menopauza precoce sau insuficienta ovariana premat
Raspunsuri - Pagina 7
blonda39 spune:
Yvonne,
Merci mult. A contat taaare mult sa citesc ceva dupa ultima mea postare. Plang aproape non-stop de cand am primit rezultatul la AMH...
O sa-l repet. Doamne, cat de mult mi-as dori sa nu fie corect primul rezultat.
Incepusem, inainte de a afla rez, sa iau tinctura de branca-ursului. Voi continua. O sa iau 3-4 luni.
Am cautat DHEA - ca un facut, nimeni nu mai are pe stoc. De-abia astazi m-au sunat unii sa-mi spuna ca au gasit o cutie ratacita. Cica nu se mai gaseste pe nicaieri, este cerere f. mare. Nimic nu-mi iese...
Continui si cu cyclo-progynova.
O sa incep si tratament homeopat + acupunctura. Da-mi te rog contactele ...
Bafta pana pe 22 aprilie, sa-ti iasa asa cum doresti.
Stie cineva de unde as putea samai procur DHEA ??? O cutie nu-mi este de ajuns.
noapte buna va doresc, oriunde ati fi...voi, toate cele care suferiti atat de mult ca sa impliniti un vis.
yvonne spune:
blonda39 - Am incercat sa-ti dau mesaj pe PM si nu am reusit. Poate imi dai mie mesaj pe PM meu ca sa-ti dau mai multe informatii.
Ioanatugs spune:
Blonda39 o cutie de DHEA i-ti ajunge pentru 3 luni. Dar cate pastile scrie pe ea ca are? Vezi sa nu iei mai mult de una pe zi, daca e de 100mg. Nu dispera, poate ca inca nu e totul pierdut. Eu am citit undeva ca AMH arata ce se va intampla in viitor, nu neaparat cum sunt ovarele acum, in momentul de fata. Deci analiza arata ca rezerva e pe sfarsite, nu ca deja s-a terminat. Dovada e si sarcina pe care ai avut-o in noiembrie anul trecut.
Bytzi multumesc frumos de urari iubita! Si tie i-ti doresc multa bafta la FIV-ul ce se apropie!
blonda39 spune:
cred ca mi-am mai luat o teapa: am primit coletul cu ceea ce ar fi trebuit sa fie DHEA; pe cutie insa scrie "Heritage Rejuvenate" - wild Mexican Yam, produs de Heritage...Colorado, USA.Am dat si 160 RON pe ea :).
Va rog lamuriti-ma si pe mine cum arata acest produs numit DHEA si de unde se ia, ca nu mai inteleg nimic !!!
P.S. Ofer Rejuvenate, pentru cele care stiu ce este el si ce poate face !
Briantis spune:
Blonda 39 , din cate stiu eu diferenta intre cele 2 diagnostice nu prea este .
Eu am fost diagnosticata cu asta la 30 de ani ...eram maritata de vreo 3 ani si bebe ...nici unul .Fsh-ul meu de inceput a fost 164 sau 165 , valoare la care toti au facut ochii cat cepele si au inceput sa ma caute de tumori de hipofiza .Mi-au gasit un microadenom hipofizar , dar care nu secreta nimic , exista doar si atat .Nici eu nu aveam estradiolul mic , era insa spre limita inferioara si aveam ceva semne de menopauza ( bufeuri , etc ...).
S-au hotarat ca nu e de origine tumorala fsh-ul meu pt ca dupa 3 saptamani de anticonceptionale ( marvelon ) a scazut la 17 .
Ulterior mi s-a dat sa iau tratament de substitutie cu Femoston , sub care mi-au disparut simptomele , mi-a revenit cm , dar bebe ioc .
Am adoptat un baietel , care acum are 6 ani , dar n-am incetat sa sper ca poate oi face si eu bebe.
Am incercat de toate homeopat , tratament naturist ( nu numai cu branca ursului si muguri de zmeur ci o schema mult mai complexa ) , injectii cu gerovital ...etc .Nimic nu a mers , desi la inceput se mai vedea cate un folicul amarat pe cate un ovar.Am schimbat mai multi dr , am fost si la endocrinolog , etc ....nimeni nu s-a riscat sa-mi faca stimulare la asa valoare a fsh-ului.
