri ( crestere inseamna sa produci si mai mult , sa consumi si mai mult), e greu sa schimbi de sus.

Eu incerc sa ma schimb pe mine, sa imi schimb obiceiurile, sa consum cit mai cu cap. Imi reuseste? Nu intotdeauna! E greu cind te-ai obisnuit cu comfort, cu implinirea dorintelor cít mai usor, cu imbracatul la moda in fiecare an, cu relaxarea prin magazine la cumparaturi...

Na, asta fu din nou un off topic mare cit China, scuze pt el!

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Despre ce discutam aici?
Cred ca lasam organizarea rezistentei pe mai incolo...

Ministrul mediului ne da citeva amanunte:
http://www.mediafax.ro/social/romania-nu-a-primit-cerere-oficiala-de-gazduire-de-deseuri-nucleare-5548745/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Va tratez eu cu un espresso, ca n-am vrut nici sa produc un scandal, nici sa va tai pofta de rezistenta, aveti tot dreptul (pichet nu pot sa fac, dar daca scrieti o petitie si o scrieti bine hell, s-ar putea s-o si semnez).
Este o opinie valida sa spui: lasa ca Romania n-are asa de multe reziduuri si se va descurca mai bine local la scara mica; sa zici lasa ca platim noi altora sa ne scape de deseuri; sau mai stiu eu ce alte idei.
Dar atitudinea atat de raspandita peste tot in ultima vreme, gen vreau sa am tortul si sa-l mananc in acelasi timp, eventual cu variatia ce persecutati suntem noi atat de persecutati ca nu trebuie sa mai facem nimic doar sa stam pe rear endu nostru si sa ne vaitam, sustinuta pe un ton foarte ascutit, ma calca pe nervi, zau
Iar cei din presa pun si ei gaz pe foc cat se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Daca depozitul e facut cu cap, sa nu existe infiltratii, sa fie stabil la cutremure, intr-o zona geologica favorabila si controlat continuu, inclusiv containerele cu material radioactiv, nu e asa de periculos cum suna. Dar totul trebuie facut cu profesionisti, controlat la singe. Nu e asa de usor, dar se poate. Insa daca depozitul e vechi si necontrolat cum trebuie sa poate intimpla ca la nemti http://www.tagesschau.de/inland/asse2.html (imi pare rau, nu am decit in germana linkul, dar pe scurt au existat scurgeri din containere, controlul nu a fost realizat cum trebuie, mici pane pe ici pe colo).

pai cum aschiuta...daca te uiti unde te trimite capcaunul o sa vezi ca se discuta de zeci de mii de m3 de deseuri. deci nu e vorba de un adapost de 2 m3.

nici nu stii unde sint depozitele ..acum vad si yo ce imensitate de volum de deseuri exista.

pot sa fie chiar linga sirimie..sau linga iileana...sau linga fabrica de imbuteliere de lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Ceea ce eu nu inteleg este de ce trebuie ca Romania (sau oricare alta tara) sa gazduiasca deseurile altor tari. Acele "alte tari" ar trebui sa isi construiasca propriile depozite daca tot au propriile centrale nucleare. Nu asa ar fi logic? Sau poate ca un astfel de depozit, cu toate normele de securitate, costa prea mult pentru a fi construite mai multe, in fiecare tara ce foloseste energia nucleara.... Nu cunosc date concrete, insa, ceea ce mi s-ar parea interesant de stiut este de ce a fost aleasa Romanaia si nu alta tara. Pe baza caror criterii adica...

MElise

Ideea este ca un adapost conform standardelor si care sa fie sigur este foarte scump. In plus pentru depozitarea deseurilor se plateste. Nimeni nu a zis "Gata la romani il facem", au mentionat Romania ca fiind o posibila locatie. Si ne-au mentionat tocmai pentru ca producem deseuri radioactive, deci am fi direct interesati de un astfel de depozit.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
nici nu stii unde sint depozitele ..acum vad si yo ce imensitate de volum de deseuri exista.

pot sa fie chiar linga sirimie..sau linga iileana...sau linga fabrica de imbuteliere de lapte.

Sau sub bataturile pe care se zbenguie gainile ce oua oua ecologice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Ideea este ca un adapost conform standardelor si care sa fie sigur este foarte scump. In plus pentru depozitarea deseurilor se plateste. Nimeni nu a zis "Gata la romani il facem", au mentionat Romania ca fiind o posibila locatie. Si ne-au mentionat tocmai pentru ca producem deseuri radioactive, deci am fi direct interesati de un astfel de depozit.

Ok, si daca este foarte scump, cum de s-au gandit sa il faca in Romania? Si, doi la mana, faza cu platitul depozitarii deseurilor mi se pare praf in ochi... daca se refera la faptul ca, vezi Doamne, Romania are de castigat de pe urma acestei "afaceri". Personal, ma irita ideea ca suntem luati din nou de prosti, ca de atatea ori. Probabil ca sunt si unele exagerari ale presei la mijloc, nu zic nu, insa esential este ca atunci cand e vorba de "deseuri" suntem mentionati si alesi primii...

Mirela eu zic ca totusi nu ar trebui renuntat la ideea cu protestele. Desi, sincer, in tara in care traim, un protest elegant, civilizat, nu prea cred ca va avea succes prea mare. Dar poate ca va ridica macar un semn de intrebare celor care au intentia de a construi aici acel depozit.

MElise

Mergi la inceput