probleme de familie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bine , dar in loc sa intri tu cu bocancii in viata ui si sa-i spui cu cine are voie sa vorbeasca si cu cine nu , nu crezi ca era mai simplu sa il lasi pe el sa aleaga in ce crede , tu crezi in ce vrei tu si uite asa nu aveti probleme.
Din ce povestesti cred ca daca nu l-ai mai bate la cap nu ati avea probleme.

***Fur is for petting**

[url=http:/www.4animals.ro/ajuta.html/]Ajutati animalutele[/url]

[url=http:/http://www.adoptiicaini.ro]Adoptii catei[/url]
[url=http:/http://www.adoptiipisici.ro]adoptii pisici[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clori spune:

Andreea,

Fiecare om are dreptul sa caute religia care simte ca-l ajuta cel mai mult, calea lui catre Dumnezeu. Nu poti sa-i impui sotului tau sa fie ortodox, chiar daca atunci cand v-ati casatorit era. Poate el se simte mai bine in confesiunea baptista. Ai fost vreodata cu el acolo, ai incercat sa vezi ce se intampla la ei, sa intelegi ce anume a gasit sotul tau in biserica lor, ce nu a gasit la ortodocsi? Ai stat de vorba cu el incercand sa-l asculti si sa-l intelegi? Intreb asta pentru ca, dupa cum descrii tu ca s-au petrecut lucrurile, am inteles ca ai fost de la inceput impotriva ca el sa discute cu rudele lui despre religie si, la un moment dat, ai luat masuri ca sa rupi legatura dintre ei (poate am inteles gresit).

Citat:
De cand au inceput aceste probleme, el s-a departat f tare de noi, nu mai este la fel ca inainte, nu mai comunica ca inainte, practic s-a inchis in el. Are "toane" cand il intreb ceva, imi raspunde foarte nervos...

Poate ca religia este ceva foarte important pentru el iar el nu are cum sa mai comunice cu tine si sa-ti impartaseasca ceea ce a descoperit. Cred ca se simte neinteles, se simte respins de tine. Ca sa nu mai vorbim cum trebuie sa se fi simtit atunci cand i-ai sters din messenger adresele verisorilor lui! Nu ai nici un drept sa-i cenzurezi relatiile! Normal ca, in conditiile astea s-a indepartat de tine si s-a inchis in el.

Citat:
De curand am auzit la cineva ca majoritatea sectelor practica "schimbarea sangelui", si am cautat de curiozitatea pe google "schimbarea sangelui la secte". Am ramas socata. Iar daca el ar deveni sectant cu suguranta va practica si acest ritual al lor.... Si atunci nu stiu daca l-as mai putea accepta langa mine si langa copil.....

Nu toate sectele practica schimbarea sangelui. Cred ca baptistii nu au acest ritual. Eu am auzit de o singura secta care practica acest ritual, de fapt. Cel mai sigur, inainte sa incepi sa-ti faci tot felul de idei, este sa-l intrebi pe sotul tau sau pe matusa lui iar, in cazul in care exista, sa ai o discutie cu sotul tau in care sa-i spui ca nu ai putea accepta asa ceva.

Citat:
Accept92 cum vezi tu o casnicie fericita? Atunci cand fiecare face ce vrea?

Intr-o casnicie nu face fiecare ce vrea, bineinteles ca esti dator sa respecti anumite „reguli”. Pe de alta parte, a te casatori nu inseamna a intra la inchisoare sau a deveni frate siamez cu partenerul de viata. Ai dreptul al propriile idei, ai dreptul sa urmezi calea catre Dumnezeu care simti ca este cea mai potrivita pentru tine, sa-ti placa alte activitati decat ii plac sotiei si sa le practici, chiar sa ai proprii prieteni si sa iesi cu ei fara partenerul tau ... Nu vorbesc acum de alte lucruri gen – sa ai amante, sa lipsesti cu noptile de acasa fara acordul partenerului – presupun ca nu e cazul la voi. Ai dreptul, in continuare, sa cauti si sa te dezvolti ca persoana.