Am luat tratamentul asta niste ani , la un moment dat mi-a luat-o razna tiroida si printre alte analize mi-am repetat fsh-ul chiar daca eram sub tratament cu femoston si am avut neplacuta surpriza sa constat ca cu tot tratamentul meu era 145 .Mi s-a recomandat cicloproginova , il iau de aproape un an , ma simt ok cu el , insa fsh sub 60 nu am cu tot cu el .Singurul tratament cu care imi scade fsh-ul ca lumea sunt anticonceptionalele....si ideea e ca io vreau copil .Nici unul din medicii la care am fost nu a putut sa-mi explice de ce imi scade fsh-ul numai cu anticonceptionale , in care doza de hormoni e de cca 10 ori mai mica decat in cycloproginova sau femoston , pt ca stiintific vorbind e vorba de un mecanism de reglare : cand ovarele nu secreta hormoni creste FSh-ul care "biciuieste " ovarele sa treaca la treaba si cand hormonii cresc ( produsi de ovarele proprii sau luati ca tratament ) fsh-ul trebuie sa scada. La mine ...sufletul , nu merge asa .
Mi-am facut si inhibina b , care bineinteles a iesit naspa , undeva sub 10 , valoare normala era peste 45 ng /l , intre timp la echografii pe ovarele mele nu se mai vede nici o miscare .
Nu stiu daca in conditiile astea mai are rost sa imi fac AMH-ul .
Stiu cum e sa iti doresti bebe si sa nu poti , eu iti doresc multa bafta , ca si celorlalte fete aflate in situatia asta .
Eu una m-am cam resemnat ca asta este , o sa am numai un copil ( pt ca de adoptat nu mai mai simt in stare , date fiind legile noastre "destepte " ).Anul asta fac 37 de ani , pana pe la 40 ma gandesc ca poate face DD o minune ...dupa care inchid capitolul de tot si gata.
Ce vreau sa zic cu tot mesajul asta lung cat o zi de post e , ca mie mi se pare ca voi nu stati asa de rau cu analizele si mai aveti ceva sperante.ASa ca , bafta multa !
Looana spune:
Blonda39,i-mi pare tare rau pt rezultatul tau ,uite intra la trombofilie si acolo vezi ca e pe prima pagina legat de vitamine si gasesti si DHEA .Medicamentul original este din USA dar asta nu-l gasesti in Eu sunt pe piata o gramada dar nu e acelasi care are exact cantitatea de vitamine pt problema noastra.Stiu ca nu e bine sa iei nici prea multe B-uri de ex.acolo fetele iau diferite vitamine care toate la un loc ar compune aceas pastila DHEA.De ex Femibion cu metafolil si mai iei o pastila de Medyn Forte si impreuna ar egala cu o pastila de DHEA.Uitate un pic pe acolo si iti face o lista ,e mai bine decit sa iei din net ca sunt multe webseite si in Germania care defapt e hormon pt cei care vor sa faca muschi pe cind la noi e cu totul altceva.Ai vazut ca sunt multe ceai-uri de slabit si cum a fost si cu pastila de slabit care din cite am inteles este interzisa pe piata deja....deci nu sau respectat si dai din una in alta.
Deci daca cumperi din farmacie Femibion 800 cu metafolin si Medyn Forte ...e ok asa mi-a zis si mie un medic din clinica.Acuma i-mi pare rau ca nu mi-am cumparat din USA DHEA ca abia m-am intors de NY City. Asta e data viitoare daca nu va fi prea tirziu.
O zi buna va doresc!
Looana
Trombofilie Ereditara MTHF C677-T heterozigot
Imunofenotipare limfocitara (limfocitare T, B, NK)
4 sarcina naturale oprite din evolutie + 1 Fiv (intre sap. 5-7)
blonda39 spune:
Briantis....m-ai lasat fara cuvinte.
Stii, e una din situatiile acelea in care te gandsti ca de fapt TU ar trebui sa fii fericit, pentru ca sunt altii care au probleme mai grave decat tine.
Nu stiu ce sa-ti spun...Ai incercat sa iei DHEA ? Din cate am citit despre acest produs, face minuni.
Poate facem un sindicat si reusim sa-l comandam in State.
Fetele, chiar nimeni nu stie ceva clar depre DHEA ? Nimeni nu are pe cineva in state caruia sa-i platim sa ni-l trimite ?
Briantis, asa cum imi spunea si mie cineva acum putina vreme: fruntea sus, mai ai pana sa pui punct acestui capitol. Iti tin pumnii, orice te-ai hotara sa faci.
Blonda39
Briantis spune:
N-am luat DHEA , de altfel e prima oara cand aud despre el .O sa ma interesez si poate o sa il iau .
Sarbatori fericite !