Am descoperit reteta unui blat de tort Pandispan,super,super bun!
poate fi mancat pur si simplu ca un ckec,poate fi facut cu fructe ,e bestial si a crescut fantastic,nu a dat inapoi,e pufos ,dulce si bun.
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat
2 linguri cacao
Preparare:
Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.
Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia pastrand un pic pentru a se amesteca cu cacao, punind si aceasta compozitie peste cealalta.
Se coace la foc potrivit 40-45 minute.
E super bun ,creste garantat!
eu cand fac aceasta reteta schimb unele chestii...albusurile+un vf de cutit sare+uleiul le amestec separat...siropul rezultat din topirea zaharului cu apa il torn in fir subtire peste albus nefolosind mixerul ..ci telul pentu a pastra aceea textura pufoasa, apoi peste albus torn in fir subtire compozitia facut din galbenuse...iar praful de copt nu il dizolv ci il amestesc in faina... niciodata nu a dat gres reteta. Blatul fie el tort sau un simplu chec iese pufos si gustos.
multumesc Monica pentru reteta intradevar a crescut f frumos, l-am denumit Checul Fantastic
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Citat: |
citat din mesajul lui ANITA75 monika a iesit frumos si gustoschecul tau bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica |