menopauza precoce sau insuficienta ovariana premat

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

sper ce e cu chistul ala vechi? nu stiu ce sa-ti spun de FSH. eu l-am avut 19 intr-o luna si fara chist. dar nu ovulasem cica in luna aia si vezi cica in luna urmatoare s-a trezit sa fie FSH 19.
de-acum tot inainte...tot asa. asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Chistul e f f vechi (din 2006), avea structura solida (endometriozic) dar de la ultimul fiv (nov2010) si-a schimbat structura , a devenit mixt (jumatate solid, jumatate lichid). Nu il pot scoate deoarece e fix in mj ovarului. Am facut marcheri tumorali CA125 si CEA si mi-au iesit foarte buni. Ovarul cu chistul pe el era foarte harnic dar de cand a devenit mixt s-a putorosit si a devenit mai harnic celalalt. Iau gemoderivate de la Plantextrakt pt el(coacaz+zmeur), sper sa redevina cum era inainte.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg, Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

sper la cat de putin ma pricep eu nu-ti pot spune decat ce mi-a spus mie PK.
"sa nu iau in seama" decat cum am reactionat la FIV. acum na...ca eu am avut 13 ovocite si probabil nici unul bun....asta e altceva. diferenta dintre mine si PK este faptul ca eu zic ca ovocitele nu erau bune, PK zice ca le trebuia ICSI.
dupa capul meu ce ai tu (FSH cateodata mare+chistul asta) iti afecteaza calitatea ovocitelor...dar cine stie...poate ai noroc la FIV. in orice caz, cu numarul ala de antrali de care spui si, daca ma iau dupa experienta mea, as zice ca totusi nu numarul ovocitelor tale va fi problema la urmatorul FIV. da-i cu coenzima si altele asemenea si poate poate cel de sus se uita si la tine.

Mergi la inceput

si inca ceva....
intai specific ca nu stiu nimic concret si pe bune.
dar am citit la fel ca si tine ca ovocitele astea se formeaza timp de multe zile, sunt hranite de singele din folicul care sa speram ca ar contine nutrientii din vitaminele pe care le inghitim. in acelasi timp, singele este influentat de hormonii pe care-i avem noi in mod natural. asta am priceput eu.
si am mai priceput ca nu ar fi bine sa existe fluctuatii in singele asta. no...acum ma gandesc la euthyrox in cazul tau...
sursa wikipedia FSH
in partea de jos sunt mai multe linkuri la citari. una din ele este asta http://www.thefertilesoul.com/pages/Diagnostic_pgs/HIGH_FSH.php
undeva pe la mmijloc spune minunile astea.

Mergi la inceput

5ab1na DOAMNE AJUTA! Sunt tare trista de cand am aflat FSH-ul, am intrebat si o endocrinoloaga dc dereglarea tiroidei influenteaza FSH-ul si mi-a raspuns ca nu Eu ma multumesc cu 3 ovocite bune, nu vreau un cos dar dr meu cu care voi face FIV cand a vazut analizele hormonale mi-a recomandat ovodonatie I-am trimis scan dupa buletinul ecografului unde scria de antrali dar cred ca nu l-a luat in seama, nu are incredere in ecografe facute de alti medici.
O sa maresc doza de Q10 la 240mg, am introdus si maca de luna asta , am omega 3 900mg (dha+epa), gemoderivatele pt chist, pap seminte multe, proteine din vegetale, lapte, oua bio si sper sa vad un rezultat bun.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg, Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10

Mergi la inceput

Multumesc, o sa studiez link-ul

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput

mda...doctorul ispasoiu mi-a zis si mie franc ca am ovare de 37 de ani, dupa ce a facut eco. dar nu aveam inca analiza asta cu FSH 19...
a fost singurul doctor care mi-a dat o varsta.
inca un mic amanunt:) eu nu sunt super fan PK. desi recunosc cu mana pe inima ca ce-i al lui e al lui.

Mergi la inceput

5ab la FSH-ul asta cati antrali ti-a vazut?
Interesant articolul, stiam ca o vascularizatie buna in zona ovarelor/uterului e buna iar trombofilia mea urata nu ma ajuta deloc. Mai citisem undeva despre studiul acela pe soareci/soboloni care contrazice teoria ca ne nastem cu un nr fix de ovocite, mi-ar place sa fie adevarat.

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput

la FSH-ul ala nu am fost la eco...si antrali pe aici prin oraselul meu nu citeste nimeni:)

dar ...hm...hai sa-ti zic o poveste cu euthyrox, tiroida si AC.
inainte de FIV1 estradiol -89 pg, FSH -10,8, tsh-4,5.
bagat AC si euthyrox 25, urcat euthyrox la 37,5, TSH-ul s-a plimbat in sus (dupa ce coborase la 1,8) pana la 3,4.
TSH a coborat inainte de FIV la 1,8, Estradiol in ziua 2 a lunii de FIV-53 pg, n-am masurat FSH.
plecat la FIV...poveste deja.
dupa FIV am ramas pe euthyrox 37,5. n-am facut analize decat tarziu prin august. Estradiol-200 pg, FSH-6, TSH 1,1.
ma uit stramb si-mi spun ce pana mea are estradiolul asta? urmatoarea luna ma duc la eco si-mi zice doctorul doamna endometrul 4, folicul ioc, ioc ovulatie luna asta. verific TSH - 3 si ceva!!!
ma duc la analize urmatoarea luna estradiol-90, FSH-19, TSH 1,1.
carcotesc o teorie prin care deduc ca doza mea de euthyrox e prea mare. revin la 25.
momentan de ceva luni de zile am estradiol 80-90, FSH 9-10, TSH 1,8. m-am intors de unde am plecat (momentul FIV 1)
si stiu ca daca as lua AC sau ar fi o luna chioara mi-ar scadea estradiolul ala si as avea FSH mai mare. nu stiu daca 19, pt ca eu cred ca atunci cand l-am avut 19 a fost copt de euthyrox.

Mergi la inceput

Laboratoarele unde ai facut analize sunt de incredere? Din ce oras esti?
scrie-mi pe PM dc nu vrei sa scrii aici
E2 poate fi mare si de la un chist.
As fi foarte fericita dc atunci cand imi voi regla tiroida imi va scadea FSH-ul. Deja ma simt mai bine cu ea, nu mai am ghiara aia permanenta in gat. Doza mi-am marit-o eu la 31.5 mcg pana ajung la endocrinolog.

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput