Ce gatim in Postul Pastelui ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Cum faceti maioneza de post? Multumesc anticipat.


letitia eu fac maioneza de post la fel ca maioneza rapida doar ca in loc de ou pun un cartof mai mare fiert bine...nu iese la fel de teapana ca cea cu ou dar la gust e la fel

mai astept si eu alte idei

ieri am facut ciuperci la cuptor cu salata mexicana (din cutie)

azi supa crema de telina
supa groasa de rosii cu taietei
fasole verde cu usturoi
mere in foietaj

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Am si eu cateva intrebari, daca nu va e cu suparare .

Anaemi, budinca de vanilie de post o faci in casa sau la plic? Daca este in casa, as vrea si eu reteta.

Cait, ai cumva si alte retete cu lapte de orez (de post sau de dulce)? Si noi il mancam in fiecare dimineata cu cereale, nuci, stafide.

Dar o reteta verificata de mucenici de post moldovenesti? Ma gandeam sa incerc eventual reteta Monicai/Osnei de cozonac floare, dar parca nu ma atrage amidonul din aluat (chiar, ce rol are, Monica?).

P.S. 1. Pentru cine intreba despre micul dejun, desi, nu cred ca te incumeti (eu mananc rar, nu-s chiar... ingrozitori). Fulgi de ovaz inmuiati in apa peste noapte, scursa apa, amestecati cu stafide, caise uscate, nuci si un pic de scortisoara. Zice sa-i inmoi pt. ca se digera mai usor, plus ca nu mai este nevoie sa-i fierbi, deci isi pastreaza toate vitaminele/mineralele.

2. Azi am facut tortul acesta cu piure de mere (applesauce). Merge cu zahar pudra pe deasupra sau cu crema/glazura din ciocolata de post din si ulei din samburi de struguri:

http://www.ehow.com/how_5304130_make-vegan-cocoa-cake.html

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

ML am gasit eu o reteta de mucenici moldovenesti de post

ai nevoie de 1kg faina, 4 linguri miere, 0.5l apa, 80g drojdie, un varf sare, 3 licuri zahar vanilat

Se face aluatul care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. se imparte si se face fitile care se impletesc dand forma unor 8. se aseaza in tava si se lasa la crescut cca 30min. se coc la foc potrivit pana se rumenesc. se face un sirop din zahar, miere, apa, esente, lamaie in care se scufunda mucenicii pana absoarbe siropul si se aseaza p farfurie si se presara nuca.

eu voi incerca sa vad cum iese. nu am mai facut niciodata pana acum.

sper sa iti fie de folos

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png

nunta noastra

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu voi fi anul acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Bebelu, multumesc! Caut totusi si o reteta incercata, pentru ca am avut o tentativa in urma cu cativa ani si au iesit ca piatra. As face acum din nou...

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ML banuiesc ca de reteta asta zici...a Osnei, am incercat-o si eu si este super pufoasa...incredibil de pufoasa pentru o reteta de post...bineinteles ca poti inlocui amidonul cu faina
eu am pus aluatul in masina de paine dar il poti face cu mana la fel de bine...ca lichid poti folosi lapte de cocos, sau lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie...
chiar zilele trecute a incercat-o si anasia nu zic ce pufosenie i-a iesit

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da, Monica, despre reteta asta vorbesc. Am sa las amidonul atunci, mai ales daca spui ca iese pufoasa. Oare in loc de "lapte" pot pune apa minerala sau o stric? Astept sfat, nu ma pricep.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

POti folosi lapte de migdale sau lapte de orez..
Ca sa iasa pufi stropeste-le dupa ce le scoti si lasa-le putin sub un prosop.
Eu pun si miere deasupra si apoi pudrez cu nuca, asa ramane nuca teapana pe mucenici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Mi-ati facut pofta, musai sa-i fac !

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Letitia,
Eu am facut ultima data maioneza de post din fasole fiarta f.bine, maruntita la blender ,apoi o lingurita de mustar si ulei ca la maioneza normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Un mic dejun pe care l-am descoperit recent: sandvisuri cu unt de arahide si dulceata. Immmmm...cu un pahar de lapte de soia cu roscove..perfect.

Ieri: Orez la cuptor cu legume si salata.
Azi: Tocanita de ciuperci cu ardei si mamaliga.

Desert: Placinta cu mere cu foi din comertz.

Pearl

Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.

Mergi la inceput