Pe tine de ce te supara atat de rau la faptul ca el ar putea alege alta religie decat tine? Nu te poate obliga nimeni sa treci la religia pe care a ales-o, daca nu vrei sa ti-o schimbi pe a ta. Dupa cum nici tu nu poti sa-i impui sa ramana in religia ortodoxa, daca nu vrea. Oricum, cu putina toleranta din partea ta si cu o discutie sincera, in care el sa simta ca il asculti cu adevarat si incerci sa intelegi punctul lui de vedere, cred ca lucrurile se pot rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

doamnelor si domnilor,

omiteti un aspect destul de important, cred eu : nu religia e problema majora, ci matusa !

asa cum a scris andreea, se pare ca matusa are o influenta enorma asupra sotului ei. matusa il suna saptamanal, matusa il "indoctrineaza" pe sot, matusa ii schimba starea de spirit.

normal ca, atunci cand a vazut ca matusa "taie si spanzura", andreea s-a speriat, a intrat la idei, a asociat teama de religia necunoscuta cu intruziunea matusii in viata lor, cu teama ca ar putea sa i se destrame familia din cauza noilor convingeri religioase ale sotului ei.

poate ca nu religia baptista este de vina, andreea, ci matusa mult prea insistenta.

fetelor, daca in locul matusii, ar fi fost o tinerica, baptista sau nu, tot asa ati fi gandit ? pana la urma este vorba despre pericolul destramarii unei familii...a aparut lipsa de comunicare, diferenta de idei, liniste in familie nu mai exista, de aici pana la despartire poate fi un pas atat de mic...

andreea, poate ca ar fi bine sa vorbesti cu pastorul locasului unde merg matusa si sotul tau; s-ar putea sa gasesti intelegere din partea lui, macar s-o mai tempereze putin pe matusa, sa-i explice ca aderarea sotului tau la aceasta religie nu inseamna renuntarea la familia pe care o are in prezent, acasa.
cine stie, daca asisti la o adunare/slujba, vei intelege ce anume il atrage pe sotul tau la aceasta religie, vei avea un punct comun de discutii...

nu stiu si nu inteleg, de ce le-ai spus sectanti ? fac ceva ciudat ? ce anume ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Ce a declarat matusa lui nu deloc frumos si nici crestinesc. Ma face sa ii pun la indoiala capacitatiile intelectuale.
Dar nu ii baga pe toti intr-o oala. Mergi odata acolo sa vezi cum sta treaba, o sa iti dai seama daca toti gandesc ca si matusa lui. Incearca sa privesti cu respect alta religie.
Vorbeste cu sotul tau deschis, o sa iti spuna de ce anume este atras sa mearga acolo si sa invete mai mult, si de ce nu se mai simte atras de biserica ortodoxa.
Normal ca el nu vrea sa se deschida fata de tine cand vede ce inversunata esti impotriva lor si faptul ca ii stergi prietenii din lista de mess. :((

Eu am avut colegi si prieteni de alte religii asa ca am avut sansa sa merg la multe biserici: penticostale, martori, baptisti, non denomination. Am intalint oameni de toate soiurile, predici f bune sau predici jalnice sau nonsens asa cum gasesti si unele biserici ortodoxe. Dar am invatat sa nu judec omul dupa religia lui.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Andreea spune:

Problema principala nu este religia asa cum spunea si CorinaDani, ci matusa, nici mama lui nu il sna atat de dea. Aceasta matusa a fost plecata o luna in italia, luna in care nu au vb deloc, iar atunci relatia dintre noi a fost extraordinara, fara discutii, fara nervi, era totul mai frumos decat la inceput, iar cum a revenit matusa in tara, iar s-au schimbat lucrurile. El recunoste ca matusa ii controleaza viata, dar spune ca nici nu poate rupe relatia cu ea, ca pur si simplu nu poate.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, cum ca am ceva cu toti baptistii,sau cu sectantii in general, dar felul in care se comporta ea ma face sa cred ca toi sunt la fel(sper sa gresesc). Iar frica de a nu imi pierde familie si copilul meu sa creasca fara unu din parinti ma impinge la gesturi disperate.......... Eu am crescut fara tata si stiu cat de greu este si ptr mama, dar mai ales ptr copil. Cu el am incercat toate variantele posibile ca sa se poate debara de matusa, nici una nu a functionat....
Corina problema e ca ea , din cate am inteles eu, s-a botezat la baptisti dar mai merge si la biserica penticostala din cand in cand.... asa ca cred ca ar fi mai bine sa vb cu ambii pastori.
Atunci cand lucrurile sunt calme intre noi putem discuta linistit despre matusa si verisorii lui, recunoaste ca a gresit si ca nu vrea sa ma piarda nici pe mine nici pe copil, dar dupa ce suna matusa, daca incerc sa deschid vreun subiect ma repede si imi spune ca matusa e familia lui si nu o poate indeparta.......
I-am pus intrebarea matusii de ce il tot suna, mi-a spus ca suna sa il salute si sa ii reaminteasca ce l-a invatat ea......
L-am rugat frumos sa isi schimbe nr de telefon , dar refuza....
Acum vreo 3 luni am inceput sa primesc mesaje in care eram avertizata ca sotul meu ma va parasi, ca i s-a gasit deja o noua sotie si imi va lua si copilul. Iar dupa 2 saptamani a primit si sotul meu mesaje in care era practic silit sa ma paraseasca si sa ia si copilul cu el ptr ca si el si copilul sunt in mare pericol........ Cred ca nu gresesc dar aceste mesaje sunt trimise de matusa......
Cum ati fi procedat voi daca ati fi fost in situatia mea?? Atunci cand sotul pleaca vesel la servici, cu zambetul pe buze, iar cand se intoarce acasa, atunci cand iti este lumea mai draga, el este total schimbat, nu mai este cel de dimineata? Cum ati fi procedat voi daca integritatea familie voastre v-ar fi fost amenintata?
Si eu am avut colegi de alte religii, si chiar in liceu am vb cu un baiat care apartinea de biserica penticostala, dar nici unul nu era ca matusa sotului, toti erau oameni "normali".
Atunci cand suntem in relatii "normale" discut cu el deschis putem ajunge la un consens fara nervi, ne ascultam unul pe altul si ne impartasim cu calm nemultumirile si multumirile, dar cand vad cum se comporta dupa ce vb cu matusa........
Acum 7 luni, chiar inaine de a se naste copilul, matusa i-a spus sotului meu: "Andreea are un sot prea bun si nu stie sa il respecte, daca as fi avut eu un sot ca tine!" Nu vreau sa gresesc dar mie asta mi s-a parut a fi avans... Acum ii spune: "Pierzi teren daca mai stai mult acolo cu ea." Nu stiu la ce teren se refera. Atunci cand e bine dispus imi poveste tot ce vb cu matusa fara sa se enerveze, si de la el stiu toate astea....
Cateodata ajung sa ma gandesc ca este si matusa de vina , sa spunem 80%, dar restul de vina o are si sotul meu, ptr ca vede si este constient ca matusa nu are ganduri curate asupra noastra, dar nu renunta......
Multumesc ptr raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

T Andreea, aici este intr-adevar cu totul altceva, nu religia... Situatia e mai grava decat ai aratat in primul post si nu are aproape deloc legatura cu credinta... DAr, totusi, cu ce il "tine legat" matusa? In momentele in care sotul tau e deschis cu tine, nu ai incercat sa afli de ce are atata influenta asupra lui? E f ciudat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_Andreea

Cateodata ajung sa ma gandesc ca este si matusa de vina , sa spunem 80%, dar restul de vina o are si sotul meu, ptr ca vede si este constient ca matusa nu are ganduri curate asupra noastra, dar nu renunta......

Sotul tau este o victima, atat a matusii sale cat si a ta. Amandoua incercati sa ii controlati viata si mintea...si reusiti...cand una, cand cealalta...depinde cine l-a cicalit ultima. Este de fapt o victima a propriei sale slabiciuni pentru ca nu reuseste sa se faca respectat de cei din jur. Matusa ta are dreptate cand spune ca este prea bun, la fel cand spune ca tu nu il respecti...nu ca ea l-ar respecta. Ceea ce ai facut tu si ceea ce incerci sa faci ar fi pentru multi un motiv de despartire, lasand la o parte orice aspect religios sau spiritual. Sa-i tai unui om contactele cu cine consideri tu ca il influenteaza "gresit" nu mi se pare acceptabil nici macar intr-o relatie parinte-copil daramite sot-sotie.

Matusa ta este libera sa-l contacteze si decizia de a-i raspunde la telefon si a sta de vorba cu ea ii aprtine sotului tau despre care, desi nu ne-ai spus, banuiesc ca este major...in ciuda faptului ca nu se comporta ca atare si nu este tratat ca atare. Certurile si imbufnarea care urmeaza dupa ce sta de vorba cu matusa sa au drept cauza reprosurile tale, caci inteleg ca ii reprosezi de fiecare data cand vorbeste cu ea.

Citat:
citat din mesajul lui T_Andreea

Atunci cand lucrurile sunt calme intre noi putem discuta linistit despre matusa si verisorii lui, recunoaste ca a gresit [...]

Pot sa te intreb si eu ce anume a gresit concret? Fata de tine, nu fata de religia ta.

Nu stiu daca matusa ta incerca sau nu sa il atraga in vre-o secta, dar vad clar fanatism religios din partea ta...si imi este clar ca un fanatic religios nu se poate integra decat intr-o familie de fanatici...si cand intre fanaticii astia apare o cat de mica divergenta de opinie sa te tii! Altfel, in absenta fanatismului, exista familii in care convietuiesc in armonie si respect reciproc catolici cu islamisti, atei cu budisti, protestanti cu taoisti, caini cu pisici. Daca voi nu va puteti intelege din cauza faptului ca unul si-a nuantat putin crezul...aveti creierii spalati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Andreea imi pare rau sa-ti zic si eu insa prin atitudinea ta e posibil sa ajungi exact unde nu vrei, adica sa te desparti de sotul tau.

Scuza-ma insa mie sa-mi interzica sotul asa vehement sa discut cu cineva, sa mearga pana acolo incat sa-mi stearga numere din telefon... pai nu si-ar permite asa ceva. Iar eu sa fac asa ceva nici nu visez, il respect in primul rand.

Cand te-ai casatorit ai facut-o cu un barbat matur, stapan pe picioarele lui, nu ti-ai luat catel. Un barbat nu va tolera asa ceva prea mult.

Acum revenind la religie, uita ceea ce ai auzit despre baptisti, sotul tau atat timp cat inca te iubeste si respecta nu va merge sa-si "schimbe sangele" cu nimeni. Iar daca nu te va mai iubi si respecta isi va "schimba sangele" oricum, nu trebuie sa ajunga la biserica.

Problema sta de fapt in comportamentul matusii, care clar nu te suporta, insa fi pe pace, daca sotul te vede pe tine mereu frumoasa ca o floare, fericita, fara sa-l cicalesti si sa o tot pomenesti pe matusa, nu cred ca o sa se uite in gura unei zgripturoaice si sa-si lase familia din cauza ei.

Daca insa continui sa incerci sa-i dictezi ce sa zica, cu cine sa vb, si cand posibil sa mai auzim de tine la capitolul asta pe DC.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

eu nu inteleg ce cauta matusa cu religia ei cu tot in familie; eu l-as pune sa aleaga, ori eu-familia noastra, ori matusa si amestecul ei in oala familiei noastre; a, si daca atunci cind m-am maritat a avut o anume religie care concide cu a mea, in care suntem cununati sa faca bine s-o respecte, sa-si respecte familia si sa respecte taina cununiei; pentru ca odata trecut la alt rit "fratii" vor avea grija sa faca presiuni sa te convinga si pe tine, doar traieste in casa cu "pacatoasa" nepocaita; si iarasi se duce linistea familiei;
e cu totul altceva cind te casatoresti si stii ca partenerul e de alta nationalitate/religie/culoare si te hotarasti sa-i accepti si imbratisezi crezurile, limba, etc si altceva cind matusa si verii trag sforile in cuplul vostru; si da, si eu as sterge de pe msg pe oricine ar interveni sa-l birfeasca sau influenteze pe barbatu-meu cu mine sau pe mine cu el; nici celor dragi din familia mea apropiata nu le-am permis niciodata sa-l judece sau sa se amestece.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ana, nu se rezolva nimic daca sterge niste numere de telefon ale unor rude; numerele se pot afla din nou, plus ca sotul Andreei stie unde locuiesc verii si matusa.
Prin stergerea acestor numere de telefon s-a facut o declaratie de razboi, care nu are cum sa fie un castig pt casnicia celor doi.
Eu as proceda asa cum a scris CorinaDani. Daca matusa isi permite sa ii dezbine familia, atunci Andreea sa vorbeasca cu pastorul bisericii unde se tin intrunirile. Sa o supuna oprobiului public, chiar.
Sunt situatii cand rudele sotului nu o plac pe nevasta, dar aici deja e de domeniul absurdului cu mesajele primite de ea si de sotul ei.
Situatia de fata NU are nicio legatura cu religia.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput