BLAT DE TORT

BLAT DE TORT | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

Am descoperit reteta unui blat de tort Pandispan,super,super bun!
poate fi mancat pur si simplu ca un ckec,poate fi facut cu fructe ,e bestial si a crescut fantastic,nu a dat inapoi,e pufos ,dulce si bun.
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat
2 linguri cacao
Preparare:

Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.

Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia pastrand un pic pentru a se amesteca cu cacao, punind si aceasta compozitie peste cealalta.

Se coace la foc potrivit 40-45 minute.
E super bun ,creste garantat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina11 spune:

eu cand fac aceasta reteta schimb unele chestii...albusurile+un vf de cutit sare+uleiul le amestec separat...siropul rezultat din topirea zaharului cu apa il torn in fir subtire peste albus nefolosind mixerul ..ci telul pentu a pastra aceea textura pufoasa, apoi peste albus torn in fir subtire compozitia facut din galbenuse...iar praful de copt nu il dizolv ci il amestesc in faina... niciodata nu a dat gres reteta. Blatul fie el tort sau un simplu chec iese pufos si gustos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc Monica pentru reteta intradevar a crescut f frumos, l-am denumit Checul Fantastic

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

monika a iesit frumos si gustoschecul tau




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75

monika a iesit frumos si gustoschecul tau




bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica


La tine o fi check ,la mine e blatimportant este sa iasa bun.Toata viata am vrut o reteta de blat care sa creasca ,sa nu se lase dupa 10 minute etc.Ei bine acum imi iese asa cum mi-am dorit.
daca vrei sa-i spui tu check eu nu ma supar.

Mergi la inceput