Uter retrovers
Fetelor va rog sa ma ajutati!
Incerc de vreo 4 luni sa raman insarcinata, nu stiu daca este cazul deja sa ma alarmez! Mi-am facut analizele prenatale uzuale care se dau, am ceva probleme de trombofilie, dar nu astea sunt cauza.Nelamurirea mea este legata de faptul, ca mai demult la un control ginecologic de rutina mi s-a spus ca am uter retrovers, dar de atunci desi am mai fost la alte multe controale, la alti medici , nu mi s-a mai spus niciodata asa ceva. Intrebarea mea este daca am intr-adevar uter retrovers, sa fie aceasta cauza ca nu raman insarcinata?
Raspunsuri
yarrina spune:
Dangabriela un uter retrovers poate ingreuna obtinerea unei sarcini dar nu o face imposibila. Am o prietena cu uter retrovers care a reusit sa ramana insarcinata dupa 7 luni de incercari. Ar trebui sa consulti un dr care sa-ti confirme ca ai uterul retrovers mai ales ca ultimii la care ai fost nu ti-au semnalat asta. Intreaba tu cand te duci data viitoare. Succes!
CorinaDani spune:
Buna,
eu am uter retrovers , confirmat la toate controalele si ecografiile, am reusit sa raman insarcinata de la prima incercare !
citeste te rog si la subiectul "trombofilia - cauza a infertilitatii"...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
PIF_pif spune:
Gabriela si eu am avut uter retrovers si am ramas gravi in conditiile in care nici spermograma nu era ok. Deci daca asta ar fi pb ta, nu e de speriat.
Sfatul meu e sa faca si sotul tau o spermograma, sa vedeti cum stati si din acest pct de vedere.
Oricum 4 luni de incercari nici nu sunt multe, dar e bine ca te-ai apucat deja de investigatii, sa nu pierdeti timpul. Va doresc mult succes!
34+

dangabriela spune:
Va multumesc mult tuturor!
Am citit chiar acum un articol pe net, in care se spune ca nu e justificata concluzia ca in cazul unui uter retrovers se obtine mai greu o sarcina.Se pare ca nu e nici o legatura!
dangabriela spune:
Fetelor, am facut o ecografie transvaginala si nu am uterul retrovers!!! M-am linistit acum!
dana vio spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dangabriela Fetelor, am facut o ecografie transvaginala si nu am uterul retrovers!!! M-am linistit acum! |
Nu vreau sa-ti stric bucuria dar nu cred ca o eco trans poate sa-ti spuna asa ceva. Si eu am uter retrovers si chestia asta am confirmat-o printr-o histerosalpingografie ( este de fapt o procedura ptr desfundarea trompelor).

Si sunt anumite grade de retroversie, unele dintre ele pot ingreuna obtinerea unei sarcini. Eu am facut un tratament, ptr ca trebuie ajutat, si am reusit la 36ani . Nu stiu cati ani ai, dar insista. Succes! 

Alexandra Maria
14.12.2007