tort de post

tort de post | Autor: anaemi

Link direct la acest mesaj

Va rog mult, mult....care stiti o reteta de tort de post sa ma ajutati si pe mine cu una (doua, trei...). Pe 6 martie e ziua baitelului meu, face trei anisori, si "am primit comanda" un tort in forma de peste...si acum daca i-am promis copilului, trebuie sa ma tin de promisiune.
As prefera ceva usor, cu fructe, nu cu ciocolata.

Multtumesc anticipat !

P.S. Si daca ati putea sa-mi mai dati si cateva idei de meniu ... ceva mai sofisticat (s-ar putea sa vina socrii si tre' sa fac impresie )...v-as fi super recunoscatoare

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

IMPLINIRE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu stiu ca pentru copii nu e obligatoriu postul ,asa ca-i poti face unul normal.
Cred ca-i poti face o tarta unde poti mai usor sa scoti ingredientele gen lapte si oua,dar nu e chiar tort.
Stai ca am dat o cautare si sint retete foarte multe.
Exemplu

Ingrediente
Blat:
150 g nuca macinata,
100 g zahar,
1 plic praf de copt,
250 ml apa minerala,
6 linguri faina
Sirop:
200 ml apa,
3 linguri zahar,
esenta de rom
Crema:
Frisca vegetala simpla

Mod de preparare
Blatul: compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec. Se amesteca zaharul cu apa minerala, nuca, praful de copt, faina si se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit. Se scoate se taie in doua si se insiropeaza.
Crema: pentru crema se poate folosi frisca vegetala simpla sau amestecata cu nuca macinata (sau alune); daca se prajesc putin nuca sau alunele este mai bine. Se poate amesteca frisca si cu fructe: capsuni, zmeura sau amestec de fructe de padure.
O alta varianta de crema este cea din plicuri de crema instant la care se inlocuieste laptele cu apa minerala, suc sau cafea, dupa dorinta.

Tort de post cu crema de banane
Timp de preparare: 45min

Ingrediente
Pentru blat:
1 pahar zahar,
1 pahar sifon,
1 si jumatate pahar faina,
1/2 pahar ulei,
1 lingura gem,
1 lingura nuca macinata,
1 lingura cacao,
1 lingura pesmet,
1 esenta de rom,
1 pliculet praf de copt
Pentru crema:
2 banane,
1 lamaie,
1/2 pachet margarina,
1/2 cana zahar pudra,
Pentru sirop:
1 cana apa,
2 linguri zahar,
1 plic zahar vanilat,

Mod de preparare
Se amesteca bine toate ingredientele, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda. In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema. Pentru sirop: apa se pune la fiert, se adauga zaharul si cel vanilat, se lasa pana se topeste si se leaga usor. Cele 2 blaturi de tort se lasa la racit apoi se insiropeaza umplu cu trei sferturi crema. Se imbraca cu restul de crema si se orneaza cu felii de banane.

Da o cautare ca sint incredibil de multe variante.
Daca vrei sa-ti iasa ca un peste cred ca-l decupezi,daca n-ai o forma speciala.
Si Rares e pe 12 martie,dar noi sintem pacatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

multumesc mult !... Pai copiii nu tin post...dar tinem noi si vreau sa fie ceva sa impacam si capra si varza

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

multumesc mult !... Pai copiii nu tin post...dar tinem noi si vreau sa fie ceva sa impacam si capra si varza

IMPLINIRE

Cine stie ce iese?Strici ziua copilului.Fa un tort ca lumea lui si pt voi vreo tentativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu am facut tort cu mere in forma de Minnie(sotia lui Mickey mouse) poti sa-l faci in ce forma vrei tu uite-l Aici
dar poti face doar un pandispan de post simplu sau de ciocolata adaptezi reteta Asta in functie de cat de mare este tava...folosesti ca umplutura frisca vegetala si fructe

si eu am ales varianta asta fiindca de obicei astia mici, mici nu se omoara cu mancatul...doar le place sa se uite la el, iau o lingurita si gata tot parintii care tin post il mananca si atunci e bine sa fie de post
dar asa cum a spus dulcetica...poti alege varianta cu 2 tortulete unul pentru cei mici si altul pentru adulti

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Sau ai putea sa faci un blat din biscuiti sfaramati,amestecati cu margarina,pe urma pui un mousse de cioco amaruie,de post si ultimul strat un mousse de fructe,de care vrei tu,facute cremele cu frisca vegetala si gelatina vegetala.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Uite aici un tort de post fffooarte bun. N-am crezut, ingredientele sunt ciudate, dar la sfarsit ne-am lins pe degete. L-am facut pt ziua fetitei mele si n-a mai ramas o bucatica...
Totusi, as mai reduce cantitatea de suc de portocale, ca sa nu fie prea acid.. In rest, e perfect.

Mergi la inceput