probleme de familie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Eu nu prea vad ce legatura are matusa cu Baptismul. Eu cunosc foarte multi baptisti si am mers si la ei la adunare, sunt oameni foarte evlaviosi, credinciosi -- intr-adevar misionarismul este foarte important pentru ei, dar in nici un caz nu practica despartirea familiilor, ci dimpotriva sunt total impotriva divortului. Iar asta cu schimbatul sangelui nu sunt sigura ce inseamna, daca cumva inseamna ca trebuie sa aiba relatii sexuale cu cineva din aceasta religie ca sa fie primiti in ea, este complet eronata aceasta afirmatie. Baptistii, ca toti crestinii, inclusiv catolicii si ortodocsii, nu accepta sexul in afara casatoriei, nici gand sa il practice ca ritual initiatic.

Am citit subiectul si mi se pare ca acea matusa numai o adevarata crestina nu este, daca intr-adevar o ameninta pe Andreea ca il va desparti pe sotul ei de ea si ca ii va lua copilul. Este probabil o fanatica, o ratacita de la credinta adevarata, cine stie ce vrajitorie o practica, ce ritualuri ciudate care nu au nici o legatura cu cultul Baptist. Eu m-as duce intins la pastorul de la biserica unde merge ea si i-as spune absolut tot.

Pe de alta parte, daca sotul decide ca vrea sa devina baptist, in afara de a se ruga pentru el, nu cred ca are ce sa faca Andreea. Atunci cand un om simte ca a descoperit adevarul, nu il va lasa pentru nimic in lume. Sau, dac anu va avea taria sa renunte la tot pentru acel adevar, va fi un om profund nefericit. De aia si cred ca exista aceste schimbari de atitudine, de stare de spirit la sotul Andreei -- probabil ca el se simt rupt intre familia lui pe care o iubeste si Dumnezeu (pe care probabil ca simte ca nu il poate gasi in religia Ortodoxa, ca poate avea o relatie adevarata cu el numai dupa modelul baptist). Nu vad cum s-ar putea repara lucrurile cu mai multa presiune din parte sotiei -- cred ca numai dragostea, rabdarea si rugaciunea pot avea efect.

Iar despre stergerea contactelor, indiferent ce parere ai tu ca sotie, mi se pare o lipsa crunta de respect. Am facut si eu chestii din astea in alte relatii si chiar in casnicie la inceput. Asemenea actiuni nu sunt acceptabile intre doi parteneri care se respecta.

Andreea, iti urez sa fie totul bine iar tu sa fii mai toleranta si mai rabdatoare.

37+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
Am citit subiectul si mi se pare ca acea matusa numai o adevarata crestina nu este, daca intr-adevar o ameninta pe Andreea ca il va desparti pe sotul ei de ea si ca ii va lua copilul. Este probabil o fanatica, o ratacita de la credinta adevarata, cine stie ce vrajitorie o practica, ce ritualuri ciudate care nu au nici o legatura cu cultul Baptist. Eu m-as duce intins la pastorul de la biserica unde merge ea si i-as spune absolut tot.

Sunt anumiti oameni care cred ca daca te impotrivesti cultului sau ridici acel negativ esti anticristul.Si atunci cea mai mare placere e sa te urasca in numele credintei lor.Asa si acea matusa, daca ea se impotriveste si nu e de acord , o credea pe biata mamica de aici " ala rau".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Andreea spune:

"Andreea , cati ani are sotul tau si cati ani are mastusa?...matusa din partea cui? este de sange?"
Sotul are 26 de ani iar matusa in jur de 40.Iar matusa este sora socrii mele.
Am vb si eu cu matusa si nu odata ci de foarte multe ori, au vorbit si socrii mei, dar toti am primit acelasi raspuns:"eu ptr el imi dau si viata!"
Am incercat sa stau de vorba cu el si mi-a zis ca nu stie de ce nu poate sa o respinga pe matusa.
Ieri l-a sunat cand era acasa, iar cand matusa a auzit copilul si-a dat seama ca el este acasa si i-a zis ca il sunamai tarziu cand nu va mai fi acasa. Sotul mi-a spus ca l-a sunat matusa si ca il va suna mai tarziu si m-a rugat sa vb eu cu ea, ca ii da beep si cand o sa sune sa raspund eu. Zis si facut, a sunat matusa, si am raspuns eu a fost o pauza lunga din partea ei, eu am intrebat-o frumos ce doreste ca daca are ceva de discutat cu sotul poate sa discute si cu mine. Atat mia trebuit, a inceput sa zbiere la telefon ca ea vrea sa vb cu el, ca el trebuie sa mearga la ea acasa. Am ramas socata la telefon, si am intrebat-o ce sa caute la tine???? Iar a inceput sa urle:"trebuie sa vina, trebuie sa vina, trebuie sa vina!" M-am rastit la ea si i-am inchis telefonul. Acum nu stiam ce sa fac sa ma iau si de sot.... dar m-am calmat, si am inceput sa il intreb frumos daca i-a promis ceva matusii, daca il ademeneste cu ceva, cu casa, cu bani. Mi-a zis ca nu si ca mereu cand il suna acelasi lucru il spune ca trebuie sa mearga la ea acasa...... ce sa faca nu stiu, si el zice la fel nu stie.
Daca ar fi fost din aceeasi localitate cu noi as fi putut spune ca el se duce mai mereu la ea, dar ea este in iasi, noi in bacau ca sa merga la ea ii trebuiesc cel putin 4 ore iar el nu lipseste atat de mult de acasa, si serviciul il are de asa natura ca lucreaza mai mult acasa.
Au vb si bunicii sotului meu cu ea sa inceteze cu aceste telefoane si cu insistentele astea, iar ei au primit alt raspuns:"voi vedeti-va de batranetile voastre si de besinile voastre, si lasati-ma pe mine in pace!"
Acum nu mi-a mai ramas decat sa ma rog sa o duca D-zeu undeva departe de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

andreea,

probabil ca matusa are alte probleme, despre care nu ne putem da noi cu parerea. oricum, comportamentul ei este inacceptabil si nu are legatura cu religia de care apartine; poate ca este doar un suflet tulburat si ratacit...

oricum, pentru binele familiei tale rariti sau incetati orice contact cu aceasta femeie, se pare ca nu accepta nici sfaturile parintilor ei (eu asa am inteles, bunicii sotului sunt parintii matusii);
sub nici-o forma sotul tau sa nu se duca singur la ea acasa - ori mergeti amandoi (daca este cazul), ori deloc.

pana nu va lamuriti din ce cauza are acest comportament ciudat, evitati cat mai mult convorbirile telefonice sau vizitele...

un semn foarte bun este acela ca sotul tau a inceput sa-ti spuna cand il cauta la telefon, ba chiar te-a bagat "la inaintare", sa vorbesti tu cu ea, probabil s-o fi saturat si el de acelasi discurs din partea ei...

iar cu chemarea pe care o simte el catre baptism, nu-l ingradi daca asa isi gaseste el linistea sufleteasca, incurajeaza-l, mergi cu el la 1-2 intalniri, arata-i ca-l intelegi si ca-i accepti alegerea dpdv al religiei, dar ca nu esti de acord cu comportamentul si "obsesia" matusii...incearca asadar sa faci o delimitare clara, incat si el sa inteleaga ca tu nu esti impotriva baptismului, ci impotriva matusii, ca persoana...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Cred ca la ea nu am mai fost din vara anul trecut. Eu daca as putea sa il conving pe sotul meu sa nu ii mai raspunda la telefon...., dar sper ca timpul va rezolva asta. In ceea ce priveste baptismul, el are inclinatie spre aceasta relogie doar dupa ce vb cu ea, zilele alea in care este tulburat, in rest nu pomeneste nimic, si nici nu are nici un fel de problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Va cer scuze tuturor, am sa vin si eu cu o istorioara care o sa fie doar pe jumatate on topic.
Cand a intrat fratele meu la facultate (acu 10 ani), si el ca baietii si-a aruncat ochii in grupa. Era o fata frumoasa, da' frumoasa rau, la el in grupa si tare cuminte (de credeai ca e zana cea buna- poate chiar era). A vazut el ca baietii nu s-au aruncat la ea, nu stia de ce. Si a inceput sa fie si el un pic insistent in jurul ei, sa o faca sa ii acorde o intalnire. Ei, si ''mai greu, mai se lasa'', zice si fata noastra ''da''. Fratele meu nu mai putea de bucurie, normal. Pe drum in cadrul intalnirii, ii spune fata printre altele ''stii, eu de fapt sunt baptista''. Fiind ei la plimbare, eh, el a zis ca sa se bucure de moment, viitoru e departe. Numa' dupa un colt, vede ca ea il invita sa intre intr-o cladire - era biserica lor. Si inauntru, doi baieti (necunoscuti) il vad si ii spun: ''Frate ANdreiiiiiiii, de cand te asteptam" . Inutil sa spun cat de repede a iesit el din cladire. El saracu', la cei 19 ani ai lui, chiar a crezut ca fata ii acordase o intalnire (ma rog, una romantica; intalnire tot a fost da' nu de care se astepta el) De atunci cand vede o fata asa frumoasa zice ''e prea frumos sa fie adevarat''.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Inteleg ca si sotul tau incepe sa isi dea seama ca ceva nu este in regula cu matusa ta. Eu zic sa iti ceri scuze ca i-ai sters contactele lor (si in acelasi timp ca speri sa nu si-i mai adauge, recunosc ca mesajul meu ar fi mai asa: Tu faci cum crezi! Dar sa stii ca nu sunt de acord si nici nu vreau sa ii ai pe communicator. Dar faci cum crezi!) si sa te "imprietenesti" cu el, sotul. Impreuna sa vedeti cum rezolvati situatia.

Cat despre schimbarea religiei lui: cum crede el ca e mai bine pentru el. Pana la urma daca nu este vorba de fanatism, cine stie, poate omul chiar si-a gasit o alta chemare.

(Da' verisorii? Sunt copiii acelei matusi?)

Mergi la inceput

Nu, verisorii sunt copii altei surori de a socrii mele.
Oricum nr de telefon exista, dar in telefonul meu. Le-am sters din telefonul lui sa nu mai fie tentat sa sune....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Cred ca matusa are problema mari la "mansarda", e singura, habotnica , ratacita rau si a facut o pasiune si o obsesie pentru sotul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Andreea,

Incerc sa te sfatuiesc si eu cum pot.
Eu as zice sa mergeti impreuna la un preot ortodox si sa-i spuneti ce se intampla cu familia voastra. V-ati casatorit in biserica ortodoxa?
Daca, da, aduceti-va aminte ca vi s-a spus "Ce Domnul a unit, omul sa nu desparta". Poate atunci sotul tau, stand de vorba cu preotul,o sa-si dea seama ca "cineva" intervine in casatoria voastra cu scopul de a va desparti.

In al doilea rand, acele mesaje de amenintare ar fi bine sa le pastrezi si sa mergi cu ele, ori la Politie, ori (ceea ce sper ca nu va fi cazul, la tribunal!
Este vorba despre hartuire si poate Politia nu va face pe loc nimic, dar va afla si sotul si matusa ca exista si calea judecatii daca continua sa va ameninte.

Banuiesc ca matusa nu are nici sot nici copii, ca daca ar avea, nu s-ar mai "ocupa" asa mult de nepotul ei!
Cred ca e complexata ca ea nu are de cine sa aiba grija si l-a gasit pe nepot tap ispasitor crezand ca va castiga dragostea lui spunand ca tu nu esti buna pentru el.
Mult succes

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput