Crestinismul si evolutia spirituala
Raspunsuri - Pagina 4
patou spune:
neata iasmin, neata fetelor.
Iasmin uite versetul, Matei 18:20
"Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor"
http://www.ebible.ro/ - un motoras de cautare, nu e grozav dar mai bine decat nimic.
inca sunt adormita, ma duc sa beau cafeaua.
p.s. Katya, am vazut mesajul tau la celalalt subiect, dar am vrut sa te ispitesc sa te intorci la noi
edit. scuze Maria abia acum am vazut ca ai scris deja unde gasim versetul
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
Iasmin08 spune:
Sa-ti fie de bine cafeaua Mihaela, io am pus stop de vreo doua ore. Multam de motoras, am incercat io da' cam in zadar dimineata. Si am si o migrena de toata frumusetea.
Eu cred ca pana la urma n-o s-o rabde inima pe Katya si o sa intre sa ne zica si noua cate un cuvant, doua. S-o mai lasam un pic. Zic
Katyyyyyaaaaaaaaaa, uite ici de la mine
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Buna fetele,sint la cafea si eu si n-am citit decit postarea Crinutei(eu sint mereu in urma) si nu am timp sa citesc restul acum,dar vroiam sa-i spun ca starea aia se cheama acedie si e cam ca un spleen,nu?N-am avut-o,dar daca citesti despre,poate te lamuresti(oricum,n-am o resursa sa ti-o recomand,doar am citit cindva despre ea,poate dai o cautare),va pup!
Katya spune:
Pai fetele,ma coplesiti cu ginduri bune,dar sa stiti ca nu sint vreo fandosita care tb chemata,mai bine vin singura...Ei,daca discutam pasnic si n-avem cine stie ce pb de discutat si combatut,sigur,citeva min/zi oricine are,nu?Mai ales ca toate bem cafea.
De rugaciune,ce sa va zic,in afara de rugaciunea de seara obisnuita,de cea de dimineata care consta in inchinat la icoane si cerut zi buna si multumit pt noapte c-am trecut-o si in afara de vreun acatist ce-l am canon si pe care-l fac tot seara,eu am invatat acum ani de zile sa ma rog tot timpul astfel:cel mai bine m-am rugat pe strada,in autobuz,metrou etc,mai ales ca era un timp cistigat,si-asa n-aveam nimic de facut decit sa merg,nu?Am invatat pe de rost o seama de rugaciuni pe care le iubesc enorm:
-Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatoasa!-aceasta rugaciune o zic ori de cite ori am orice sentiment(bucurie,primejdie,necaz,dilema etc,fie si primele 2-4 cuvinte sint suficiente).Azi de ex am zis-o la dentist.
-Imparate ceresc
-Preasfinta Treime
-Tatal nostru
-Ps 50
-Ps 142
-Rug pt vrajmasi:Doamne,intoarce la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei(le zic numele,ma rog constant pt ei si apoi constat ca ei sint f draguti,ii sterg de la dusmani si-i adaug la prieteni)
Astfel ca,daca zic rugaciunile acestea,nici nu mai simt nevoia sa cer ceva anume,ba de multe ori constat ca nici n-am apucat sa ma rog pt mine,dar si cit imi da inapoi apoi Domnul,n-aveti idee!
Rugaciune colectiva n-am incercat,dar mi-ar placea(mamabear,o sa mi-aduc aminte de asta cind fetele mele or creste).Iar la biserica,eu am reusit sa ma detasez complet de cei din jur,drept e ca ma duc in fata,vreau sa vad tot ce se-ntimpla,mai ales ca preotul nostru tine usile imparatesti 95% deschise.Si chiar daca as sta in spate,nu cred ca m-ar mai putea deranja oamenii,ii iubesc oricum fie si numai pt ca s-au adunat acolo,ca impreuna sa-L slavim pe Domnul,merita sa-i respect.
Despre cum se impaca lumea de azi cu crestinismul?Draga Crinuta,cum sa se-mpace?Mergem inainte si ne vedem de treaba noastra.Inca voi acolo sinteti cu totii in majoritate crestini,dar aici de ex mi-a trebuit ceva timp ca sa mi-L aduc pe Dumnezeu(vreo citeva luni,parca eu emigrasem si El ramasese in Ro),sa-L simt peste tot pe unde ma duc,acuma e-n regula,Il iau cu mine.Uneori e mai ciudat ca nu prea am avut de ex,anul trecut de Paste,cui sa zic Hristos a-nviat!Am niste romani pe scara,mai am si altii in parc,dar nu vin la biserica si se simteau cumva jenati cind le-am zis ca a inviat Hristos,dar ce sa fac,eu imi vad de treaba mea.Deci cum sa se-mpace crestinismul cu lumea?Bine!
Cu banii si sexul,cred ca deja nu mai tine de vreo opozitie cu religia,ci e o pb romaneasca pur si simplu,eu am fost in Ro in vara si am ramas socata de cita obsesie sexuala am vazut,nu era nicio emisiune sa nu apara niste picioare lungi in niste pantaloni scurti.Asa ca,draga Crinuta,ignora si tu aspectele astea si vezi-ti de viata spirituala,ca efectiv e cea mai importanta.
Ei,sa mai plec,va las,dragelor,si mai citesc,va pup!
crinuta spune:
Deci maine va astept cu multa cafea, ca tot ne place tuturor.
Katya, ciudat e ca eu aici am senzatia ca traiesc intr-o tara fara Dumnezeu. Stiu ca pe hartie majoritatea e crestina, dar in realitate lucrurile stau altfel, pentru ca eu constat asta dupa cei practicanti, si stii bine ce implica acest termen.
Nu ma refer la oamenii de la tara cand isi vad de viata lor, de viata crestina, eu ma refer la ce vad in jurul meu.
Sa iti dau un ex: de Craciun. Intreaba orice copil ce inseamna Craciunul, sau mai grav, un adult, si va spune: vine Mos Craciun, primim cadouri, mancam bine, facem bradul, etc.
Vezi luminite frumoase, brazi, reclame, peste tot Mos Craciun si nicaieri nu vezi un " La multi ani Isus". E normal?
Eu i-am explicat lui Rayan ce inseamna Craciunul, si am sa o fac in fiecare an. E revoltator. La fel se intampla si de Paste. Oua, idolul Mos Craciun e transformat in iepuras, si nimeni nu intelege si nici nu doreste sa intelegea semnificatia Pastelui.
Ma uit la filme gen " Impactul", unde nici o secunda nu se pomeneste Dumnezeu. Mereu omul este pus in prim plan, " marele om", care singur, repet, singur, reuseste sa salveze omenirea, iar asta este generatia in care traim.
Toate lucrurile grave, pacate de moarte sunt considerate firesti, la moda, si trendy in numele libertatii.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Pai fetele,ma coplesiti cu ginduri bune,dar sa stiti ca nu sint vreo fandosita care tb chemata,mai bine vin singura...Ei,daca discutam pasnic si n-avem cine stie ce pb de discutat si combatut,sigur,citeva min/zi oricine are,nu?Mai ales ca toate bem cafea. De rugaciune,ce sa va zic,in afara de rugaciunea de seara obisnuita,de cea de dimineata care consta in inchinat la icoane si cerut zi buna si multumit pt noapte c-am trecut-o si in afara de vreun acatist ce-l am canon si pe care-l fac tot seara,eu am invatat acum ani de zile sa ma rog tot timpul astfel:cel mai bine m-am rugat pe strada,in autobuz,metrou etc,mai ales ca era un timp cistigat,si-asa n-aveam nimic de facut decit sa merg,nu?Am invatat pe de rost o seama de rugaciuni pe care le iubesc enorm: -Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatoasa!-aceasta rugaciune o zic ori de cite ori am orice sentiment(bucurie,primejdie,necaz,dilema etc,fie si primele 2-4 cuvinte sint suficiente).Azi de ex am zis-o la dentist. -Imparate ceresc -Preasfinta Treime -Tatal nostru -Ps 50 -Ps 142 -Rug pt vrajmasi:Doamne,intoarce la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei(le zic numele,ma rog constant pt ei si apoi constat ca ei sint f draguti,ii sterg de la dusmani si-i adaug la prieteni) Astfel ca,daca zic rugaciunile acestea,nici nu mai simt nevoia sa cer ceva anume,ba de multe ori constat ca nici n-am apucat sa ma rog pt mine,dar si cit imi da inapoi apoi Domnul,n-aveti idee! Rugaciune colectiva n-am incercat,dar mi-ar placea(mamabear,o sa mi-aduc aminte de asta cind fetele mele or creste).Iar la biserica,eu am reusit sa ma detasez complet de cei din jur,drept e ca ma duc in fata,vreau sa vad tot ce se-ntimpla,mai ales ca preotul nostru tine usile imparatesti 95% deschise.Si chiar daca as sta in spate,nu cred ca m-ar mai putea deranja oamenii,ii iubesc oricum fie si numai pt ca s-au adunat acolo,ca impreuna sa-L slavim pe Domnul,merita sa-i respect. Despre cum se impaca lumea de azi cu crestinismul?Draga Crinuta,cum sa se-mpace?Mergem inainte si ne vedem de treaba noastra.Inca voi acolo sinteti cu totii in majoritate crestini,dar aici de ex mi-a trebuit ceva timp ca sa mi-L aduc pe Dumnezeu(vreo citeva luni,parca eu emigrasem si El ramasese in Ro),sa-L simt peste tot pe unde ma duc,acuma e-n regula,Il iau cu mine.Uneori e mai ciudat ca nu prea am avut de ex,anul trecut de Paste,cui sa zic Hristos a-nviat!Am niste romani pe scara,mai am si altii in parc,dar nu vin la biserica si se simteau cumva jenati cind le-am zis ca a inviat Hristos,dar ce sa fac,eu imi vad de treaba mea.Deci cum sa se-mpace crestinismul cu lumea?Bine! Cu banii si sexul,cred ca deja nu mai tine de vreo opozitie cu religia,ci e o pb romaneasca pur si simplu,eu am fost in Ro in vara si am ramas socata de cita obsesie sexuala am vazut,nu era nicio emisiune sa nu apara niste picioare lungi in niste pantaloni scurti.Asa ca,draga Crinuta,ignora si tu aspectele astea si vezi-ti de viata spirituala,ca efectiv e cea mai importanta. Ei,sa mai plec,va las,dragelor,si mai citesc,va pup! |
Edit - sa-ti spun ca eu as fi vrut sa fim vecini
Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale, pentru ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine. (Sfantul Marcu Ascetul)
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
mamabear spune:
Buna dimineata fetelor! (sau noapte buna)
Eu azi voi fi plecata de acasa, asa ca am intrat sa va salut si sper sa am timp sa intru pe DC dupa-amiaza.
si o zi buna tuturor!
Iasmin08 spune:
'Neatza tuturor Cu cafeluta in mana, ce placere sa va citesc!!!
Mamabear, Crinutza, Katya - si eu ma rog cand merg pe strada, tot rugaciunea mintii o zic si eu (''Doamne Iisuse"). ALta data am incercat si am zis ''Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma pre mine pacatoasa". si iarasi a fost bine. Si la mine acasa exista o camera unde preferam sa ne rugam, dar nu reusim sa ne adunam toti.
Mamabear- m-ai molipsit ieri cu ''Doamne al puterilor". Eu de obicei cant ori fericirile, ori ''Sfant, Sfant Domnul Savaot", ori altceva ("mantuieste Doamne, poporul tau" de ex). Spunea cineva aici pe forum (parca Rufus??) ca o femeie care canta atunci cand face treaba este o femeie fericita. M-am gandit atunci ca eu sunt mai tot timpul fericita deci, ca io tot timpul simt nevoia sa lalai ceva de la biserica. Simt ca parca merge totul mai bine, mancarea iese mai gustoasa, toate se aranjeaza de la sine, iar timpul se opreste in loc.
Eu ar trebui sa fac miercurea Paraclisul (care il doresc eu) iar vinerea ''Canon de pocainta la Domnul nostru Iisus Hristos" si catre ingerul pazitor. Nu sunt sub canon, ci este o indicatie pentru ce mi se potriveste mie(de la parintele duhovnic). Apropo, voi reusiti sa faceti metanii? Eu am cerut binecuvantare, dar cand ma apuc- pe la a treia ametesc. Ma intreb cum fac monahii cate 1000, 1500 sau chiar 3000 pe zi.
Mai citesc ceva si revin.
Iasmin08 spune:
Iata ce am gasit referitor la ceea ce unele fete au numit autoflagelare:
"#711; Fara zdrobirea inimii, e cu neputinta sa ne izbavim cu totul de pacat. Iar inima se zdrobeste prin infranarea de la trei lucruri: de la somn, de la hrana si de la lenevirea trupeasca. Caci prisosinta acestora sadeste iubirea de placere; iar iubirea de placere primeste gandurile rele. Pe de alta parte, ea se impotriveste atat rugaciunii, cat si slujirii cuvenite. (Marcu Ascetul)43"
AM citit astazi dimineata o chestie care m-a mai luminat un pic.
Spune ca atunci cand dragostea de Dumnezeu cuprinde sufletul, omul e in stare sa faca orice ca sa fie acolo unde inima ii este. Se pare ca in acest fel simteau mucenicii, martirii.
In momentul in care imparatul Constantin cel Mare a dispus ca toti crestinii sa nu mai fie torturati sau ucisi pentru credinta lor, cei care nu aveau alta dorinta decat a muri pentru Hristos au fost scosi din inchisori. Ei au suferit pe urma intrucat nu semai indeplinea planul lor- de a fi ucisi pentru Hristos. Astfel incat acestia au plecat in pustie si au inceput a se chinui ca sa duca pana la capat ceea ce s-ar fi intamplat daca nu erau scosi din inchisoare. Astfel unii si-au pus lanturi la picioare (inapoi), altii nu mancau si tot asa. In acest fel s-au pus bazele trairii in pustie, bazele ascezei.
Ce am mai citit si m-a tulburat: tot pe atunci au luat fiinta un fel de ''turme''. Cei care chiar se numeau ''turma lui Hristos" si care spuneau : ''Nu sunt eu oaia lui Hristos"? Ei nu mancau decat iarba- practic...pasteau (!!!?!!) ca oile. Aceasta practica a fost ulterior interzisa de biserica intrucat multi dintre acestia erau confundati cu animalele si erau ucisi de vanatori.
Pentur noi- cei din zilele noastre lucrurile astea par ceva extrem si ciudat, dar iata ca s-au intamplat.
Amina_Marina spune:
Citat: |
Eu de obicei cant ori fericirile, ori ''Sfant, Sfant Domnul Savaot", ori altceva ("mantuieste Doamne, poporul tau" de ex). Spunea cineva aici pe forum (parca Rufus??) ca o femeie care canta atunci cand face treaba este o femeie fericita. M-am gandit atunci ca eu sunt mai tot timpul fericita deci, ca io tot timpul simt nevoia sa lalai ceva de la biserica. Simt ca parca merge totul mai bine, mancarea iese mai gustoasa, toate se aranjeaza de la sine, iar timpul se opreste in loc. |
Daca toate credincioasele ar putea sa ajunga la un nivel inalt ca a l tau atunci n-ar mai fi asa stresate , obosite si fara chef de viata.Si eu vad la fel credinta, dar n-am reusit sa ajung la un astfel de nivel , si ca sa fiu si eu ca tine trebuie sa recurg la alte mijloace de a elimina stresul, bine o fac mai mult pentru copii, in primul rind sa fie ei relaxati/fericiti si dupa aceea eu. Sotul zice ca unui copil nu-i face bine sa-si vada mama mereu obosita , stresata si vaitindu-se , ci asa ca tine. Tot respectul.
Mesajul tau m-a incarcat cu energie pozitiva, nici ca se putea mai bine zis.Eu acum sunt mare culegere de oameni pozitivi.