Copilul meu vomita
Sint mamica unui baietel de 1 an si 10 luni si avem o mare problema. Copilul meu vomita atunci cind plinge... insa nu mereu. La lovituri, sperieturi sau cind este foarte obosit. Plinge ce plinge si apoi vomita. Cind spun lovituri si sperieturi nu va ginditi ca-i administrez bataie sau tipam la el. Daca se impiedica sau este agresat de vre-un copil mai artagos el se sperie si vomita.
A mai trecut cineva prin asa ceva?
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008
Raspunsuri
CorinaDani spune:
da.
fetita mea are 2 ani si 7 luni, si daca se intampla sa planga foarte tare dupa ce papa(oboseala, cazatura, etc.), vomita tot...daca plange intre mese, o vad ca mai icneste, dar nu are ce vomita...
probabil din cauza faptului ca plange cu suspine, "de sare camasa de pe ea", stomacelul se contracta si apare senzatia de voma...
oricum, sa nu va imaginati ca lucrul acesta se intampla foarte des...a fost suficient sa vomite de vreo 2-3 ori din cauza plansului (s-a speriat si ea, dar mai rau m-am speriat eu, pentru ca mi-e teama sa nu aspire voma in plamani si sa dam in alte probleme, mai grave)si am adoptat o strategie de distragere a atentiei, astfel incat sa nu ajunga la acel plans cu suspine si "zguduiala"...o iau in brate, ii dau un obiect care-i atrage atentia, ii aduc o jucarie sau o carte, improvizez astfel incat sa i se opreasca plansul cat mai rapid...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
szivarvany spune:
Fi`mea a fost si este extrem de vomitacioasa.
Pana pe la 2 ani era ca un hobby gasea ea un motiv si mergea sa vomite "un pic". Clinic perfect sanatoasa.
Acum vomita doar cand e foarte racita si nu reuseste sa se aspire bine de tot ...
Cred ca unii copii sunt mai vomitaciosi si atat.
Noi am controlat-o in toate partile si nu avea cauze fiziologice, malformatii sau altele sa-i provoace aceste vomitaturi atat de usor.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
ina78 spune:
Si noi investigam cauzele. Acum putem evita mai usor, insa ma tem ca daca l-as duce la cresa sau la gradi s-ar accentua. De aceea eram curioasa daca in timp se poate elimina aceasta buba.
AM mers pina acum la un medic homeopat si urmeaza sa mergem la psihiatrie pediatrica. Cred ca exista o explicatie, insa vreau sa gasesc o solutie de eliminare a problemei.
Mor de ciuda sa vad ca il impinge un copil si din plins da in vomitat.
Simonix spune:
Si al meu vomita la greu. Cam o data pe saptamana (cand nu e bolnav - caci atunci cand este bolnav o tine intr-o veselie asa). Am depistat urmatoarele (poate te inspiri si tu):
1. vomita la plans - super usor. Exemplu: la doctor ma duc mereu cu schimburi (si pt mine, si pt el) caci de frica plangeeee si suporta foarte greu consultul (nu va inchipuiti ca il chinuie, ca nici nu apuca sa se uite ca lumea la el ... daca incearca sa ii deschida gura sa se uite in gat - adios haine curate). Din cauza de vomat nu am reusit sa il fac sa doarma in patutul lui - daca il lasam acolo plangea fix 2 secunde (nu apucam sa ies) si voma. Nu urla, nu racnea - nu apuca. Drept si prin urmare si acum il adormim tot noi :)
2. vomita cand e racit (de la ce are in gat). Mananca si apoi tuseste si gata.
3. vomita cand da de o bucatica mai mare in mancare sau cand i se face scarba de ce e in farfurie
4. vomita din cauza de virus la burtica
In genere vomita foarte usor (am tot repetat cuvantul asta ), doctorul il suspecteaza de ceva ceva pe la stomac. Pana la 1 an nu am avut probleme, s(a declansat dupa ce am inceput cresa + bolile aferente. Cand raceste (mai mereu adica) tot puroiul ala se duce la gat si se opreste acolo (nu a avut complicatii la plaman sau urechi in genere, caci totul se localizeaza la gat). Nici macar nu tuseste al meu copil. Mai vedem si poate o sa ii fac niste analize mai incolo.
Mai e o chestie la care m-am gandit: vomitacios a fost si un var de al meu cand a fost pitic. Si la fel, sotul meu este asa un pic - vomita foarte usor, el si cand se spala pe dinti are reflex de vomat. Eu in schimb ... mai bine mor decat sa dau afara
Sper ca se vor rezolva problemele in timp. Noua ni s-a prescris Motilium, un medicament care ii mai ia din greata cica. Nu ii dau decat fff rar, dar am remarcat ca merge. Sanatate si mai viziteaza-ne pe la odisee
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
ina78 spune:
Simonix, ai gasit niste explicatii, insa noi nu. Gabi nu a fost racit niciodata. Nu a fost bolnavior deloc. El vomita cel mai adesea la agresiune. Daca tipa cineva la el sau linga el, daca e impins de alti copii.
Multa sanatate si voua. Incerc sa intru mai des la odisee...
Adriana1979 spune:
Cred ca ar fi cel mai bine sa mergeti cu copilul si la un gastroenterolog pediatru. Vomitatul acesta asa des poate sa aiba unele urmari in timp. Tatal meu are o hernie hiatala si vomita de multe ori, aproape la fiecare masa in unele zile, iar la endoscopie doctorul a zis ca are modificari ale mucoasei esofagului datorate vomitatului repetat (continutul stomacului este aoid). Nu stiu daca astea ar putea fi urmarile si la copilasii vostri (sper sa nu), dar cel mai bine e sa incercati sa descoperiti cauzele posibile.
Multa sanatate celor mici!