displazia de sold
Buna ziua !
Am o fetita de 1 an si o luna care merge de la 7 luni si jumatate si care pana acum o saptamana nu a avut nici un fel de probleme...Acum o saptamana,cum spuneam , am observat ca atunci cand se enerveaza si isi incordeaza muschiul, se aude un clanc la picirusul stang. M-am speriat cumplit si am ajuns la profesorul Burnei, la Budimex, care ne-a pus diagnosticul " displazie de dezvoltare bilaterala" si ne-a zis sa asteptam 4 luni pt ca e posibil ca problema sa se remedieze singura,apoi sa venim la control. In cazul in care nu se rezolva, o va opera . Suntem disperati pt ca nu ne asteptam la asa ceva. Fetita a fost vazuta periodic de medicul pediatru,chiar de mai multi, de medicul de familie, nimeni nu a vazut vreo problema. A fost nascuta prin cezariana,n-a fost in pozitie pelvina, nu exista in fam asemenea probleme. Suntem f tristi si vreau ,daca a mai intampinat cineva aceasta problema, sa ne spuna si noua ce s-a intamplat.Sa mergem pe mana acestui medic? Despre ce poate fi vorba ?
Raspunsuri
madau spune:
Mergi la un control la Dr Mihai Jianu. E foarte bun
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
ramonapreda spune:
Multumesc pentru sfat! Eram hotarati sa-i cerem parerea doctorului jianu,am auzit ca e cel mai bun de la alexandrescu, dar ...am renuntat pana la urma...poate intr-adevar ar fi bine sa-i cerem si lui parerea. Ne-am bazat pe faptul ca Burnei are cele mai bune referinte,dar nu strica niciodata o parere in plus. Oricum nu stiu cum vom rezista astea 4 luni...Ce nu am inteles este faptul catrebuie sa asteptam ...si nu stim ce si de ce...nu e o problema asa e grava sau de ce?din cate am mai citit , in situatiile astea se intervine de urgenta,nu se mai asteapta inca 4 luni...
ramonapreda spune:
astept raspunsuri de la dumneavoastra. daca a mai intampinat cineva astfel de probleme, va rog, impartasiti-mi si mie experienta dumneavoastra.
teo1970 spune:
poti sa mergi si la Jianu, dar si Burnei este f. bun
stai linistita, sunteti pe maini bune si in ziua de azi se rezolva cumva toate !
mult succes !
ramonapreda spune:
multumesc pentru incurajari!!! sper sa fie bine...mi-as dori sa nu ajungem la operatie...suntem hotarati sa mergem si la jianu. incercam sa aflam cand e de garda.atunci iti acorda mai mult timp. tineti-ne pumnii !!!!!
teo1970 spune:
Buna, Ramona
am cautat pe net si vad ca Jianu e la MediClass:
http://www.mediclass.ro/
poate mai bine te programezi la clinica, in spital, chiar daca e de garda, cred ca e destul de ocupat
noi (acum 8 ani) am avut o suspiciune de displazie de sold la nastere (baiat, dar displazia congenitala e mai frecventa la fete), diagnosticata (ecografic) de madam Jianu la Universitar (ea e cam nesuferita asa, ca persoana)
noi am fost la Burnei, dar in final nu s-a confirmat, copilul a purtat vreo 2 luni (nu mai tin minte exact cit) 2 pampersi si un scutec intre picioare ca sa-i tinem picioarele in abductie maxima
mie-mi place mai mult Burnei (bine, pe Jianu nu-l cunosc, dar ...) - mi-a placut si ca persoana; cred ca ar fi bine sa mergi la amindoi, ca sa stai tu linistita.
de obicei, displazia se diagnosticheaza asa, ochiometric, pe diferenta de nivel a pliurilor fesiere
uite, mai citeste si aici (asa, la o prima cautare pe net): http://www.benessere.ro/Copilul-Tau/851/Displazia-de-sold.html
ai incredere in Burnei si in Jianu, sigur se rezolva !
zmotocel spune:
defapt mai corect spus ar fi.... se suspicioneaza ochiometric.. ca de diagnosticat corect se poate doar pe radiografie (mult mai sigur decat ecografie)
ramonapreda spune:
da,dar tocmai asta e , ea nu are nici unul dintre semnalele de alarma. a fost vazut de multi medici si nimeni nu a vazut ca ar fi ceva suspicios. si chiar i s-au facut toate manevrele alea. avem prieti medici care n-au observat nimic,chiar medic pediatru si de familie. medicul ei pediatru a vazut-o periodic incepand de la 2 luni...si n-a vazut nimic.tocmai asta e curios.e un copil f energic si cu flexibilitate mare, care merge de la 7 luni...nu stiu ce sa mai zic...saptamana viitoare,cel mai tarziu,daca nu chiar vineri,vom merge si la jianu sa vedem ce ne zice.va multumesc mult pentru sfaturi si incurajari!!!!!!!!!!!!!
karligutza spune:
aveti idee si de consecintele pe termen scurt/mediu si lung a unei displazii de sold netratate (la timp)?
karligutza
sunt mamica Adelutei