cearcane la copii foarte mici

cearcane la copii foarte mici | Autor: fllupsi

Link direct la acest mesaj

Cam de doua saptamani copilul meu in varsta de 1an si 5luni are cearcane rozalii. Nu stiu din ce cauza au aprut pentru ca se odihneste bine, mananca, se hidrateaza, este energic. Si totusi sunt persistente in sensul ca nu dispar dimineata dupa odihna. Daca v ati confruntat cu asemenea situatie astept sfaturi, va rog.

Flori mami de Stefan si 19+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

este posibil sa mosteneasca cearcanele de la cineva din familie ?

am mai citit ca uneori cearcanele sunt asociate cu prezenta unei alergii, a parazitilor intestinali (giardia sau oxiuri) sau a polipilor nazali...

si mie mi se pare ca fetita mea (2 ani si 7 luni) are cearcane mai mereu, dar si eu am, iar analizele i-au iesit bine, nu are paraziti sau deficiente de vitamine/minerale, se odihneste bine, alergica nu este...cel mai probabil ma va mosteni la cearcane, si eu le am de la mama mea...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fllupsi

Cam de doua saptamani copilul meu in varsta de 1an si 5luni are cearcane rozalii. Nu stiu din ce cauza au aprut pentru ca se odihneste bine, mananca, se hidrateaza, este energic. Si totusi sunt persistente in sensul ca nu dispar dimineata dupa odihna. Daca v ati confruntat cu asemenea situatie astept sfaturi, va rog.

Flori mami de Stefan si 19+

si noi avem...asta poate fi un semn de paraziti intestinali...alte semne nu manifesta? nu se scarpina la nasuc de ex? paote fi si ereditara treaba asta, daca aveti in familie persoane cu cearcane...totusi examenul coproparazitologic iti va fi recomandat, dar trebuie multe probe duse la analize...pana sa iasa ceva...

sa auzim de bine! sanatate!

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 19+ cu

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

mostenire, paraziti intestinali, probleme la rinichi..fa-i analize...
sau stat prea mult cu ochii in tv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fllupsi spune:

O prietena mi a spus ca la girdia sunt multe manifestari, printre care kk f urat mirositor si expandat, adik asa nelegat. Se mai scarpina la nasuc dar nu excesiv. Nu stiu daca sunt mostenite, pentru ca nu a avut pana acum putina vreme si sunt rozalii. In familie sunt cearcane, dar dint astea cotidiene de la oboseala si stat prea mult la calculator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

buna,

este posibil sa mosteneasca cearcanele de la cineva din familie ?

am mai citit ca uneori cearcanele sunt asociate cu prezenta unei alergii, a parazitilor intestinali (giardia sau oxiuri) sau a polipilor nazali...

si mie mi se pare ca fetita mea (2 ani si 7 luni) are cearcane mai mereu, dar si eu am, iar analizele i-au iesit bine, nu are paraziti sau deficiente de vitamine/minerale, se odihneste bine, alergica nu este...cel mai probabil ma va mosteni la cearcane, si eu le am de la mama mea...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

of da, si noi la fel suntem cu cearcane. mai ales in perioada asta a anului, i se accentueaza. uneori cand il vad cu niste cearcaneeee...
nu stiu , si la noi au iesit bine analizele, el papa bine, de toate, se odihneste, iese afara.
si eu zic ca e posibil sa ma mosteneasca pe mine, ca si eu am cearcane...
oricum vreau neaparat sa ii fac din nou o analiza de giardia. am mai facut si prin vara dar mi se pare mie ca nu a fost tocmai ok recoltarea. dar repet, nu are nici o manifestare ca ar avea giardia, in afara de aceste cearcane super enervante :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

asta poate fi un semn de paraziti intestinali...si din pacate nu intotdeauna ies la analizele de kk; ca sa fii sigura 100% fa-i analize de sange.
si noi am trecut prin asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

pai si ce analize? e vreo analiza specifica, din sange?
si al meu a avut in vara oxiuri, au iesit dupa analiza de amprenta anala.
la giardia imi e greu sa recoltez ca el nu face zi de zi kk. si o doctora (care mie mi-a placut) mi-a zis sa strang timp de 3 zile in recipient kk (sa il tin la frigider) si pe urma sa il duc pt analiza de giardia. ma intreb daca i-as pune supozitor ar mai fi ok analiza? asta am uitat sa intreb...
scuzati amanuntele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

DA, exista si alt tip analize pentru giardia, in afara de examenul coproparazitologic obisnuit.

se poate face antigen giardia (testul Elisa) din materii fecale, metoda de examinare permite observarea parazitilor, chistilor, sau resturilor de paraziti dintr-o singura proba
se mai poate face analiza si din sange, dar pentru copii este destul de traumatizanta experienta recoltarii, daca personalul medical nu este calificat/priceput sau copilul are "fobie" de doctori sau de halatele albe ale asistentelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Nu stiu exact cum se numeste analiza de sange, dar daca ii spui asistentei pentru ce iti trebuie stie ea cum se numeste; cred ca daca ii pui supozitor s-ar putea sa aiba influenta asupra analizelor (e o parere neavizata)

Mergi la inceput